Tak Katelku, podcielam i to sporo, ale montanki tak szybko rosna ze zaraz bedzie znowu ogromna
Zastanawiam sie caly czas czy dodac jeszcze jeden z drugiej strony...moze na jesien cos podsadze
Z montanami trzeba troszke uwazac, to bardzo silne i zaborcze clematisy, moze sie zdazyc ze za bardzo opanuja cale drzewo.
Tak duzo cielam montane po raz pierwszy, zawsze sie wydzieram zeby nie ciac, one tego nie potrzebuja, ale to sa ciecia korekcyjne. Tak samo podcinam zwisajace pedy przy tarasie, gdybym tego nie robila, nie moglabym przejsc z tarasu na ogrod.
Powtorze wiec jeszcze raz: montan nie tniemy tak jak inne clematisy, podcinamy tylko to, co nam ewentualnie przeszkadza
Jezeli zalozymy ze dozyje do setki, to tak, jestem jeszcze bardzo mloda, bo mam dopiero, hmm, tak za niedlugo 50 na karku
Dziekuje za mile slowa o ogrodzie
Mam taka nadzieje ze sie ucieszy i ze bede smakowac Zrobie z ziemniaczkami i serem i drugie z kapusta i z grzybami
Zawioze kilka takich i takich, zobaczymy ktore bardziej przypadna do gustu
Obejrzałam stary dom, hortensje, róże, zakupy, wspinaczkę. I mudzę powiedzieć, że żywot masz urozmaicony bardzo.
A pierogi z jagodami, albo z wiśniami panom nie smakują?