Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

wiunia 19:47, 24 paź 2016

Zoju nie pamiętam czy sama wysiewalaś jezowki czy sadzilas kłącza?
Bardzo bym chciała w przyszłym roku mięć je w swoim ogrodzie ale jak widzę ceny już przekwitniętych jezowek to nie chce mi się wierzyć! Może bym spróbowała innym sposobem je pozyskać choć wszelkie wysiewy niestety średnio mi wychodzą
Gruszka_na_w... 19:51, 24 paź 2016

Fajny zakup. Będziesz je formować?

U mnie winobluszcz dopiero się zaczął przebarwić.
A berberys...ehhh...mam do nich słabość ogromną.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
zoja 20:07, 24 paź 2016

BasiaLT napisał(a)
Ja też czekam u ciebie na wiosnę Chociaż i teraz jest pięknie.

im nas więcej tym weselej

AnnaCh napisał(a)
Zoja, jak na jeden sezon, masz pięknie

dziękuję

Kawa napisał(a)
ślicznie jesiennie lubię te Twoje zakola ścieżkowe

dziękuję

Rumianka napisał(a)
Prezentujesz nie tylko dorodne roślinki, gustowne rabaty ale również nietypowe "upaznokciowienie"...

dziękuję w imieniu ogródka upaznokciowienie typowe dla mnie

LyraBea napisał(a)
"Upaznokciowienie" masz obłędne! Ile dni trzymają Ci takie pazurki?
U mnie jest problem taki, że nieważne jakiego lakieru użyję, jakiego podkładu czy top, lakier na paznokciach trzyma jeden dzień. Nie wiem co z moimi paznokciami nie tak. Dlatego zazwyczaj maluję odżywką bezbarwną, bo nawet jak odskakuje to nie widać.
Widzę że mało Ci cebulek Szachownicę pierwszy raz widziałam kilka lat temu u sąsiadki. Zauroczyła mnie, ale jeszcze nie dotarła do mnie do ogrodu. Będzie czas. Nacieszę oczy Twoją na wiosnę

Beatko maluję raz w tygodniu - lakiery sally hansen, moje koleżanki z pracy chodzą na hybrydowe - co dwa tygodnie, ale ja lubię zmiany
Jak znajdę chwilę podeślę Ci namiar na All na moje "sekretne" podkład i top
Cebulek mi mało dziś kolejne pomarańczowe tulipany dokupiłam żeby od frontu posadzić , szachownice u mnie pierwszy raz i malutko, ale Hania z żywopłotków cisowych posadziła jak dobrze pamiętam 50!! u niej będziemy podziwiać
zoja 20:12, 24 paź 2016

wiunia napisał(a)
Zoju nie pamiętam czy sama wysiewalaś jezowki czy sadzilas kłącza?
Bardzo bym chciała w przyszłym roku mięć je w swoim ogrodzie ale jak widzę ceny już przekwitniętych jezowek to nie chce mi się wierzyć! Może bym spróbowała innym sposobem je pozyskać choć wszelkie wysiewy niestety średnio mi wychodzą

Wiuniu jeżówki te co pokazuję to kupne, owszem wysiałam z nasionek, ale mały procent nasionek powschodził i czy w ogóle zakwitną dowiem się za rok ponieważ teraz to mizerotki (wysiewałam jakoś w maju chyba)
te co kupowałam to albo na promocji albo przez internet (ceny moich zakupów od 7 do 15 zł)
zoja 20:16, 24 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Fajny zakup. Będziesz je formować?

U mnie winobluszcz dopiero się zaczął przebarwić.
A berberys...ehhh...mam do nich słabość ogromną.

Dwa ostatnie były to nawet nie myślałam co z nimi zrobię
mnie winobluszcz zawiódł ale chociaż w tym roku zobaczyłam czerwone liście i to oglądałam przez tydzień
a do berberysów też nabieram słabości
wiunia 20:42, 24 paź 2016

zoja napisał(a)

Wiuniu jeżówki te co pokazuję to kupne, owszem wysiałam z nasionek, ale mały procent nasionek powschodził i czy w ogóle zakwitną dowiem się za rok ponieważ teraz to mizerotki (wysiewałam jakoś w maju chyba)
te co kupowałam to albo na promocji albo przez internet (ceny moich zakupów od 7 do 15 zł)

No proszę, a ja dzisiaj widziałam od 12 - 24zł masakra! Muszę zapolować w necie Dziękuję!
zoja 22:27, 24 paź 2016

wiunia napisał(a)

No proszę, a ja dzisiaj widziałam od 12 - 24zł masakra! Muszę zapolować w necie Dziękuję!

Miłego polowania - tam więcej odmian niż w sklepach stacjonarnych (przynajmniej u mnie)
zoja 18:11, 25 paź 2016

Czas na zdjecie 'za dnia' - wczorajsze cisy:

I dzisiejsze nabytki:

Bluszcz, trzmielina i lilie sw. Jozefa
zoja 18:36, 25 paź 2016

poczytałam o moim cisie
myślałam, że on taki żółtawy ze względu na złe warunki w doniczce, a tu proszę: taki ma być
Chyba kupiłam cisa na frontowy ogródek tam cieniście jest, a on niewysoki i rozłożysty rośnie - tu

opis

Posadziłam w miejscu tymczasowym jak wiele innych roślin - wiosną będzie zabawa

Jeszcze nie posadziłam magnolii - chyba ją przezimuję w garażu, i bambusa - też chyba przezimuję w garażu.
Kasya 18:42, 25 paź 2016

zoja napisał(a)

I dzisiejsze nabytki:

Bluszcz, trzmielina i lilie sw. Jozefa

ja juz dawno odpuscilam zakupy, doluje tylko to co nakupowalam wczesniej