No właśnie spore są i czytam co mam robić dalej. Na wysadzenie za wcześnie bo dopiero początek maja do foliaka mogą iść. To jeszcze dwa tygodnie. Do tego czasu to sporo urosną. Chyba muszę w większe doniczki pojedynczo posadzić. To może je wzmocni i do maja będę mogła poczekać.
Ania dzięki za info w sprawie sporobolusa. Tylko się zastanawiam co oni mi przyślą , puste doniczki ? jak ta trawa jeszcze nie ruszyła.Kurcze nie ma kogo jeszcze podpytać o tę trawkę bo mało jej na O.
A ja pierwszy raz w życiu miałam okazję spróbować czarnego pomidora u Kasji Był bardzo smaczny, ale poza kolorem to walory smakowe identyczne jak w czerwonym.
wstawie ci zaraz fotke ...bo właśnie zrobiłam ...i powiem ci ze 2 dni dla pomidorów to duzo ...bo jeszcze w poniedziałek były niskie a geste ...a teraz juz widze ze sie wyciagły do swiatła ...którego przez dwa dni nie było wcale bo chmurzyska sniegowe sie przewalały
musze je znów poprzesadzać głebiej żeby sie wzmocniły łodygi.
No to bardzo dobrze. Może namówię eMa na spróbowanie i czarnego i zielonego i pomarańczowego pomidorka.
Poza tym fajnie będzie wyglądał taki zestaw na talerzu Mmmm aż mi ślinka pociekła. Oby się udały.