Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 11:08, 08 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
No no ... faktycznie rewolucja. Jak na taką wielką powierzchnię to szybko się uporaliście.

Tak ale przez to nawet trawnika nie ścięliśmy. Ani razu do ogrodu nie wyszliśmy. Na szczęście teraz można będzie to nadrobić.
margaretka3 12:04, 08 maj 2017

Ale akcja remontowa Lubię takie. W tamtym roku pokój najstarszego też pomalowaliśmy na popiel. Mąż był przeciwny, ale się uparłam. A teraz mu się spodoba. Ale te serdusza to cudne. Szkoda, że córki nie mam.
Śliczne masz pomidorki, moje cały czas w domu, bo za zimno, aby je wystawić. Są strasznie wyciągnięte.
Makao_J 12:28, 08 maj 2017

margaretka3 napisał(a)
Ale akcja remontowa Lubię takie. W tamtym roku pokój najstarszego też pomalowaliśmy na popiel. Mąż był przeciwny, ale się uparłam. A teraz mu się spodoba. Ale te serdusza to cudne. Szkoda, że córki nie mam.
Śliczne masz pomidorki, moje cały czas w domu, bo za zimno, aby je wystawić. Są strasznie wyciągnięte.

Moje pomidory też się wyciągają ale muszą się hartować bo część zaczęła mi chorować w domu i wyczytałam że to z nadmiaru wody i z braku powietrza. Otwarte okno nie pomagało. Lałam herbatkę rumiankową masami i liczę że się uratują bo całą Rose Quartz Multiflorę mi wciągnęło i trochę Malachitowej Szkatułki.

Jednak dzięki temu że mam wiele odmian już wiem których odmian następnym razem nie kupię
Kasya 12:30, 08 maj 2017

u mnie sie strasznie powyciagaly...takie płozące sie zrobily...nie wiem jak ja je bede sadzic

ale teraz nie hartuj bo mroz idzie
JoannaDe 12:43, 08 maj 2017

Aniu, wyczytałam że hakuro Ci przemarzła. Nie wywalaj jeszcze. Moje też dostały w kość tym przymrozkami ale pięknie się zabudowały. No chyba że Ci nie zależy i potrzebujesz miejsca
Makao_J 12:45, 08 maj 2017

Kasya napisał(a)
u mnie sie strasznie powyciagaly...takie płozące sie zrobily...nie wiem jak ja je bede sadzic

ale teraz nie hartuj bo mroz idzie

No to moje nie są takie długie. Trzymają pion a niektóre mają mocną solidną łodygę. Takie odmiany z chęcią powtórzę.
Kasya 12:55, 08 maj 2017

Makao_J napisał(a)

No to moje nie są takie długie. Trzymają pion a niektóre mają mocną solidną łodygę. Takie odmiany z chęcią powtórzę.

wszystkie po wsadzeniu do gruntu bardzo szybko sie wzmocnią
Makao_J 12:59, 08 maj 2017

JoannaDe napisał(a)
Aniu, wyczytałam że hakuro Ci przemarzła. Nie wywalaj jeszcze. Moje też dostały w kość tym przymrozkami ale pięknie się zabudowały. No chyba że Ci nie zależy i potrzebujesz miejsca

Niby mnie wkurzają te hakuro bo bardzo delikatne są i czasami mam ochotę je wywalić wpi..du ale jak widzę tą fotkę to trochę mi szkoda
Makao_J 13:02, 08 maj 2017

Kasya napisał(a)

wszystkie po wsadzeniu do gruntu bardzo szybko sie wzmocnią

Na to liczę. Nie znam się kompletnie na hodowli pomidorów ale z tego co oglądałam w necie to niektórzy i tak obrywają wszystkie liście od dołu i są tylko w górnej części całej rośliny więc to że są teraz takie długie nie powinno przeszkadzać.
JoannaDe 13:28, 08 maj 2017

Makao_J napisał(a)

Niby mnie wkurzają te hakuro bo bardzo delikatne są i czasami mam ochotę je wywalić wpi..du ale jak widzę tą fotkę to trochę mi szkoda

Ja też je lubię choć nie polecane