Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

sylwia_slomc... 10:06, 06 sty 2018

W tym przypadku cieszę się z północnego nachylenia , bo u mnie jeszcze tulipany i narcyze pod ziemią, zresztą krokusy jeszcze też. Nie taka nagrzana ziemia i mniej słonka swoje robi
Ale co wyższe rośliny też już wystartowały. Martwi mnie to.
Kasiek 14:20, 06 sty 2018

eda napisał(a)
mmmmmm cudnie przykro że te powodzie ...spokojnej nocy Kasiulek....hrrrrr

Nie chce krakac, ale podejrzewam ze wieksze powodzie beda pozna wiosna. Przed nami jeszcze opady sniegu i oczywiscie pozniejsze roztopy. Co mam byc to bedzie.
Buziole Edyciu
Kasiek 14:24, 06 sty 2018

hanka_andrus napisał(a)
Anomalie? Może dobrze,że chociaż takie. Gorzej by było, jakby pszczoły wyginęły, krowy przestałyby dawać mleko, a ptaszki pomarły od nadmiaru nawozów sztucznych.
Mimo zawirowań w pogodzie, mam nadzieję , że Twoja wiosna za bardzo wychylac się przed szereg nie będzie.
Kasiu, Normalności i pomyślności na Nowy Rok!

Haniu, moze nie anomalie, Bawaria zawsze predko startuje Kiedys w drugiej polowie stycznia krokusy mialam. W tym roku troche wczesniej powodzie, ot, to mnie niepokoi. A reszta? Natura wie co robi i kilkoma zwiastunami wiosny, ani cieszyc, ani martwic sie nie bede Przed nami jeszcze snieg i uroki zimy.
Haniu, normalnosci i zdrowia i radosci w ogrodzie
Kasiek 14:27, 06 sty 2018

Alicja169 napisał(a)
Pierwsza wiosna w tym sezonie cudownie, niechby do mnie też przyszła
A motyl... jak malowany Najlepszego "2018 go.

Poczekaj poczekaj, jeszcze zima bedzie i zimowe widoczki z balwanem Wszystko w swoim czasie
Co nie znaczy ze nie wachalam roz z usmiechem...
Kasiek 14:30, 06 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
W tym przypadku cieszę się z północnego nachylenia , bo u mnie jeszcze tulipany i narcyze pod ziemią, zresztą krokusy jeszcze też. Nie taka nagrzana ziemia i mniej słonka swoje robi
Ale co wyższe rośliny też już wystartowały. Martwi mnie to.

Sylwia, pewnych rzeczy nie przeskoczymy i nie zmienimy, jest jak jest i nam pozostaje tylko akceptowanie pomyslow natury Wiosna w styczniu ? Gorsze sa zimowe mrozy w maju.
Ja czekam na zime i uroki sniegu
kasiek 15:23, 06 sty 2018

Ale szybki start, w sumie u mnie podobnie, no może bez tulipanów.. Marzę o wiośnie w lutym... A co, przecież marzyc można
Madzenka 17:17, 06 sty 2018

Pozostaje nam cieszyć się wiosna i czekać na śnieg
Wszystkiego dobrego w Nowym roku!
gosika67 17:31, 06 sty 2018

Cześć Kasiu, cieszę się ,że jesteś. U mnie wzeszły irysy i jakieś cebulowe. W dzień ładnie i słonecznie, teraz trochę zimno. A czy mroźna zima będzie? Wątpię.
kitek81 10:06, 07 sty 2018

U Ciebie zawsze wszystko szybciej i w tym roku oczywiście też szkoda tylko, że powódź też macie oby nie było żadnych strat! pozdrawiam
Sebek 15:40, 07 sty 2018

Kasiek napisał(a)

To jest cudne! Ja osatnio wieszałem kryształowe zawieszki na 4,5 metrowych brzozach w ramach dekoracji zimowych. Z tym, ze wypatrzyłem takowe dekoracje w... Ritz'u A Wystrczyło zajrzeć do Ciebie

POzdrawiam Kasia - i szybkiego osuszania terenu życzę!