Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Ewik 12:04, 19 sty 2017

Podpowiedz które pomidory są najsmaczniejsze? Chodzi mi o koktajlowe ?w zeszlym roku kupiłam nasiona w l obrodzily bardzo ale ich smak nie powalał.
Makao_J 12:12, 19 sty 2017

patrycja napisał(a)
Też mama takie widoczki oszronione. Witam

No witam
Makao_J 12:12, 19 sty 2017

AgataP napisał(a)

Aniu ale super, też już kupiłam nasionka warzyw. Ale szukam jeszcze zielonych pomidorków koktajlowych, muszę wejść na stronę gdzie Ty zamówiłaś

Też cieszę się że przyszły. Takie przesyłki przybliżają nas coraz bliżej do wiosny
Makao_J 12:17, 19 sty 2017

AniMa napisał(a)
No się teraz będzie działo..oczekiwanie na kiełkowanie kiedy wysiewasz?

Wydaje mi się że raczej początek kwietnia. U mnie wiosna późno się pokazuje więc wsadzę do gruntu w drugiej połowie maja.
Chyba że eM wcześniej skończy konstrukcję na tunel to wtedy wysieję wcześniej. Jeszcze do końca nie wiem bo to mój pierwszy sezon z pomidorami
Makao_J 12:21, 19 sty 2017

Ewik napisał(a)
Podpowiedz które pomidory są najsmaczniejsze? Chodzi mi o koktajlowe ?w zeszlym roku kupiłam nasiona w l obrodzily bardzo ale ich smak nie powalał.

Kochana źle trafiłaś. Jestem początkująca i nie potrafię Ci doradzić. Szybciej Justyna (eeetam) albo margaretka albo Ola.
Też kiedyś kupiłam koktajlowe i to była porażka. Teraz po kilku latach gdy już mam na kim się wzorować - mowa o Ogrodowisku - ryzykuję ponownie.
Filemon24 12:50, 19 sty 2017

Ewik napisał(a)

Najlepsze są koralik w dodatku mega rodne
Filemon24 12:53, 19 sty 2017

W tamtym roku nie wysiewałam pomidorów bo mi się nie chciało ale w tym roku może znowu wysieję, najlepsze z koktajlowych są koralik w dodatku jak lep na krzakach. Jeśli chodzi o źródło wiedzy odnośnie pomidorów to dobrze też jest zajrzeć na inne forum
AgataP 13:00, 19 sty 2017

Makao_J napisał(a)

Kochana źle trafiłaś. Jestem początkująca i nie potrafię Ci doradzić. Szybciej Justyna (eeetam) albo margaretka albo Ola.
Też kiedyś kupiłam koktajlowe i to była porażka. Teraz po kilku latach gdy już mam na kim się wzorować - mowa o Ogrodowisku - ryzykuję ponownie.

Ja z pomidorków tych mniejszych mam:

karłowy - Maskotka
karłowy - Kmicic
wysoke ale z gatunku drobnych - Black Cherry, Yellow Pearshaped, Pokusa i drobnoowocowy.
z chęcią kupiłabym jeszcze zieloną zebrę oraz malinowego kapturka

to też będzie eksperyment
Makao_J 13:11, 19 sty 2017

Filemon24 napisał(a)
W tamtym roku nie wysiewałam pomidorów bo mi się nie chciało ale w tym roku może znowu wysieję, najlepsze z koktajlowych są koralik w dodatku jak lep na krzakach. Jeśli chodzi o źródło wiedzy odnośnie pomidorów to dobrze też jest zajrzeć na inne forum

A kiedy zwykle wysiewasz i do gruntu wysadzasz czy pod tunel?
Filemon24 15:41, 19 sty 2017

Zawsze siałam w marcu a później hartowanie w maju i po 15 do gruntu, czasami przez moje zaniedbanie szły takie brzydactwa do gruntu, że żal było na to patrzeć, ale to nie szkodzi bo bardzo szybko przyrastają i przechodzą metamorfozę w przepiękne krzaczki.
Niestety nie mam foli wszystko do gruntu. Oprócz pomidorów przerobiłam też melony, bakłażany i karczochy Karczochy pięknie mi rosły nie dość że wyglądają bardzo atrakcyjnie to w dodatku są smaczne, melony i bakłażany niestety mi się nie udały :/