Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 20:19, 21 sty 2018

Bardzo mi miło że do mnie zaglądacie mimo mojego milczenia. Mimo braku prac w ogrodzie jestem zajechana jak koń szmaciarza. Zima u nas marna, ledwo jakieś 2 cm śniegu. Dla poprawy humoru siedzę i szukam nasion pomidorów na A. Od Basi Gobasi mam ściągę co poleca. Bo ja to taki jestem dziwny przypadek że pomidorów surowych nie jadam więc się muszę oprzeć na opinii innych. Za to uwielbiam zupę pomidorową z własnych pomidorów. Dla gości też lubię przyrządzać pomidorki.
BasiaLT 20:20, 21 sty 2018

Niestety na Gardenię w tym roku się nie wybieram bo mi nijak termin nie pasuje.
BasiaLT 20:25, 21 sty 2018

dana1s napisał(a)
Basiu wszystkiego najlepszego ! Zdrowia i dużo siły do prac ogrodowych
I kasy na wszelkie zachcianki!
BUZIAKI!!

Danulku na moje "zachcianki" to by się przydała kumulacja w lotka. W tym roku mam zamiar zabrać się za największą rabatę od pola. Na samą myśl już się boję jak ja to ogarnę. Chciałabym zrobić raz a dobrze, żeby za jakieś 2 lata nie poprawiać. Jakiś tam plan w głowie mam ale co z tego będzie to zobaczymy.
BasiaLT 20:27, 21 sty 2018

GorAna napisał(a)
Basiu masz śnieg?
U mnie też dużo tulipanów, przebiśniegów i krokusów wychyliło listki. Teraz siedzą pod pierzyną
Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku

Aniu nie wiem co to będzie z moimi roślinami. Niby zima u nas łagodna ale były noce z lodowatym wiatrem. Teraz leżą jakieś marne 2 cm śniegu. Szał po prostu...
Kokesz 21:00, 21 sty 2018

BasiaLT napisał(a)
Niestety na Gardenię w tym roku się nie wybieram bo mi nijak termin nie pasuje.

Szkoda...
anabuko1 19:36, 22 sty 2018

BasiaLT napisał(a)

Danulku na moje "zachcianki" to by się przydała kumulacja w lotka. W tym roku mam zamiar zabrać się za największą rabatę od pola. Na samą myśl już się boję jak ja to ogarnę. Chciałabym zrobić raz a dobrze, żeby za jakieś 2 lata nie poprawiać. Jakiś tam plan w głowie mam ale co z tego będzie to zobaczymy.

O to ja też tak mam zachcianek sporo,,?
Ale w marzeniach, bo fundusze ubogie.
Powodzenia w realizacji tej rabaty.
Mnie to dopiero przeraża wręcz ilość prac jakie jeszcze przed nas, a gdzie tu jeszcze do jakiejś realizacji rabat.u,,,

pozdrawiam
zbigniew_gazda 20:56, 22 sty 2018

Basiu trzymam kciuki za dobry projekt nowej rabaty. Zrób taką aby była ładna i bezobsługowa.
13:39, 23 sty 2018
Szkoda roślin, za to mi eM 2 duże bukszpany rozjechał, myślałam, że palpitacji dostanę, tak się wściekłam
Makusia 14:19, 23 sty 2018

zajechana jak koń szmaciarza

No powiem Ci Basiu, że hasełko zagości u mnie w słowniku związków frazeologicznych oraz porównań Do tego jeszcze "patataj patataj" i onomatopeja powstanie
BasiaLT 19:43, 23 sty 2018

Moje pierwsze zakupy w tym roku. Na pierwszy ogień poszły nasionka pomudorow i sałaty.