Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 21:07, 06 maj 2020

Nawet sumaki ruszyły z kopyta.
BasiaLT 21:08, 06 maj 2020

Pierwsze orliki. I coraz ładniejszy kuflik.
BasiaLT 21:11, 06 maj 2020

Zdobyłam się na odwagę przycięłam część poprzerastanych cisów od sąsiadki. Mam nadzieję że tam w niebie nie będzie na mnie zła.
BasiaLT 21:12, 06 maj 2020

Wyciepałam też kolejne juki z pierdzielnika a posadziłam jeżówki i trawki.
malgorzata_s... 21:14, 06 maj 2020

Basiu donice super. Pomarańczowy kolor kiedyś miałam wszędzie ale mi się opatrzył sama nie wiem dlaczego jak pn taki optymistyczny Dobrze że popadało.
hankaandrus_44 21:17, 06 maj 2020

Będzie z cisów robić kulki? A juka u mnie zostaje tego lata. Nie ma kto się do niej dobrać z siekierą.
.
Pomarańczowe ściany miałam 15 lat w całym domu, teraz ostał mi się jeden pokój w tym kolorze, Już mi spowszedniał kolor. I pod koniec lata wymienię i w tym pokoju. Chyba na zieleń wiosenną.czowa dalię

Czekam na Twoją pomarańczową dalię. Miłego wieczoru.
BasiaLT 21:29, 06 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

Piękne kompozyje Basiu.
I te fioletowe tulipanki też piękne

Aniu bo one generalnie nie są złe tylko jakoś tak szybko się rozwinęły i są bardziej fioletowe. A miały być dwukolorowe.
Najlepiej się prezentuje tulipan, który mam w domu w wazonie bo koty go złamały. Ten faktycznie ma zieloną podsadkę. Zobaczcie różnicę.
BasiaLT 21:31, 06 maj 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Będzie z cisów robić kulki? A juka u mnie zostaje tego lata. Nie ma kto się do niej dobrać z siekierą.
.
Pomarańczowe ściany miałam 15 lat w całym domu, teraz ostał mi się jeden pokój w tym kolorze, Już mi spowszedniał kolor. I pod koniec lata wymienię i w tym pokoju. Chyba na zieleń wiosenną.czowa dalię

Czekam na Twoją pomarańczową dalię. Miłego wieczoru.

Haniu czy to wyjdą kulki to zobaczymy. Na razie trzeba się wykazać sporą dawką wyobraźni żeby cokolwiek zobaczyć
violaskom 11:30, 11 maj 2020

Basiu piękne masz rabaty i mnóstwo na nich dobroci. Donice z bratkami są bardzo ładne. Ja też jestem fanką czerwieni, pomarańczu i fioletu. Zaskoczyła mnie ta dalia w donicy. Pędziłaś ją wcześniej w domu? Jest wielka jak na tą porę roku. Tak samo ten Rodek. Jest śliczny. Piękny kolor. Ja swoje w ubiegłym roku zasuszyłam i w tym sezonie będą miały bardzo mało kwiatów.
BasiaLT 14:46, 13 maj 2020

violaskom napisał(a)
Basiu piękne masz rabaty i mnóstwo na nich dobroci. Donice z bratkami są bardzo ładne. Ja też jestem fanką czerwieni, pomarańczu i fioletu. Zaskoczyła mnie ta dalia w donicy. Pędziłaś ją wcześniej w domu? Jest wielka jak na tą porę roku. Tak samo ten Rodek. Jest śliczny. Piękny kolor. Ja swoje w ubiegłym roku zasuszyłam i w tym sezonie będą miały bardzo mało kwiatów.

Violu wsadziłam ją do donicy chyba w lutym bo bardzo mi zależało żeby zakwitła szybciej. Byłaby jeszcze wyższa ale uszczykiwałam jej stożki wzrostu bo chciałam żeby była szersza niż wyższa.