Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 16:30, 12 sty 2017

AniMa napisał(a)
Czarno-biale To lubie elegancko i nowoczesnie u Ciebie
Podoba mi sie wejscie do garderoby.
Żałuje że nie zrobiłam podobnie

Do garderoby będą dwoje drzwi z lustrami. Powiększy się optycznie pomieszczenie.
Makao_J 16:39, 12 sty 2017

olga80 napisał(a)
Ciemierniki kupowałam zeszłej zimy początkowo stały w kotłowni na oknie początkiem marca wysadziłam do ogrodu w tym roku już kwitną
Sypialnia piękna też mnie czeka remont sypialni w tym roku.Podobają mi się łóżka tapicerowane tylko trochę się ich boję czy materiał ni będzie pękał.

Podlewałaś ciemiernika jak stały w kotłowni? Spróbuję ten sposób za rok jak ten obecny nie wypali.

Z tapicerowaniem to ja się zmagałam długo. Nie chciałam skóropodobnej bo nie lubię ale chciałam białe łoże. Niestety białe mieli tylko tą skóropodobną. Wolałabym materiał grubo szyty.
W związku z tym stworzyliśmy ten drapak dla kotki.
Makao_J 16:44, 12 sty 2017

leon60 napisał(a)
Bez dywaników zasłon i narzuty jest bardzo ładnie, według mnie wcale ich nie potrzebujesz

To prawda. Jest ok ale dywaniki muszą być bo zimno w nogi. To najzimniejsze pomieszczenie więc zasłony też się przydadzą.
tulucy 17:28, 12 sty 2017

Aniu nie ma wersji poprawnej i nie. Każdy robi jak chce, większość ścina boki, i taki trapez jakby wychodzi, żeby więcej światła wpadało może. I chyba łatwiej podejść do okna.
Mój m dał na prosto, bo tak jest równo ocieplony dach.
Mnie się podoba do białoczarnych zestawień dodatek żółtego.
Makao_J 18:06, 12 sty 2017

To mnie pocieszyłaś bo bałam się że coś nie tak zrobiliśmy.

Dodatkami będę się bawić. To tej bazy wszystko będzie pasowało.
olga80 18:13, 12 sty 2017

Pewnie,że podlewałam ciemiernika chyba nie dał by rady niepodlewany.
Łóżko piękne mam jeszcze chwilę czasu pojeżdżę i pooglądam
tulucy 18:25, 12 sty 2017

Makao_J napisał(a)
To mnie pocieszyłaś bo bałam się że coś nie tak zrobiliśmy.

U nas co ktoś ogląda poddasze, to pyta, dlaczego mamy tak zrobione. Bo wszyscy mają inaczej
18:43, 12 sty 2017
obejrzałam zdjęcia sypialni łózko świetne ...dodatków nie potrzebujesz ...moze cos na scianie kolorowego ....co będzie przyciągać wzrok

jedyny problem który widzę to ustawienie łóżka pod skosem .... nie brakuje ci powietrza w nocy ? ...bo ja to bym natychmiast przestawiała to łóżko ...albo spała na balkonie
ren133 19:06, 12 sty 2017

Makao_J napisał(a)

Listwy podłogowe są z płyty wiórowej.
W szarość wpadają mi panele trochę beżu mają. Szarości już nie dodam. Robię biel i czerń a potem zastanowię się czy dodać akcent beżu (jak okna dachowe) czy jakiś inny - czerwień, turkus, fiolet?? Jeszcze nie wiem.

To jeśli z takiej płyty to nie ma problemów przy myciu?
Mary 19:58, 12 sty 2017

Witaj Aniu,

Piękną sypialnię sobie urządziłaś. Zobaczyłam Twoje panele ścienne, sprawdziłam katalog i jakieś nowe pomysły mi po głowie zaczęły chodzić po głowie.

Pisałaś o zasłonach. Czy to na drzwi tarasowe czy na okna dachowe?

Ciemierniki kupowałam w ubiegłym roku pod koniec stycznia w B. Mam zapisane, że ciepło było więc na początku trzymałam na parapecie na dworze. Z tego co pamiętam to chowałam je potem kilka razy do domu, gdy mroźniej się robiło. Mam zapisane, że 2 lutego podzieliłam każdy na pół. Bardzo dziwne, ale skoro tak zapisałam to musiało tak być. Wszystkie żyły jesienią, a nie było im łatwo, bo cały rok w doniczkach. A może właśnie dlatego przeżyły, że ich nie ruszałam? Ciemierniki ponoć nie lubią przesadzania.