Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 10:40, 03 lut 2016

kamila66 napisał(a)

Masz dużo drzew a ekologiczne owoce dzisiaj w cenie

Dokładnie Kama.
Makao_J 10:45, 03 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, jak Ci rośnie Iza Zaliwska? Jakie ma owoce w smaku? Jak się ma u Ciebie?

Rośnie bezproblemowo. Owoce ma bardzo soczyste i słodkie. Jak dojrzewają muszę nakrywać firaną bo osy jedzą szybciej niż my.
Jedyne co jej szkodzi to majowe przymrozki. Kiedyś po jednej takiej nocy wszystkie młode listki zmarzły. Wypuściła nowe i normalnie owocowała tylko ciut później. Tak więc jest nie do zdarcia a lekko o nas nie ma bo wieje mocno.
Żeby uniknąć tego przemrożenia trzeba oczywiście okryć na noc.
Makao_J 11:01, 03 lut 2016

Filemon24 napisał(a)
Dosłownie czuje się jak sadownik mój ojciec tyle tego nasadził, ale ostatnio mu się znudziła pielęgnacja drzew i wszystko spadło na mnie. Jeśli chodzi o mnie to połowę bym wycięła

Ale bym Cię kopnęła w te Twoje 4 litery.
Miałam napisać na prv ale napiszę oficjalnie. To Ty masz taki teren, własny staw i sad i się ukrywasz???
Nie ładnie, nie ładnie.
Agatek 13:05, 03 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Będzie dobrze. Mimo wszystko drzewka owocowe to zaprawione w boju rośliny. Do mojej jabłonki nie dochodzi bardzo dużo słońca bo tuje i świerki sąsiada mocno się rozrosły ale i tak daje radę.
Jabłonka nie potrzebuje też dużo miejsca bo trzeba ją mocno ciąć jeśli chcesz mieć ładne duże owoce. Byleby nie rosła w cieniu bo jabłka ciężko nabierają smaku.

słonka będzie miała
a z cięciem zwrócę się do Ciebie jak będzie czas na razie to malutkie to moje drzewko
Makao_J 13:45, 03 lut 2016

Agatek napisał(a)

słonka będzie miała
a z cięciem zwrócę się do Ciebie jak będzie czas na razie to malutkie to moje drzewko

W cięciu jesteśmy raczej raczkujący i sami wciąż eksperymentujemy. To czarna magia. Na razie odnieśliśmy sukces w cięciu właśnie jabłoni bo w ubiegłym sezonie ładnie zaowocowała i brzoskwini.
Ale postaram się pomóc jak mogę.
Makao_J 13:47, 03 lut 2016

Właśnie dokonałam pierwszy zakupów roślin przez internet. Nosiłam się z tym zamiarem kilka tygodni i w końcu nacisnęłam POTWIERDZAM.

Dzwoniłam do sklepu i Pani miała miły głos i wyczerpująco odpowiadała mi na pytania.

Mam nadzieję że nie pożałuję bo roślinki mają boskie i chciałabym jeszcze skorzystać z ich usług.
Juzia 13:49, 03 lut 2016

A co zamówiłaś?
Makao_J 13:57, 03 lut 2016

Jaśminowca Snowbelle, Aktinidię pstrolistną Dr Szymanowski i owsiczkę wieczniezieloną 5 szt.

Mam jeszcze inne rośliny na liście z tego sklepu ale nie chcę ryzykować z kasą. Na test wystarczy.
Juzia 14:04, 03 lut 2016

Jaśminowca mam, pnączy nie potrzebuję, a owsice chyba też bym chciała zamiast kostrzewy.

Fotki zrób jak przyjadą
kamila66 14:10, 03 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Jaśminowca Snowbelle, Aktinidię pstrolistną Dr Szymanowski i owsiczkę wieczniezieloną 5 szt.

Mam jeszcze inne rośliny na liście z tego sklepu ale nie chcę ryzykować z kasą. Na test wystarczy.

Aniu mój ogród w 3/4 to zakupy w internecie