Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

20:43, 20 kwi 2017
napracowałaś się z tymi pomidorami ale ładnie i równo wygladaja

Makao_J 21:26, 20 kwi 2017

eee_taam napisał(a)
napracowałaś się z tymi pomidorami ale ładnie i równo wygladaja

Daj spokój. W głowie tak mi się kręci bo cały czas kucałam że zaraz chyba się położę. Dzieciaki już wygnałam teraz jeszcze trochę ogarnąć i też idę.

Mam nadzieję że podziękują owocami za to bieganie przy nich
asiak 21:44, 20 kwi 2017

Pomidorki super... ja kupię gotowe sadzonki
Nie mam gdzie trzymać
chelll 21:51, 20 kwi 2017

Aniu, rozsada pomidorów fajna. Ja tez hoduję swoją dla siebie, mamy i siostry. Mogłybyśmy kupić, ale wtedy nie byłoby frajdy Ja swoje tez miałam zamiar przenieść na tydzień do folii, tam podhartować i w majówkę wysadzić, ale ... pogody są zaskakujące i się trochę boję, bo dużo pracy w nie włożyłam i nie chciałabym wszystkiego zmarnować. I sama nie wiem, co robić.
kasja83 08:00, 21 kwi 2017

Makao_J napisał(a)

Daj spokój. W głowie tak mi się kręci bo cały czas kucałam że zaraz chyba się położę. Dzieciaki już wygnałam teraz jeszcze trochę ogarnąć i też idę.

Mam nadzieję że podziękują owocami za to bieganie przy nich

Może okażą swą wdzięczność
BasiaLT 09:20, 21 kwi 2017

A'propos sensu robienia rosady pomidorkowej... poza oczywistą satysfakcją która jest bezcenna dorzuciłabym jeszcze fakt, że kupne sadzonki często długo się aklimatyzują na nowym miejscu. Oprócz tego wspomniane wcześniej kupowanie kota w worku plus przelicznik ceny za sztukę. No i jeśli się chce jakieś fajniejsze odmiany to często są one nie do zdobycia w tradycyjnych ogrodniczych.
Makao_J 10:10, 21 kwi 2017

chelll napisał(a)
Aniu, rozsada pomidorów fajna. Ja tez hoduję swoją dla siebie, mamy i siostry. Mogłybyśmy kupić, ale wtedy nie byłoby frajdy Ja swoje tez miałam zamiar przenieść na tydzień do folii, tam podhartować i w majówkę wysadzić, ale ... pogody są zaskakujące i się trochę boję, bo dużo pracy w nie włożyłam i nie chciałabym wszystkiego zmarnować. I sama nie wiem, co robić.

No to masz tak jak ja. Nie wiem kiedy je wysadzę. Najpierw trzeba podhartować ale jak jak takie zimne wiatry są. Może za tydzień się wzmocnią po tym przesadzeniu to spróbuję
Makao_J 10:12, 21 kwi 2017

asiak napisał(a)
Pomidorki super... ja kupię gotowe sadzonki
Nie mam gdzie trzymać

Też bym wolała kupić ale ominęłaby mnie cała radość z pierwszych owoców. To nie to samo.
Niestety jeśli nie ma się gdzie tego trzymać to dobre i takie kupne.
Makao_J 10:12, 21 kwi 2017

kasja83 napisał(a)

Może okażą swą wdzięczność

Może
Makao_J 10:15, 21 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
A'propos sensu robienia rosady pomidorkowej... poza oczywistą satysfakcją która jest bezcenna dorzuciłabym jeszcze fakt, że kupne sadzonki często długo się aklimatyzują na nowym miejscu. Oprócz tego wspomniane wcześniej kupowanie kota w worku plus przelicznik ceny za sztukę. No i jeśli się chce jakieś fajniejsze odmiany to często są one nie do zdobycia w tradycyjnych ogrodniczych.

No dokładnie. Najczęściej można dostać bycze rogi chyba. Są najbardziej uniwersalne. Ale satysfakcja z wyhodowanego samodzielnie pomidora jest dużo większa a do tego te kolory czarny, zielony, pomarańczowy, duży, mały... to wszystko na jednym talerzu... mniam...