Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

malkul 17:55, 13 sty 2017

AniMa napisał(a)
No musi Sezon zginania pleców tuż tuż

ja staram się zginac kolana nie plecy
sylwik69 18:06, 13 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Na warzywa to poczekam jak dziewczyny będą sadzić. Nie znam się i będę podglądać u nich. Zwłaszcza pomidory.

Zerknij na wątku Tonący w bieli,tam to dopiero warzywne planowanie i wszystkie nazwy nasion,szczególnie pomidorów
Makao_J 18:10, 13 sty 2017

Tak widziałam. Już analizuję co bym chciała. Ja nie mam szklarni jak Ania więc mam ograniczone pole manewru.
Na razie z listy Ani "Tonący w bieli" wybrałam 4 odmiany:
Sugar Baby
Black Sea Man
Shyenney
Church

sylwik69 18:25, 13 sty 2017

Wiem że masz kotka,więc on jest najlepszym wykrywaczem żył wodnych,tam gdzie śpi kot nam też się dobrze śpi.Kotkę mam od niedawna ale już to wiem i miałam duże problemy ze snem,odkąd zmieniłam miejsce śpię znacznie lepiej choć plecy także bolą ale to wynik fizycznej pracy a nie materaca.Stres i myśli też powodują problemy ze snem.Może jakieś ziołowe tabletki albo herbatkę?
MirellaB 18:50, 13 sty 2017

A co to za odmiany - czego? Nic mi te nazwy nie mówią.
Makao_J 10:13, 14 sty 2017

sylwik69 napisał(a)
Wiem że masz kotka,więc on jest najlepszym wykrywaczem żył wodnych,tam gdzie śpi kot nam też się dobrze śpi.Kotkę mam od niedawna ale już to wiem i miałam duże problemy ze snem,odkąd zmieniłam miejsce śpię znacznie lepiej choć plecy także bolą ale to wynik fizycznej pracy a nie materaca.Stres i myśli też powodują problemy ze snem.Może jakieś ziołowe tabletki albo herbatkę?

Hmm, więc tam żyły wodnej nie ma bo kot lubi spać z nami na tym łóżku.
Więc zostają problemy życia codziennego. Te staramy się rozwiązać więc jest nadzieja.
Dziś eM nawet stwierdził że on nie wie kiedy ja śpię bo za każdym razem jak się przebudzi to ja nie śpię.

Byle do wiosny!!! Byle do wiosny!!!
Makao_J 10:14, 14 sty 2017

MirellaB napisał(a)
A co to za odmiany - czego? Nic mi te nazwy nie mówią.

To są pomidory. Jestem początkująca i sobie wybrałam coś z odmian które podała Ania z Tonącego w bieli.
MirellaB 10:32, 14 sty 2017

Pomidory ok
U mnie będą pomidorki koktajlowe w donicy dla Kubusia
Makao_J 11:05, 14 sty 2017

W donicach może też coś posadzę. Mam takie fajne różowe i zielone i fajnie będą wyglądać przy moich białych skrzyniach.

Na razie wciąż analizuję bo Justyna eeetam już zamówiła a ja dalej w czarnej d... jestem.

Chyba skorzystam z pomysłu eMa i najpierw spiszę co mnie interesuje i pojadę do naszego CO. Może dostanę coś na miejscu.
mamuska1980 11:32, 14 sty 2017

Chcesz uprawiać pomidorki z nasion?
W zeszłym roku na YouTube oglądałam jak to zrobić i stwierdziłam,że nie dam rady, kupiłam gotowe sadzonki od znajomej.
Ale może za leniwa jestem .
Trzymam kciuki za twoje pomidorki