Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016

Margarete 09:58, 27 cze 2016

Luteczka napisał(a)
No to nareszcie mogę tutaj zajrzeć.

Dziękuję (w swoim i mojego Pawła imieniu)gospodarzom: Kindzi i Rysiowi za miłe przyjęcie, jesteście tak wspaniałymi, ciepłymi i otwartymi ludźmi, czuliśmy się jak na spotkaniu rodzinnym.

Ogród macie piękny, taki dopieszczony

Mój Paweł myśli nad trawnikiem - chce taki sam, już pytał jak się robi kanciki

Dziękuję również wszystkim obecnym za przyjęcie do swojego grona

Pozdrawiam

No widzisz jakie dydaktyczne cele w "wychowaniu" męża mozna osiągnąc przy okazji takich spotkań.....eMuś sam interesuje sie kancikami, będzie je robił ? sam - z własnej inicjatywy ...?

Margarete 10:10, 27 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
A ja po wyspaniu się ,przejrzeniu zdjec zjadłabym teraz wielka porcję bigosu. Pyszny był . Zostało trochę?????????????????

Mi też bardzo smakował, chociaz początkowo wydawało mi sie przez ten upał wcale nie chce mi sie jeść. Był naprawdę pyszny.
Nawiasem mowiąc innych przysmaków tez z apetytem próbowałam...ciasto marchewkowe Irenki, bułeczki drożdzowe (nie wiem czyje?), sałatki, kanapki z pastą rybną, pizerinki etc....

Miałam jeszcze wrzucic swoje fotki ale nie będę konkurować z tymi które juz tu wrzucono, ogród Kasi pokazany juz został pieknie....

Podróż z burzą i gradobiciem trochę mnie wybiła z dobrego nastroju, ale na szczęscie tylko do Siewierza padało, potem już upał powrócił i słońce

Cudny ogród, wspaniali życzliwi i weseli ludzie, piekna letnia pogoda, przysmaki, wolny czas, euforia po wygranej Polaków.......wszystko super - czego chcieć więcej.....
Dziekuje gospodarzom i wspólbiesiadnikom raz jeszcze!

Mixtoorka 10:14, 27 cze 2016

Kindzia napisał(a)

Dziękuję za miłe słowa
Daleko? Ewcia jechała z Gdańska

Piękny ogród, buzia sama się śmieje do Was na zdjęciach. Zarażacie optymizmem ogrodowym! Też myślałam- daleko....no i mi wstyd jednak ....

Pozdrawiam serdecznie
alinak 10:29, 27 cze 2016

Kindzia napisał(a)

Nie wpadłam na to, że kostka to też kurczak... Ale jedna kostka bulionowa z kurczakiem na 11 kg bigosu...możesz mi wybaczyć Zresztą w tej kostce kurczaka za dużo nie ma, to się nie przejmuj Bogdziu Więcej, bo 5, dałam kostek bulionowych wołowych (nie przypuszczam żeby wołu tam też jakieś spore ilości były...)

Jeszcze jedno : mięso i kiełbacha z boczkiem jest przed wrzuceniem do kapusty przesmażane na małej ilości smalcu do zrumienienia. Smalcu nie dużo, na to całe mięcho poszło w sumie 3/4 kostki. I na cebulę, bo o przyrumienionej cebuli(na tę ilość dałam 4 duże) też nie napisałam...

No masz teraz to bym chętnie tego bigosu zjadła,bo chłodniej dzisiaj. A tyle smakołyków co stół zapewniał to już bigos się nie zmieścił.
żałowałam że nie zostałam ,wymanewrowałam się i tak z tego spotkania ,bo znowu głowa
dała mi szkolenie.

alinak 10:31, 27 cze 2016

malkul napisał(a)

Ten widok powalił mnie na kolana
Gocha 10:36, 27 cze 2016

Kasiu, Rysiu spędziliśmy u Was cudowny weekend i dziękujemy Wam za to z całego serca. Takie chwile są bezcenne i ładuje się dzięki nim akumulatorki na maxa. Super że mogliśmy spotkać i poznać tyle ludzi zielono zakręconych chociaż jak zwykle nie udało się pogadać ze wszystkimi. Ogrodem Waszym cały czas się zachwycam i nie mogę jeszcze dojść do siebie po takiej porcji piękna. Kasiu zaraziłaś mnie w tym roku liliami i bardzo się cieszę że wiosną zakupiłam sporo cebul ale myślę że nie były to ostatnie zakupione przeze mnie cebule.
Spróbuję wrzucić kilka fotek ale mam utrudnione zadanie żeby wybrać takie jakich jeszcze nie było
Tutaj fotki pięknych kancików zrobionych przez Rysia- w celach instruktażowych dla innych mężów
Gocha 10:51, 27 cze 2016

Troszkę portretów róż. Nie wiem dlaczego więcej nie fociłam chyba musiałam czymś innym być zajęta
Gocha 10:54, 27 cze 2016

A to z serii który obrazek nie pasuje do pozostałych?

Gocha 10:57, 27 cze 2016

I przepiękne lilie w roli głównej

Gocha 11:19, 27 cze 2016

Proszę szanownej wycieczki - w celu zwiedzenia ogrodu udajemy się za przewodnikiem i słuchamy jego opowieści

Z pomocą przy ujarzmieniu grupy przychodzi nieoceniony Menager- Ciocia Gosia która zagarnia do kupy całe towarzystwo

Zwiedzajac kolejne punkty

kierujemy się do żelaznego punktu każdej wycieczki czyli do cudownej łezki i podziwiamy, podziwiamy i ....

I musimy zwrócić uwagę przewodnikowi- no, no , no nieładnie tak palcem pokazywać i to w dodatku nie wiadomo co

A tu przewodnik w pełni zadowolony po ciężkiej pracy i oczywiście przeszczęśliwa grupa zdolnych adeptów ogrodnictwa