Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

hanka_andrus 21:42, 04 paź 2017

No u mnie piach, może dlatego. Ja sie nie upieram przy swoim, mówię tylko o swoim doświadczeniu. Każdy robi jak mu pasuje. Ja najchętniej swoje wywaliłabym, ale już nie dam rady, Musiałabym szklarnię zlikwidować przy okazji, a jeszcze nie chcę.
sylwia_slomc... 21:45, 04 paź 2017

Haniu w piachu rośliny zawsze mają meeeega korzenie, ja mówię z perspektywy gliny z lessem i u rodziców czarnoziemu
Siewki które wyciągam ze ścieżki piaskowej mają korzeń dwa razy większy niż łodygę z liśćmi, a na rabatach odwrotnie.
hanka_andrus 21:49, 04 paź 2017

O, i tu chyba jest "pies pogrzebany".
eda 12:53, 05 paź 2017

Ja mam thuje także i masakra tylko przy nich trawa daje radę wszystko co przed nimi rośnie owijają cienkimi korzonkami wiem bo rośliny przenosiłam z takiego miejsca Violcia moja rada chyba chodniczek z cegieł czy coś i dopiero warzywniak zrobisz jak chcesz po prostu posiejesz to co nie potrzebuje tyle wody i już

zobacz celuję wciąż co by tu wsadzić ...widzisz trawki i paprotka tez słabo rośnie...

violka171 14:04, 05 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
Na temat borówki poczytaj wątek - odpisałam u siebie.

Dziekuje Hanuś,byłam czytałam ,mus spisać
violka171 14:08, 05 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Violcia ja mam 4 tuje( nie szmaragdy) w warzywniku dla wysłonięcia od wiatru i sadzę pod nimi rzodkiewki, sałaty i potem dynie,z tym , że dynie maja tendencję do wspinaczek więc pilnować trzeba, żeby po tujach nie szły.
Pilnuj winobluszczu, żeby Ci na szmaragdy nie wlazł, ale teraz robi świetną robotę
I kuruj się Kochana bo zdrowie masz jedno Jak Cię widzę przy remoncie to tak jakbym siebie samą widziałaKibicuję mocno, kawał dobrej roboty już zrobiłaś

Melduję, że cebulki od Ciebie u mnie w wężu posadzone razem posadziłam tam 450 szt resztą się podzieliłam z innymi

Winobluszcz zniknie z tamtąd jak wezmę sadzonki z niego,bardzo mi sie podoba o tej porze
w remoncie troszku pomagałam Bogdanowi zawsze to dwie ręce dodatkowe do pracy,cieszę się ze cebulki mają juz swoje miejsce,AŻ TYYYLE ICH BYŁO !!!!-fajowo-bedziemy podziwiać wiosną
violka171 14:10, 05 paź 2017

Basilikum napisał(a)
Viola szybciorem sie kuruj a jeszcze szybciej zacznij sie oszczedzac.
Ale kawal robot odwalilas

dziekuje Iza,obiecałam juz sobie że zwalniam tempo
violka171 14:13, 05 paź 2017

eda napisał(a)
Ja mam thuje także i masakra tylko przy nich trawa daje radę wszystko co przed nimi rośnie owijają cienkimi korzonkami wiem bo rośliny przenosiłam z takiego miejsca Violcia moja rada chyba chodniczek z cegieł czy coś i dopiero warzywniak zrobisz jak chcesz po prostu posiejesz to co nie potrzebuje tyle wody i już

zobacz celuję wciąż co by tu wsadzić ...widzisz trawki i paprotka tez słabo rośnie...

hm....tak myslałam ze nie bardzo ech,moze winobluszcz posadzę a thuje pójdą na przód dzialki pod plot,do wiosny musze przemysleć
violka171 22:09, 06 paź 2017

Zna ktoś super lek na zatoki,już nie mam sił do nich,byłam na antybiotyku przez ostatnie 17 dni a zatoki nie odpuściły i świszczy mi wiecznie w uszach dobrze że nie padło mi na oczy bo jest lapek i mogę chociaż przeczytać ,bo już słowa powtórz bo nie zrozumiałam- aż głupio mi mówić
Radziu2013 22:11, 06 paź 2017

violka171 napisał(a)
Bawiłam się w budowlańca hi hi

Viola budownicza () zawsze da radę...

Działka już super uporządkowana Reszta powoli,powoli i tez ogarniecie, nie ma się co spinać Trzymam kciuki