Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 08:38, 13 sty 2017

Myślę że tak. Może nie w 100% ale na pewno w 99% by się zgadzał. Przecież później to zależy od nas czy stosujemy naturalne tworzywo przy wykończeniu czy sztuczne a na tym polega feng shui - naturalne drewno. A potem to ustawimy by nie zakłócić przepływu energii i by było parami (dwa kwiaty, dwie szafeczki).

U mnie to problem ze skosami jest i to najgorsze bo aby nie zakłócić przepływu energii to musiałam łóżka poustawiać pod skosy. Ta sypialnia ma jeszcze jeden minus. Jest nad garażem. A to też nie zgodne z feng shui. Nie myślałam że to może mieć znaczenie ale mam problemy ze spaniem. Mam wrażenie jakbym się zapadała.
anna_t 08:40, 13 sty 2017

uuuuuuuuuuuu Anno jaka sypialnia!!! aż dziw że M w delegacje chce jeździć
ja tez jestem za bawieniem sie dodatkami, u mnie w salonie czarne na codzień, seledyn lub turkus na wiosnę a czerwień na gwiazdkę. zawsze cos się dzieje
AniMa 09:42, 13 sty 2017

Też mam sypialnię na garażem (dwustanowiskowym) i nie mam takich przypadłości....materac kupowany w outlecie, ale go uwielbiam...łózko tapicerowane materiałem...wrzucę u siebie...tylko u mnie nie tak jaśniutko
Makao_J 09:50, 13 sty 2017

anna_t napisał(a)
uuuuuuuuuuuu Anno jaka sypialnia!!! aż dziw że M w delegacje chce jeździć
ja tez jestem za bawieniem sie dodatkami, u mnie w salonie czarne na codzień, seledyn lub turkus na wiosnę a czerwień na gwiazdkę. zawsze cos się dzieje

Dobrze że jeździ w te delegacje. Widujemy się 2,5 dnia w tygodniu a trójkę dzieci zmajstrowaliśmy. To co by było gdyby był na co dzień??
Makao_J 09:55, 13 sty 2017

AniMa napisał(a)
Też mam sypialnię na garażem (dwustanowiskowym) i nie mam takich przypadłości....materac kupowany w outlecie, ale go uwielbiam...łózko tapicerowane materiałem...wrzucę u siebie...tylko u mnie nie tak jaśniutko

To mnie pocieszyłaś. Cały czas myślę że to błąd i może dlatego tak to odczuwam.
Mam nadzieję że kiedyś się przyzwyczaję i zapomnę

Materac mamy z dwiema twardościami - pół jest twardy a pół miękki o jeden stopień. eM chciał twardy. Teraz mogę spać raz tak raz tak

Liczę że też się do niego przyzwyczaję i plecy przestaną mnie boleć.

Idę do Ciebie.
Mixtoorka 09:59, 13 sty 2017

Super sypialnia podświetlenie daje klimat super
10:14, 13 sty 2017
Makao_J napisał(a)

Dobrze że jeździ w te delegacje. Widujemy się 2,5 dnia w tygodniu a trójkę dzieci zmajstrowaliśmy. To co by było gdyby był na co dzień??

poplułam monitor ....choc może jakby bywał w domu to tylko jedno by było ...sama mam jedno ...i to jest zdecydowanie za mało! ciesz się z trójki ....nasi znajomi maja czwórkę i myślą już o piątym 15 lat różnicy miedzy najstarszym a najmłodszym ...niestarzejąca się chyba przez to

skosy tez mam... tzw poddasze użytkowe ....akurat u mnie nad garażem jest łazienka....nie pomyślałabym ze nad garażem się źle śpi.

Makao_J 10:29, 13 sty 2017

Sąsiedzi też mają nad garażem łazienkę.
Złe spanie może być u mnie kwestią wmówienia sobie że to złe usytuowanie. Mam nadzieję że mi przejdzie. Teraz wiem co czuje Mirelle. Ona cierpi na bezsenność.
kasja83 10:37, 13 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Myślę że tak. Może nie w 100% ale na pewno w 99% by się zgadzał. Przecież później to zależy od nas czy stosujemy naturalne tworzywo przy wykończeniu czy sztuczne a na tym polega feng shui - naturalne drewno. A potem to ustawimy by nie zakłócić przepływu energii i by było parami (dwa kwiaty, dwie szafeczki).

U mnie to problem ze skosami jest i to najgorsze bo aby nie zakłócić przepływu energii to musiałam łóżka poustawiać pod skosy. Ta sypialnia ma jeszcze jeden minus. Jest nad garażem. A to też nie zgodne z feng shui. Nie myślałam że to może mieć znaczenie ale mam problemy ze spaniem. Mam wrażenie jakbym się zapadała.

Aniu fajną masz sypialnię!Bardzo podoba mi się łóżko.Co do skosów ja mam jeszcze niższe.Nie wiedziałam, że tak bardzo interesujesz się feng shui.Miałam swoją sypialnię przenieść nad garaż-nie robić tego?
Makao_J 10:53, 13 sty 2017

Kasiu nie interesuję się feng shui ale poczytałam - czemu nie? Jak uda mi się coś zastosować to dobrze ale jak nie to przecież nie będę włosów z głowy zwać.

Skoro chcesz przenieść się nad garaż to to zrób. Ja za dużo nawbijałam sobie do głowy i teraz mam skutki. Wiele małżeństw śpi nad garażem i jest ok.