Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

gobasia 12:08, 25 cze 2016

Piekny perukowiec ,uwielbiam peruczki takie fajne w dotyku
hanka_andrus 17:11, 25 cze 2016

Piękny perukowiec i jego otoczenie! Podziwiam porządeczek!
LyraBea 17:25, 25 cze 2016

Ślicznie napuszone perukowce. W zeszłym roku kupiłam malutki krzaczek. W tym roku zmężniał mocno, ale nie zakwitł. Trudno, wybarwienie i kolor rekompensują brak czuprynek. A w ogóle ładnieje u Ciebie z każdym dniem.
BasiaLT 20:54, 25 cze 2016

Milka napisał(a)

Piekny i jaka fajna skarpa w tle mój ściąłąm, był wielkim drzewem, teraz krótko pilnuję i nie ma miotełek, chyba mi żal, patrząc na twój

Irenko ta skarpa to najtrudniejsze miejsce w całym ogrodzie, najbardziej kosztowne i pracochłonne ale liczę ze za kilka lat będę tam wchodzić tylko z sekatorem.
BasiaLT 20:58, 25 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Ślicznie napuszone perukowce. W zeszłym roku kupiłam malutki krzaczek. W tym roku zmężniał mocno, ale nie zakwitł. Trudno, wybarwienie i kolor rekompensują brak czuprynek. A w ogóle ładnieje u Ciebie z każdym dniem.

Moje perulkowce zakupilam 2 lata temu jako małe roślinki. Co roku po lecie na cos mi chorowały i marnialy wiec je cielam. Dopiero w tym roku mają takie miotelki. Widzialam w innych ogrodach perulkowce jako eielkie krzewy ale lyse w środku. Nie bardzo mi sie to podoba wiec zamierzam co roku je przycinać.
BasiaLT 23:25, 25 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Piękny perukowiec i jego otoczenie! Podziwiam porządeczek!

Haniu z tym porzadeczkiem to u mnie nie bardzo. Rabata z perulkowcem została wypełnia chwilę przed zrobieniem zdjęcia. Nie wiem czy kiedyś osiągnę taki moment ze wszystko będę mieć idealnie na czas wypielegnowane. Ano życie. Fajnie ze popadało to przez parę dni nie trzeba będzie podlewać a zaoszczedzony czas przyda się na walkę z zielskiem.
elka_ 00:27, 26 cze 2016

BasiaLT napisał(a)
A to mój ulubieniec - perułkowiec podolski w swojej najlepszej odsłonie. Nie sposób koło niego przejść i nie poczochrać mu miotełek.

Też go lubię za piękny kolor liści, za pokrój i za te delikatne miotełki
Flower1 10:22, 26 cze 2016

BasiaLT napisał(a)
To że zaczyna się sezon na juki to żadna nowina. Ale dlaczego jedna z moich tak wyrosła? Aktualnie ma 182 cm wysokości. Przywiązałam ją do palika bo zaczynam się o nią obawiać. Zwłaszcza że zapowiadają burze. Jak mi wiatr ja złamie to chyba mnie coś trafi.

Piękna Juka u mnie jest na tym samym etapie,jedna kwitnie drugiej nie związałam na zime i coś nie tak..podobno trzeba wiązać w snopek na zimę,, słyszałaś coś na ten temat?
Karol99 10:30, 26 cze 2016

U mnie też dwie juki mają takie wysoki pędy, jestem w szoku bo sa wyzsze ode mnie.
BasiaLT 10:51, 26 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Piękna Juka u mnie jest na tym samym etapie,jedna kwitnie drugiej nie związałam na zime i coś nie tak..podobno trzeba wiązać w snopek na zimę,, słyszałaś coś na ten temat?

Slyszalam że zawiązuje się je w snopki jeśli sie je przesadza w upał. A tak to nic sie z nimi nie robi. Kiedyś zabezpieczalam je na zimę flizelina ale kilka tal temu bylam na ośrodku wczasowym gdzie juk byly po prostu setki. Właściciel powiedział ze kompletnie nic z nimi nie robi i ja też przestałam się nimi przejmować.