Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

MirellaB 14:33, 07 lut 2016

A co z tą kocimietką?
Mam nasiona do wysiania. Zdania podzielone czy koty ją lubią czy nie?
Makao_J 14:55, 07 lut 2016

Podoba mi się ale właśnie niby koty jak czują jej zapach to lubią się w niej pokładać i mruczeć zalotnie Tak słyszałam. Więc skoro mają ją niszczyć namiętnie to wolałam nie sadzić.
Makao_J 15:35, 07 lut 2016

Chcę Wam pokazać jak rozwijają się moje hiacynty Są piękne a zapach ... hmm...

Dla porównania postawiłam ręcznik papierowy. Środkowy ma wysokość 32 cm mierząc od cebuli. Ten z prawej jeszcze się do końca nie rozwinął. Połowa jest jeszcze w pąku.

Musiałam popodpierać je patykami bo uginają się pod wpływem ciężaru.
MirellaB 15:47, 07 lut 2016

Hiacynty piękne, już pisałam Ci, że mają śliczny kolor

Dotychczas na te wszystkie, które kupiłam to miałam dobrej jakości, niektóre nawet z jednej cebuli miały dwa kwiaty, piękne, dorodne.
Jednego miałam tylko kiepskiego, taki mało wydarzony

Jak mam takie wysokie to podpieram połamanym patyczkiem plastikowym od storczyków, nawet w kółka gałązki wkładam i fajnie to wygląda, a kwiaty się nie przechylają.

Kocimietkę wysieję. U mnie dwa psy koty przeganiają za dnia, tylko wieczorem przychodzą się najeść
Makao_J 16:01, 07 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Hiacynty piękne, już pisałam Ci, że mają śliczny kolor

Dotychczas na te wszystkie, które kupiłam to miałam dobrej jakości, niektóre nawet z jednej cebuli miały dwa kwiaty, piękne, dorodne.
Jednego miałam tylko kiepskiego, taki mało wydarzony

Jak mam takie wysokie to podpieram połamanym patyczkiem plastikowym od storczyków, nawet w kółka gałązki wkładam i fajnie to wygląda, a kwiaty się nie przechylają.

Kocimietkę wysieję. U mnie dwa psy koty przeganiają za dnia, tylko wieczorem przychodzą się najeść

Ja do tej pory kupowałam hiacynty w markietach i zawsze były niewydarzone. Te kupiłam w CO i nie żałuję.

Gdybym miała psy to pewnie też bym kocimiętkę posadziła a tak to mi jej szkoda
MirellaB 16:03, 07 lut 2016

E tam szkoda, jak koty w niej legowisko sobie zrobią i się wyłoży to wywalisz, a może akurat te koty jej nie będą lubiły
Makao_J 16:10, 07 lut 2016

MirellaB napisał(a)
E tam szkoda, jak koty w niej legowisko sobie zrobią i się wyłoży to wywalisz, a może akurat te koty jej nie będą lubiły

Hehe dobre
Zobaczymy. Może się da. Choć na miejsce gdzie miała rosnąć wsadziłam perowskią i też pasuje.
Filemon24 16:59, 07 lut 2016

Moje koty zdecydowanie bardziej lubią trawy bo im szeleszczą lubią się w nich bawić a przy okazji niszczyć hehe
chelll 18:12, 07 lut 2016

Filemon24 napisał(a)

Mam trzy koty i kocimiętka ich zupełnie nie interesuje.... także osobiście nie wierzę, że koty ją uwielbiają.

Uwielbiają ale tylko na wiosnę. Może zależy to tez od odmiany. Moja kotka wychodziła na dwór i hop w kocimiętkę, tarzała się w niej... Widać było, że to dla niej przyjemność
Makao_J 18:34, 07 lut 2016

chelll napisał(a)

Uwielbiają ale tylko na wiosnę. Może zależy to tez od odmiany. Moja kotka wychodziła na dwór i hop w kocimiętkę, tarzała się w niej... Widać było, że to dla niej przyjemność

Ciekawe czy to zależy od odmiany kocimiętki? A może też od płci kota?