Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 14:17, 12 kwi 2017

Bogdziu, zamykaj oczka
Na granicy ogrodowej mam taki budynek sasiada. Troszke z boczku, kolo kompostownika i szklarni, ale jest. W tamtym roku wraz z sasiadem zlikwidowalismy milina bo zaczal rosnac doslownie wszedzie, u mnie w szklarni tez. Nie wiem na ile sie to nam udalo, zobaczymy. Suma sumarum, sciana dalej jest. Jest i brzydka rura.

W dole posadzilam hortensje, ladnie tam rosna, lubia to miejsce. Na gore, po galazkach milina, puscilam kolejna montane.

Powojnik montana New Dawn, ma tam calkowity cien.

Kasiek 14:23, 12 kwi 2017

Kolejna montana ktora zaprosilam do ogrodu jest Tetrarose

nastepna to Freda, jeszcze nie ma pakow.

i moj murek z trzema Rubensami, sa juz pojedyncze kwiatki, pokazywalam wczesniej, jeszcze troszke musze na reszte poczekac

w te

i we w te

Kasiek 14:25, 12 kwi 2017

Milego dnia Wam zycze

Alicja169 14:58, 12 kwi 2017

Nacieszyłam oczy wczesną wiosna.Wszystko takie pięknie różowe, same cukiereczki Poluję na montany, na razie mam Rubensy, te nowe, które prezentujesz u nas nie widziałam, a może nie wiedziałam, że takie są
MirellaB 15:05, 12 kwi 2017

A co to jest to piękne różowe co jesteś zakochana?
Mixtoorka 15:26, 12 kwi 2017

ale pięknie a będzie szał rubensowy Mirellko to chyba wiśnia piłkowana "kiku shidare zakura" albo Kazan ?

doczytałam Kiku
Kasiek 16:44, 12 kwi 2017

Alicja169 napisał(a)
Nacieszyłam oczy wczesną wiosna.Wszystko takie pięknie różowe, same cukiereczki Poluję na montany, na razie mam Rubensy, te nowe, które prezentujesz u nas nie widziałam, a może nie wiedziałam, że takie są

Wyobraz sobie ze tych odmian jest dosc sporo, kiedys chyba podawalam je na watku o Rubensie...Ponad 20 ? Albo i wiecej? No nie pamietam Nie wszystkie sa dostepne w Polsce. Najpopularniesze to Rubensy
Kasiek 16:44, 12 kwi 2017

Karo, masz racje, to kiku Moja landrynka
Mirella 17:04, 12 kwi 2017

Kasieńko, witam się z Tobą cieplutko ,czy wiesz że namiastka Kasi Bawarskiej która zagościła w moim ogrodzie żyje?to Rubens, mam go dzięki Tobie ,od podziwiania go w Twoim ogrodzie zachorowałam ,jak tylko spotkałam roślinkę to nie zastanawiałam się tylko kupiłam,wiem że potrzebuje dużo miejsca,u mnie pnie się po siatce ogrodzeniowej a ta ma 1,80 i raczej za nisko dla niego sądząc po zdjęciach jakie pokazałaś,na razie się nie martwię, będę go korygować jak będzie miał rubensowskie kształty.
Wiosna w Twoim ogrodzie zauroczyła mnie totalnie,jestem kilka razy dziennie i podziwiam i nacieszyć się nie mogę
Wstawiam coś dla Ciebie tak jak prosiłaś, zerknij czy moja Kiku to Kiku, bo Twoja to wiadomo... cudeńko
Mala_Mi 19:07, 12 kwi 2017

Piękna jest Bawaria... wcale się nie dziwię, że tam zostałaś..

Piękny masz ogród... nic nie cytuję, bo musiałabym wszytko. Nawet ta ściana z sąsiadem jest ładna ... mi się podoba.. a rurę można zakamufować.. zresztą jeszcze chwila i hortki ją zakryją.

I wiosna u Ciebie o 2 tygodnie szybsza...

I martwię sie Rubensem, bo będzie mu ciasno tam gdzie jest, ale u nie na razie nie wykazuje takich zapędów do wzrostu jak u Ciebie

Cudnie masz, piękne zdjęcia i góry na wyciągnięcie reki..