Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Basilikum 19:30, 26 kwi 2016

a z pokrzywa pod korzonki to nie wiedzialam, ale sie dzis nauczylam na Ogrodowisku
violka171 19:33, 26 kwi 2016

Izuniu ja wyczytalam w jakis gazetach i troche na necie
ponoć nie choruja tak pomidory,a pryskać rozcienczoną gnojówką z pokrzywy,i podlewać ,wtedy zacnie rosna
Hania widziala u mnie już sie robi gnojowka
1 kg pokrzywy na 10 litrow wody ,pociać pokrzywe i zalac najlepiej deszczowka,i czesto mieszac raz na dzien,po dwóch tyg gnojowka zrobiona-jak nie buzuje juz,dla zniejszenia fetoru daje sie mlecz podlewac co dwa tyg spojzalam w swoj kajecik
Hana75 20:21, 26 kwi 2016

Violu, Hania pisała u kogoś, że "bawiła się u Ciebie w śmieciarza " tzn. mówiła: "To śmieć,...wywal" (czy coś w tym stylu
Czy pamiętasz co określiła tymi słowami. Co należy do śmieci i powinno się usunąć. Są takie kwiaty, które dostałam od cioci lub teściowej i mnożą się szaleńczo.
Wyrzuciłam kilka tygodni temu nawłoć (za radą dziewczyn z Ogrodowiska).
Pod łopatę poszedł też bluszcz pięciolistkowy, bo jego podziemne korzenie niszczyły mi inne rośliny.
hanka_andrus 20:36, 26 kwi 2016

Haniu, śmieciem nazwałam rośliny podobne do ogrodowych niezapominajek, jakieś siewki, zasiane przez wiatr, ogólnie to, co jak mówisz zbytnio zachwaszcza ogród. Na szczęście u Violi za dużo tego nie było, ale kilka roślinek już wybujałych trzeba było usunąć z wypielęgnowanej rabaty, dla zmyłki udawały piękne ogrodowe roślinki.
eda 09:05, 27 kwi 2016

violka171 napisał(a)
cd

ten to zwariował,jednego pąka mu mało

lecę tak od tyłu ha ha prześliczne tulipki i widzę pomidorki już w ziemi super ale pracowita mróweczka z ciebie
eda 09:07, 27 kwi 2016

violka171 napisał(a)
Poszłam po krasnalke starszą do szkoły w drodze miałam kupić tylko ziemie do rozsady i ledwo wróciłam hi hi
Lobelia biała zwisająca
Pelargonia żywy róż zdjęcie przekłamuję kolor-nie sposób się jej nie oprzeć

Widać że rodowita ogrodniczka kupi to co oczy zobaczą hi hi ja też tak mam Super zakupki
eda 09:10, 27 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Miało być a nie było, i nic się nie stało, skoro i gdzie indziej się przydało!
Pogoda nas z rytmu wybiła, a i pierwsze spotkanie z Violą, też było intrygujące!
Ważne, że wspomnienia mamy i ja kilka zdjęć!

Widoczki jak w górach jajku Dzieciaczki jak się uwijają
violka171 18:45, 27 kwi 2016

Hana75 napisał(a)
Violu, Hania pisała u kogoś, że "bawiła się u Ciebie w śmieciarza " tzn. mówiła: "To śmieć,...wywal" (czy coś w tym stylu
Czy pamiętasz co określiła tymi słowami. Co należy do śmieci i powinno się usunąć. Są takie kwiaty, które dostałam od cioci lub teściowej i mnożą się szaleńczo.
Wyrzuciłam kilka tygodni temu nawłoć (za radą dziewczyn z Ogrodowiska).
Pod łopatę poszedł też bluszcz pięciolistkowy, bo jego podziemne korzenie niszczyły mi inne rośliny.

tak pobawiła sie w śmieciarza,pokazywała co na śmieci dosłownie i byłam bardzo posłuszna jej radą hi hi ,nieno fajnie mieć osobę co doradzi by wywalić a nie ale piękny ogrod itp.
Jak będę na działce to zrobię fotki śmieciarnym roślinkom co rzeczywiście myślalm ze to jakieś kwiatki,bo tak to trudno mi wytłumaczyć co to było,a jeszcze parę jest ich
pozdrawiam cieplutko
violka171 18:51, 27 kwi 2016

Dziś co prawda zwariowany dzień i działeczka poszła na bok,za to w domku troszkę poszalałam z młodszą krasnalką
Ja rozsadziłam Lobelię białą w końcu wzeszła za czwartym podejściem chyba,ale już po tym jak kupiłam gotową heh
a młodsza krasnalka wysiała mi ogórki
tylko 60 doniczek
może i będzie z niej ogrodniczka

violka171 19:22, 27 kwi 2016

Melduję że w Szczecinie pierwsza wiosenna burza-UWIELBIAM
a deszcz pada że o matko