Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

Bogdzia 12:40, 15 cze 2016

5 tys metrów nigdy dobrze nie ogarniesz wiec przestań sie tym przejmowac. Poczytaj artykuł Danusi z Chelsea , chwasty sa w modzie więc bądz nowoczesna i idz z trendamiJa tak robię i nagle okazało sie że wszystko juz w ogrodzie mam zrobione
Makao_J 14:59, 15 cze 2016

Basia rośliny doszły. Ilość mnie zaskoczyła Część roślinek nie przetrwało ale większość jest ok i zażywa kąpieli wodnej
BasiaLT 15:07, 15 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Basia rośliny doszły. Ilość mnie zaskoczyła Część roślinek nie przetrwało ale większość jest ok i zażywa kąpieli wodnej

Aniu te zdechlaki co nie przetrwały może jednak też wrzuć do wody i jeszcze da się uratować. Kurka... po to puszczałam paczkę priorytetem i to w poniedziałek z rana w żeby była już we wtorek u ciebie a nie dopiero dzisiaj. No ale poczta jak zwykle ma to w głębokim poważaniu. Dobrze że chociaż paczki nie zgubili. No nic.. oby jak najwięcej się uratowało.
BasiaLT 09:22, 16 cze 2016

Coś się zaczyna dziać z moimi rododendronami. Na dwóch z nich od dołu zaczęły żółknąć liście. Nie wiem czy mam czymś pryskać czy nawozić. ne były w tym roku posadzone i jeszcze niczym ich nie nawoziłam.
Toszka 14:09, 16 cze 2016

Żółknięcie i odpadanie starych lisci to norma. Symptomy, że coś nie tak najszybciej pokazują nowe przyrosty. Stare liście zostaw pod rodkiem - to najlepsza ściółka
Bogdzia 20:26, 16 cze 2016

BasiaLT napisał(a)
Coś się zaczyna dziać z moimi rododendronami. Na dwóch z nich od dołu zaczęły żółknąć liście. Nie wiem czy mam czymś pryskać czy nawozić. ne były w tym roku posadzone i jeszcze niczym ich nie nawoziłam.

Toszka ma rację, stare liscie żółkną i opadaja , tak ma byc, Mozesz je oberwac jesli Cię denerwuja ale nic złego się nie dzieje.
BasiaLT 21:44, 16 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Toszka ma rację, stare liscie żółkną i opadaja , tak ma byc, Mozesz je oberwac jesli Cię denerwuja ale nic złego się nie dzieje.

Tokszka i Bogdziu Bardzo serdecznie dziękuję za radę. Już stałam w blokach startowych żeby wykupić w Brico wszystkie dostępne środki do oprysku i nawożenia rodków. Zaczęłam podejrzewać nawet mojego psa i koty że może tam zaznaczyły teren i spryskałam wszystko wokół rodków preparatem odstraszającym. Jak już zasmrodziłam pól ogrodu to przyszło otrzeźwienie że przecież nie żółkną mi boki roślin tylko środki. Ja pierdziu.... zejdę na zawał.
Makao_J 22:22, 16 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

Aniu te zdechlaki co nie przetrwały może jednak też wrzuć do wody i jeszcze da się uratować. Kurka... po to puszczałam paczkę priorytetem i to w poniedziałek z rana w żeby była już we wtorek u ciebie a nie dopiero dzisiaj. No ale poczta jak zwykle ma to w głębokim poważaniu. Dobrze że chociaż paczki nie zgubili. No nic.. oby jak najwięcej się uratowało.

Spoko. Dobrze będzie.

Powiedz Basia ta dąbrówka co przysłałaś to ona będzie czerwona czy taka zielona jak dostałam?
bozga 22:37, 16 cze 2016

Jaśminowiec taki z dzieciństwa, babciny, pachnący też mi się marzy
BasiaLT 08:21, 17 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Spoko. Dobrze będzie.

Powiedz Basia ta dąbrówka co przysłałaś to ona będzie czerwona czy taka zielona jak dostałam?

Aniu to zależy gdzie ją posadzisz. Jak na słońcu to się przebarwi na bordowo a jak w cieniu to pozostanie zielona.