Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 23:33, 28 maj 2020

gosika67 napisał(a)
Kasiu rury świetne, a ten worek mam podobny, Jacek kupił kiedyś tylko chyba sztywniejszy bo tak się nie składa. Kupiłam .... kupiłam 3 amanogawy. Pokażę jak posadzę, są młode.

Goniu, moje sie skladaja w taka harmonijka, moge je ppowiesic na scianie. Z amanogaw bedziesz zadowolona, cudne sa
Kasiek 23:35, 28 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciekawy sposób z tą lawą

Sylwia Ciekawy i...zdaje swietnie egzamin
Kasiek 23:35, 28 maj 2020

Marta1980 napisał(a)
No na ten pomysł to bym nie wpadła.. Extra

Martus Inspiruj sie
Kasiek 23:38, 28 maj 2020

Krys napisał(a)
Kasia super ten pomysłu warzyw w rurach i lawa,no jestem pod wrażeniem i poczytam dokładniej w wolnym czasie i zastosuję u siebie,super pomysł.Tylko gdzie w Polsce taka lawę kupić ? Jesteś kopalnią wiedzy,pozdrawiam

Krysiu Lawa jest dostepna w wielu sklepach budowlanych, ogrodniczych, w internecie, w sklepach zoologicznych itp Dziekuje i rowniez pozdrawiam
Kasiek 23:39, 28 maj 2020

Borbetka napisał(a)
A skądś takie rury wzięła? Rany, jaki świetny pomysł!

Z budowy domu
Kasiek 23:40, 28 maj 2020

nicol21 napisał(a)
Pomysł bardzo fajny, pozwoliłam sobie skopiować do siebie, może łatwiej mi będzie to znaleźć jak będzie taka potrzeba.

A prosze Cie bardzo
Kasiek 23:50, 28 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Kasia, poczułam się mocno zainspirowana i zaintrygowana. Pozwolisz, że sobie skopiuję post z zaletami lawy. A możesz jeszcze coś napisać o jej wydajności - ile kg na ile powierzchni zużywasz? bo ona raczej lekka być powinna, porowata... Czyli wydajna
A, jeszcze - jaka jest gramatura tej "warzywnej"? 8-16?

Asiu, kopiuj i korzystaj W rury dalam lawe- jak dobrze zauwazylas, 8-16 i mysle ze to dobry wybor. Narazie sprawdza sie wysmienicie, do tej pory jeszcze warzyw nie podlewalam. Nie potrafie dokladnie Ci odpowiedziec...po prostu zmieszalam z ziemia, nie za duzo, tak moze pol na pol...Tylko na powierzchnie wiecej wysypalam, tak dla oka Tak, jest wydajna i mysle ze moze nawet za duzo sypnelam, ale, to moj pierwszy raz, pierwsze proby Jesienia uzyje innej lawy, te, wsadze w korzenie roslin...
Powodzenia i pochwal sie swoimi efektami
Kasiek 23:51, 28 maj 2020

wiunia napisał(a)
Kasiu jesteś niesamowitą kobietą! Takie cuda tylko Ty mogłaś wymyśleć! Podziwiam i kibicuję

Wiuniu Nie wiem co napisac... Dziekuje
Kasiek 23:53, 28 maj 2020

nebel napisał(a)
Witaj Kasiu, tyle się u Ciebie dzieje. Zaglądam i podziwiam.

Ewo, oj tam, cos sobie dlubie, sadze, przesadzam..ot, tylko tyle...
Kasiek 00:15, 29 maj 2020

Olili napisał(a)
Co do warzywnika to również nie rozumiem praktyczności tych skrzynek , no próbowałam , myślałam i..dalej nie rozumiem .Od samego myślenia, że miałabym w nich pielić boli mnie kręgosłup .
Rury świetnie się prezentują. Skąd je wytrzasnęłaś ?Super pomysł.

Iza Za zadne skarby nie chcialabym ich miec u siebie Raz, ze nie zgadza sie na to moj kregoslup i stare kosci Dwa, niech ktos mi wytlumaczy, jakie pozytywne strony, ma warzywnik zrobiony na wysokosci np o szerokosci deski. No jakie ja sie pytam?
Nie wiem, ale moim zdaniem, ani ta wysokosc nie ogrzeje korzeni, ani nie obroni przed slimakami( pomijam juz strone tego nieszczesnego kregoslupa, kolan i co tylko) ...Ja osobiscie, w tej wysokosci widze same minusy, ale chetnie wyslucham zdan innych
Rury, oprocz tego ze sa wysokie i nie musze sie nad nimi gimnastykowac, sa rowniez z metalu, a co za tym idzie, nagrzewajac sie- oddaja cieplo korzeniom...I...na nagrzane rury, nie wchodza slimaki I jeszcze jedno...Juz nie musze zabezpieczac swoich warzyw przed kotkami, juz nie robia sobie w mojej salacie siusiu. Albo i inne cos