Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

20:21, 19 kwi 2017
Makao_J napisał(a)

Też myślałam o postawieniu ich pod oknem dachowym ale nie mogłam wykombinować na czym je ostawić by były jak najwyżej.
Ciekawa jestem jak Ty to zrobiłaś

na stole
Makao_J 20:28, 19 kwi 2017

AngelikaX napisał(a)
Ale masz juz krzaczorki z tych pomidorków

ElzbietaFranka napisał(a)
Ania ale pomidory duze. Juz czas do ziemi w ogrodzie, a tu snieg i mroz przewiduja synoptycy.

No właśnie spore są i czytam co mam robić dalej. Na wysadzenie za wcześnie bo dopiero początek maja do foliaka mogą iść. To jeszcze dwa tygodnie. Do tego czasu to sporo urosną. Chyba muszę w większe doniczki pojedynczo posadzić. To może je wzmocni i do maja będę mogła poczekać.
Makao_J 20:33, 19 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

na stole

No tak ale jeszcze trochę wyżej by się przydało. Muszę pomyśleć.
Warmia 21:53, 19 kwi 2017

Makao_J napisał(a)

Ja kupowałam ściany do altany w Jy.ku i je przerabiałam. To materiał taki jak na plandeki.

A moźna kupić tylko ściany? Czy one wyglądają jak zasłony?
Makao_J 22:02, 19 kwi 2017

Warmia napisał(a)

A moźna kupić tylko ściany? Czy one wyglądają jak zasłony?

One występują jako ściany altany bo z trzech stron mają rzepy do mocowania na stelażu. Ja je sobie pousuwałam i mam zasłony mocowane na żabki.
https://jysk.pl/ogrod/pawilony/scianka-do-pawilonu-faaborg?search_category=auto_suggestion&query=%C5%9Bciana%20do#store_stock

Na dodatek teraz w promocji są
bacowa 22:11, 19 kwi 2017

Ania dzięki za info w sprawie sporobolusa. Tylko się zastanawiam co oni mi przyślą , puste doniczki ? jak ta trawa jeszcze nie ruszyła.Kurcze nie ma kogo jeszcze podpytać o tę trawkę bo mało jej na O.

Edit :jest artykuł Danusi.
Makao_J 22:19, 19 kwi 2017

bacowa napisał(a)
Ania dzięki za info w sprawie sporobolusa. Tylko się zastanawiam co oni mi przyślą , puste doniczki ? jak ta trawa jeszcze nie ruszyła.Kurcze nie ma kogo jeszcze podpytać o tę trawkę bo mało jej na O.

Edit :jest artykuł Danusi.

Danusia miała tą trawę ale jej wymarzła i już nie ma. Ma ją jeszcze Anula z ogrodu z rzeźbą i sobie chwali ale nie wiem czy jej już ruszyła.
dominika_ 08:00, 20 kwi 2017

A ja pierwszy raz w życiu miałam okazję spróbować czarnego pomidora u Kasji Był bardzo smaczny, ale poza kolorem to walory smakowe identyczne jak w czerwonym.
08:03, 20 kwi 2017
Makao_J napisał(a)

No tak ale jeszcze trochę wyżej by się przydało. Muszę pomyśleć.

wstawie ci zaraz fotke ...bo właśnie zrobiłam ...i powiem ci ze 2 dni dla pomidorów to duzo ...bo jeszcze w poniedziałek były niskie a geste ...a teraz juz widze ze sie wyciagły do swiatła ...którego przez dwa dni nie było wcale bo chmurzyska sniegowe sie przewalały

musze je znów poprzesadzać głebiej żeby sie wzmocniły łodygi.
Makao_J 08:07, 20 kwi 2017

dominika_ napisał(a)
A ja pierwszy raz w życiu miałam okazję spróbować czarnego pomidora u Kasji Był bardzo smaczny, ale poza kolorem to walory smakowe identyczne jak w czerwonym.

No to bardzo dobrze. Może namówię eMa na spróbowanie i czarnego i zielonego i pomarańczowego pomidorka.
Poza tym fajnie będzie wyglądał taki zestaw na talerzu Mmmm aż mi ślinka pociekła. Oby się udały.