Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

jolanka 21:08, 10 maj 2017

Róża to na pewno puści nowe pędy, tylko poźniej zakwitną
Ja chcę ciepelka a nie śniegu: (
Makao_J 22:25, 10 maj 2017

Joluś ja też chcę słoneczka. Zwykle maj był już bardzo cieplutki a tu takie jajca się dzieją Mam nadzieję że to już ostatnie podrygi tej zimy bo to nawet wiosną ciężko nazwać i przyjdzie ciepełko w końcu
22:25, 10 maj 2017
Aniu ja też mam Hakuro, ma z 10 lat, eM ją strzyże, bardzo się z niej cieszy bo każdemu się podoba taka kulka, wydaje mi się też, że na wiosnę można mocniej przyciąć jak się rozrośnie i nic jej nie będzie

fakt latem szybko odrasta, ale w sumie mi to nie przeszkadza, ja jej nie tnę przecież
Makao_J 23:04, 10 maj 2017

MonikA napisał(a)
Aniu ja też mam Hakuro, ma z 10 lat, eM ją strzyże, bardzo się z niej cieszy bo każdemu się podoba taka kulka, wydaje mi się też, że na wiosnę można mocniej przyciąć jak się rozrośnie i nic jej nie będzie

fakt latem szybko odrasta, ale w sumie mi to nie przeszkadza, ja jej nie tnę przecież

U nas ja tnę. Na początku eM się wkurzał że tak ją ogałacam ale po kilku sezonach zmienił zdanie jak zobaczył te gęste czupryny.

Dziś ścięłam to co zmarzło. Teraz mogę tylko czekać i obserwować
chelll 23:11, 10 maj 2017

Wpadam na chwilkę w te wietrzne, zimowy wieczór. Czytam o rozterkach wierzbowych. Ja swoją wywaliłam, była stara i kosmicznie się rozrosła. zabierała mi miejsce. Rozstałyśmy się bez żalu Mam teraz ambrowca w wietrznym miejscu, daje radę. Choć za tę wiosnę nie ręczę
Makao_J 23:21, 10 maj 2017

To ciekawe co piszesz o ambrowcu. Daj znać czy przetrwał te anomalia w tym wietrznym miejscu
chelll 23:28, 10 maj 2017

Ania, postaram się, jeśli zapomnę, przypomnij się u mnie
Makao_J 23:32, 10 maj 2017

Pogadamy w Pęchcinie jak coś - o ile będziesz
AgataP 09:35, 11 maj 2017

Miałam i ja wierzbę, ale się z nią rozstałam. Zasłaniała mi widok z okna.
Mam jeszcze jedną, ale ta jest mega ogromna, przepołowiony ma pień na pół i można w niej się schować Syn ma tam swoją "bazę"
Ma chyba z 80 lat
alis 09:27, 12 maj 2017

Makao_J napisał(a)
Opinie widzę są podzielone co do Hakuro. Ja za nimi od początku nie przepadałam ale eM je wybrał (daaaawno temu) a poza tym nie umiem pozbyć się roślin które do końca nie nadwyrężyły mojej cierpliwości. Zawsze szukam jakiś plusów.
Myślę że tą jedną jeszcze zatrzymam bo ładnie odrasta ale ta druga co połowy nie ma to raczej ją wymienię.
Jakieś drzewko mi tam się marzy np. grab albo buk. Fajny byłby ambrowiec ale to wietrzne miejsce więc morze chorować. Coś "twardego" tam poszukam

Ja swoje Hakuro mam dokładnie z tych samych względów co Ty Ania Jak to kiedyś Mirelka fajnie powiedziała, ogród ma być nie tylko mój i tylko mi się podobać, ale też eMowi