Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

jolanka 21:22, 18 kwi 2016

Basiu, dzięki Pracuś to raczej do mnie nie pasuje. Jak napisałam u siebie, przez kogoś pognałam w te pędy do ogrodu aby nie zostać w tyle.
LyraBea 10:28, 20 kwi 2016

Zaglądam i pozdrawiam. Zaczyna się u Ciebie robić pięknie. U mnie też etap pomiędzy ścierniskiem a krajobrazem księżycowym. U Ciebie już zielono. Będę podglądać i się inspirować.
gobasia 13:23, 20 kwi 2016

O ja cie ...ale skarpa ,ale się nasadziłaś roślin.Podziwiam
pięknie zakwitła forsycja,a zachwycają się tylko magnolią (też piękna)
BasiaLT 21:52, 21 kwi 2016

Dzisiaj w nocy był przymrozek i rano wszystkie kwiaty leżały plackiem i pokryte szronem. Już myślałam że po nich a tu po powrocie z pracy miła niespodzianka. Wszystko stoi na baczność zakwitla tez czereśnia.
BasiaLT 21:58, 21 kwi 2016

Tulipany w doniczkach tez żyją
hanka_andrus 22:01, 21 kwi 2016

Piękne kompozycje, Basiu!
BasiaLT 22:16, 21 kwi 2016

Haniu bardzo dziękuję za uznanie. Wolałabym mieć donice w każdym kolorze osobno ale pakowalam cebule na chybił trafił i wyszło jak wyszło. Dobrze ze nie padły od mrozu. Zobaczymy czy kolejne noce tez przeżyją.
Kasik 07:55, 22 kwi 2016

Te donice z tulipanami - dla mnie hicior. Wyglada to świetnie i sama na przyszły rok tak sobie sprawię, tylko nie wiem jak po kolei mam zrobić i w jakim czasie, i gdzie to trzymać.

Musisz mi koniecznie powiedzieć.

Pogoda fajna - pewnie coś grzebiesz?
BasiaLT 08:04, 22 kwi 2016

Kasik napisał(a)
Te donice z tulipanami - dla mnie hicior. Wyglada to świetnie i sama na przyszły rok tak sobie sprawię, tylko nie wiem jak po kolei mam zrobić i w jakim czasie, i gdzie to trzymać.

Musisz mi koniecznie powiedzieć.

Pogoda fajna - pewnie coś grzebiesz?

Kasiu tulipany do doniczki sadzisz jesienią w takim samym czasie jak do gruntu. Ja je posadziłam sposobem na tzw. lazanię czyli warstwa ziemi, potem cebulki potem znowu ziemia i tak trzy razy. Wyszło trochę za gesto ale to była akcja ratunkowa. Nie szło wbić łopatki w grunt to musiały pójść do doniczek zeby się nie zmarnowały. Przed zimą donice zostały zadołowane w ziemi i przykryte stroiszem.
Narazie rabaty poszły w odstawkę bo warzywnik mi zaróśł niemożebnie i on jest teraz priorytetem.
ZieloneWrota 08:10, 22 kwi 2016

Basiu bukiet w donicy profesjonalny, moje znalezisko czyli metalowa balia w przyszłym sezonie również wypełni się tulipankami, tyle że ciężko będzie ją zadołować jest bardzo ciężka jest inny sposób na przetrwanie?