Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

BasiaLT 11:50, 17 lip 2017

Ja swoje derenie tnę w zależności od potrzeby. Najbardziej na wiosnę bo wtedy na krótko, ale latem jak mi się za bardzo wybujają to też przycinam gałązki o jakąś 1/3 długości.
mrokasia 11:51, 17 lip 2017

A do kiedy można przyciąć derenie?
Makao_J 12:03, 17 lip 2017

Ja nigdy nie miałam potrzeby powtarzania cięcia w sezonie więc nie pomogę Ci Kasiu. Zawsze tnę na wiosnę większość roślin.
MirellaB 13:41, 17 lip 2017

Odbierz wiadomości
13:51, 17 lip 2017
Makao_J napisał(a)

Rutewkę kupiłam rok temu. Na razie moja też ma jeden pęd obsypany pąkami. Wygląda na bardzo delikatną ale nie ugięła się wiatrom które ostatnimi czasy nawiedzają nasze tereny więc może nie będzie tak źle.
Wsadziłam ją pomiędzy hortensje by ją pilnowały i podpierały w razie czego. Może w przyszłym roku wypuści więcej pędów.
Jestem typem bardzo cierpliwym i nim całkowicie przekreślę jakąś roślinę to daje jej kilka sezonów.
Poczekaj Justyś trochę. Jeszcze z jeden sezon

nigdy wczesniej nie widziałam rutewki na zywo ...a tyle dobrego o niej sie naczytałam ze postanowiłam nabyć dam jej szanse bo moja jest przy wisniach kolumnowych ..miała wypelniac przestrzeń miedzy nimi ...aktualnie kiepsko idzie ...ale bedzie tam rosła bo nic innego tam nie pasuje

ja lubie jak widze kwiatki z daleka chodzenie z lupa po ogrodzie czy zagladanie pod krzaki mnie nie interesuje
Makao_J 13:54, 17 lip 2017

eee_taam napisał(a)

nigdy wczesniej nie widziałam rutewki na zywo ...a tyle dobrego o niej sie naczytałam ze postanowiłam nabyć dam jej szanse bo moja jest przy wisniach kolumnowych ..miała wypelniac przestrzeń miedzy nimi ...aktualnie kiepsko idzie ...ale bedzie tam rosła bo nic innego tam nie pasuje

ja lubie jak widze kwiatki z daleka chodzenie z lupa po ogrodzie czy zagladanie pod krzaki mnie nie interesuje

No one mają delikatne kwiatki ale przez to że puszczają masę pędów z daleka mają wyglądać jak mgiełka. Musimy poczekać i zobaczyć. Ja mgiełki na razie też nie mam
13:59, 17 lip 2017
Makao_J napisał(a)

No one mają delikatne kwiatki ale przez to że puszczają masę pędów z daleka mają wyglądać jak mgiełka. Musimy poczekać i zobaczyć. Ja mgiełki na razie też nie mam

czekamy do nastepnego roku

Zana 14:25, 17 lip 2017

Moje kupione w ubiegłym roku rutewki też jeszcze nie powalają. Mają po jednym pędzie i do efektu mgiełki to daleko, że ho, ho... No i u nie nie za bardzo mają się o co oprzeć, więc się pokładają.
Makao_J 14:28, 17 lip 2017

Czekamy dziewczyny, czekamy. Skoro puściły jeden pęd z masą kwiatków to w końcu puszczą ich więcej.
Moja opiera się o hortki.
alis 23:27, 17 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Tu posadziłam resztę seslerii jesiennej

Tyle razy byłam dzisiaj u Ciebie i jakoś śladu nie zostawiłam, ślicznie masz a przy tych płytach trawki bosko wyglądają. Seslerię u Finki zamawiałaś? Czy z innego źródła?