Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

hanka_andrus 16:29, 29 mar 2017

Posadziłam mikrusa z marketu i czekam co z niego wyrośnie. Było napisane montana rubens, ale co się znajdowało na prawdę, to zobaczę jak zakwitnie. Jeszcze nie oglądałam tej roślinki po zimie, zajęłam się bałaganem. Mus naprawić niedopatrzenie. Ale to może jutro? Jak nie zapomnę.
Twoje zapowiadają piękne kwitnienie!
Kasiek 20:31, 29 mar 2017

wiunia napisał(a)
Kasiu piękne kwiaty magnolii! Mój mały krzew Susan ma jeszcze faktycznie mikro pączki

I one Wiuniu urosna, mala chwilka jeszcze i u Ciebie beda kwiaty
Kasiek 20:32, 29 mar 2017

violka171 napisał(a)
napasłam oczy magnolią chodz to dla Hani
dobijasz mnie tym clematisem ,dobrze że go dajesz bo zapisałam sobie i Krasnalki mi kartkę niechcący wyrzuciły

Dobrze ze jest Ogrodowisko i zawsze mozna zerknac
Kasiek 20:33, 29 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)
Ja jeszcze w tym roku chyba kwiatków nie zobaczę, chociaż, kto wie? Roślinki wiedzą! Dzięki, Kasiu!

Nigdy nic nie wiadomo Haniu
Kasiek 20:35, 29 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Witam Kasia i Iza do zamku idzie się pod górę j jest to bardzo męczące, nogi bolą, a kościół jest na dole.
Magnolia i wszelkie pączki na drzewkach pozazdrościć, u nas pogoda ma być słoneczna od piątku 20 stopni i wtedy forsycja na pewno wystrzeli, ale z kwieciem to Was i tak nie dogonię.

W poniedzialek mialam 27 stopni, wtorek i dzisiaj 23- 25, jutro troszke chlodniej i w piatek ma byc znowu 27...Za cieplo jak na te pore roku, za cieplo...
Goniu nie gon nas, jak u mnie przekwitnia to do Ciebie bedziemy biec aby oczy nacieszyc
Kasiek 20:38, 29 mar 2017

Mixtoorka napisał(a)
Pooglądałam sobie wczoraj Twoje piękne Rubensy. Mają raj u Ciebie. Albo Ty masz raj dzięki nim
Wiosna znacznie wcześniej u Was przychodzi, a jesień i zima też? Czy macie dłuższą wegetację...

Piękne magnolie cieszą już. U wujka za płotem widziałam, że jego magnolia też rozwija pąki. Moja Genie też rozwinęła- ale same liście.

Chyba jednak tutaj okres wegetacji jest dluzszy. Przedwiosnie mamy bardzo wczesnie, wiosna, sama widzisz po fotkach jak juz daleko jest. W pazdzierniku jeszcze jest cieplutko, zaczyna sie jesien.

Twojej magnolii jestem ciekawa
Kasiek 20:39, 29 mar 2017

Kawa napisał(a)
tfu tfu

piękny kwiat magnolii jak dla Hani to niech będzie
ale pierwszy kwiatek Rubensa zamawiam

Masz to jak w banku
p.s mam sie drzec jak bedzie czy bedziesz podgladaczka ?
Kasiek 20:43, 29 mar 2017

Margarete napisał(a)
Kasiu , sorry bo to pytanie na pewno juz nieraz tu padało ale nie mam czasu szukać...
Idę na łatwizne i zapytam więc ; czy mam teraz na wiosnę obcinać mojego nowego(posadzonego w maju) Rubensa ???Chyba przeżył zimę, mocno o niego drżałam ale...nie zapeszam...i czekam na efekt łał...ale najpierw muszę z nim jakos postąpić..ciąć czy nie ciąć...???
Dzieki

Montany tne tylko wtedy kiedy zaczynaja mi przeszkadzac, nie mozna pod nimi przejsc, za mocno wlaza mi na inne rosliny.
Jezeli je teraz obetniesz tak jak inne clematisy to Ci nie zakwitna.
Na efekt łał jednak jeszcze poczekasz, one potrzebuja troche czasu ale jak juz zaczna to...

Rubensow nie tniemy

Pochwalisz sie swoim ?
Kasiek 20:47, 29 mar 2017

Piwonie

Pierwszy kwiatuszek poziomki, juuupi

serduszka

maja malutkie paki kwiatowe

eda 20:47, 29 mar 2017

jooooł