Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016

Gocha 11:28, 27 cze 2016

Podczas oprowadzania wycieczki przewodnik został oderwany od grupy w celu przywitania i wycałowania grupy łódzkiej z Bogdzią jako kierownikiem na czele

Kindzia 11:35, 27 cze 2016

Margarete napisał(a)

No widzisz jakie dydaktyczne cele w "wychowaniu" męża mozna osiągnąc przy okazji takich spotkań.....eMuś sam interesuje sie kancikami, będzie je robił ? sam - z własnej inicjatywy ...?

Małgosiu, mój robi sam, z własnej inicjatywy...szkoła właśnie ogrodowych spotkań Bardzo to edukujące jest
Kindzia 11:37, 27 cze 2016

Margarete napisał(a)

Mi też bardzo smakował, chociaz początkowo wydawało mi sie przez ten upał wcale nie chce mi sie jeść. Był naprawdę pyszny.
Nawiasem mowiąc innych przysmaków tez z apetytem próbowałam...ciasto marchewkowe Irenki, bułeczki drożdzowe (nie wiem czyje?), sałatki, kanapki z pastą rybną, pizerinki etc....

Miałam jeszcze wrzucic swoje fotki ale nie będę konkurować z tymi które juz tu wrzucono, ogród Kasi pokazany juz został pieknie....

Podróż z burzą i gradobiciem trochę mnie wybiła z dobrego nastroju, ale na szczęscie tylko do Siewierza padało, potem już upał powrócił i słońce

Cudny ogród, wspaniali życzliwi i weseli ludzie, piekna letnia pogoda, przysmaki, wolny czas, euforia po wygranej Polaków.......wszystko super - czego chcieć więcej.....
Dziekuje gospodarzom i wspólbiesiadnikom raz jeszcze!

Masę jedzenia przywieźliście...sąsiedzi zadowoleni, Gosi wcisnęłam (łącznie z pieczywem, mało zjedliście wszystkiego!)

Co tam burza, jak spotkanie z takimi cudownymi ludźmi...
Kindzia 11:38, 27 cze 2016

Alinko, cieszę się, że wreszcie do mnie dotarłaś...zajęło Ci to dokładnie tyle czasu ile Danusi z Rybnika
Kindzia 11:39, 27 cze 2016

Mixtoorka napisał(a)

Piękny ogród, buzia sama się śmieje do Was na zdjęciach. Zarażacie optymizmem ogrodowym! Też myślałam- daleko....no i mi wstyd jednak ....

Pozdrawiam serdecznie

I prawidłowo, że Ci wstyd Trzeba było przyjechać
Gocha 11:41, 27 cze 2016

No i nadeszła chwila wręczania prezentu

super przemyślanego, dopracowanego w każdym szczególe

Fotoreporterzy już stoją w blokach startowych

Kasiu ocenia stabilność i wytrzymałość prezentu. Ale chyba nie wiedziała że towar macany należy do macanta i nie ma już wyjścia- prezent musi przyjąć

A jakież było jej zdziwienie gdy zobaczyła Marzenkę z kolejnym prezentem-( czy to na pewno dla mnie- mówi Kasia całym swoim ciałem ) nie wiem tylko jak Kasi udało się tak szybko zapomnieć że przecież to spotkanie ogrodowiskowe a takie spotkanie jest nieważne bez wręczenia gospodarzowi kulki bukszpanowej. Kasiu jakieś pigułki na poprawę pamięci mus łyknąć.
Kindzia 11:43, 27 cze 2016

Gocha napisał(a)
Podczas oprowadzania wycieczki przewodnik został oderwany od grupy w celu przywitania i wycałowania grupy łódzkiej z Bogdzią jako kierownikiem na czele

Gosiu...jakie piękne zdjęcia wkleiłaś

Dziękuję Wam bardzo za miłe towarzystwo, szykuj piwnicę...jak z Ciocią Gosią nadjedziemy...
Kindzia 11:45, 27 cze 2016

Gocha napisał(a)
No i nadeszła chwila wręczania prezentu

super przemyślanego, dopracowanego w każdym szczególe

Fotoreporterzy już stoją w blokach startowych

Kasiu ocenia stabilność i wytrzymałość prezentu. Ale chyba nie wiedziała że towar macany należy do macanta i nie ma już wyjścia- prezent musi przyjąć

A jakież było jej zdziwienie gdy zobaczyła Marzenkę z kolejnym prezentem-( czy to na pewno dla mnie- mówi Kasia całym swoim ciałem ) nie wiem tylko jak Kasi udało się tak szybko zapomnieć że przecież to spotkanie ogrodowiskowe a takie spotkanie jest nieważne bez wręczenia gospodarzowi kulki bukszpanowej. Kasiu jakieś pigułki na poprawę pamięci mus łyknąć.

Małgoś...jesteś rewelacyjna
Gocha 11:55, 27 cze 2016

Mój M. dostał w przydziale rękawiczki- troszkę zdziwiony bo przecież przyjechał w gości ale cóż rękawiczki na dłoniach oznaczają jedno- czas do pracy- to co mam robić ?

Gosia już chętniej nakłada rękawiczki- bo pasują kolorem do sukienki

A Kasia dyryguje i wydaje dyspozycje a Bogdzia i Irenka obserwują

Krzysiu zajrzał na chwilkę popatrzył ocenił ile to pracy trzeba wykonać

i czym prędzej przeniósł się w inne rejony
ewsyg 12:08, 27 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Kasia zlituj sie pytałam czy kurczaka tam nie ma? Nie tknę niczego co z kurczakiem ma cos wspólnego.Kostka z drobiu??????????????????Kostek nie daje a z drobiu to nawet pólki w sklepie omijam.Resztę robię tak samo i miesa tez daje więcej niz kapusty.
Nie przejmuj sie tym co napisałam . Trudno.

Dziewczynki kochane , dialogiem o drobiu rozbawiłyście mnie do łez. Dawno się tak nie uśmiałam.
Super jesteście