Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

violaskom 08:59, 14 maj 2020

BasiaLT napisał(a)
Różne różności.

Co to za kwiatuszki? To żółte wygląda bardzo fajnie.
BasiaLT 09:45, 14 maj 2020

Violu to czerwone to posłonek a to żółte to smagliczka. Sieje się jak głupia i rośnie gdzie chce. Ale jest wytrzymała na wszystko.
anabuko1 10:25, 14 maj 2020

BasiaLT napisał(a)
Rodki nie pozostają w tyle.

Cudne.
Moje są w tyle
Orliki też ąłdnie ci kwitnie.
Moje tuż , tuż .
galgAsia 10:55, 14 maj 2020

Basiu, orliki prześliczne, takie cukiereczki
Kokesz 11:27, 14 maj 2020

Basia, pięknie

Moje rodki poszły w liście, tylko jeden nędznie zakwitnie ale pocieszam się, że jak urosną, to zasłonią mi bajzlownik pod kompostownikiem
Jakie masz odmiany rododendronów, bardzo ładne, romantyczne,takie falbankowe
I orliki też śliczne, ten różowy jest wysoki?
Nigdy nie miałam orlików, teraz mam pierwszego, one się sieją, czy się je rozmnaża przez podział?
gobasia 11:32, 14 maj 2020

BasiaLT napisał(a)
U mnie nareszcie w poniedziałek solidnie popadało, w dodatku zimni ogrodnicy okazali się łaskawi (przynajmniej narazie) i mimo chłodu przymrozków nie było. Ogród coraz bardziej się rozrasta i nabiera masy. Drzewa i krzewy po wiosennych przymrozkach wszystkie żyją i odbudowały się.

Basiu Rośnie ci wszystko jak na drożdżach.Ładnie masz a jak czyściutko.
violaskom 19:16, 14 maj 2020

Też zachwycam się orlikami i rodkami. Ja orlików nigdy nie miałam. Chciałam kupić parę w tym roku, ale były same niskie odmiany. Ten biały kolor rododendronów jest bardzo elegancki. W ogóle wyglądają na bardzo zdrowe i zadbane - w przeciwieństwie do moich. Moim czerwonym daję ostatni sezon i chyba będę musiała je wyrzucić. Reanimuję je już 2 rok i dalej wyglądają żałośnie. Jak Ci poszło wywalanie juki? Ja swoje właśnie przerzedziłam, pozostawiałam po jednej nowej rozecie, ale też mam zamiar je wywalić. Słyszałam, że bardzo ciężko je wykopać. Czy rzeczywiście korzenie siedzą tak głęboko?
BasiaLT 20:35, 15 maj 2020

Dziewczyny kochane miło czytać co piszecie ale moje rodki to wcale nie są takie cudne. Połowa z nich to ładne i zdrowe krzaki a inne mają jakieś dziwne plamy. Ciągle z tym walczę ale skutek narazie marny.
Orliki sieją mi się same, gdzie chcą i jak chcą. Jakbyście chciały nasionka to mogę zebrać. Widziałam też srylion siewek, które będę likwidować wiec też mogę wysłać. Nie daję tylko gwarancji jaki będzie kolor.
Moje wszystkie to odmiany o wysokości około 60cm. Na dobrej ziemi pewnie urosną wyższe.
Dla zainteresowanych nasionkami przedstawiam odmiany jakie mam. Nie znam nazw więc posługuję się tylko kolorami.
Białe:
BasiaLT 20:36, 15 maj 2020

Różowo - białe:
BasiaLT 20:37, 15 maj 2020