Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 20:53, 08 maj 2017

U mnie juz skonczone przygotowania do wieczornych przymrozkow:

I taki zachod slonca:
paulina_ns 20:59, 08 maj 2017

zoja napisał(a)
U mnie juz skonczone przygotowania do wieczornych przymrozkow:

I taki zachod slonca:

Zachód słońca boooski przez Ciebie siedzą mi obrzeża z kostki w głowie i myślę,że się pewnie na nie zdecyduje, bo wkurzają mnie te kanciki, których tak nie mam i wszystko miesza się z trawa. Miałam kiedyś i zlikwidowalam, a teraz żałuję...

Nowalijka 21:02, 08 maj 2017

U nas przymrozki mają być dopiero z wtorku na środę ale też okrylam cenniejsze dla mnie hortensje, truskawki, rzodkiewkę,kalarepkę, poziomki. Zapomniałam o różach które sadziłam 3 maja ale zrobię to jutro. Mam nadzieję że dziś nie przymrozi.
paulina_ns 21:06, 08 maj 2017

Nowalijka napisał(a)
U nas przymrozki mają być dopiero z wtorku na środę ale też okrylam cenniejsze dla mnie hortensje, truskawki, rzodkiewkę,kalarepkę, poziomki. Zapomniałam o różach które sadziłam 3 maja ale zrobię to jutro. Mam nadzieję że dziś nie przymrozi.

A truskawki i poziomki trzeba okrywać? Tylko nie mówcie mi,że może je umrozic, bo się wściekne...
Monia81 21:07, 08 maj 2017

Truskawki jak ci kwitną to kwiaty może umrozić i jak się czarne w środku zrobią, to bez owocu niestety będzie....
Nowalijka 21:11, 08 maj 2017

Tak wyczytalam w jakiejs gazecie ktora mama pod nos podstawila. Oznaka tego że zmarzły będą czarne środki w kwiatkach;(
Monia81 21:12, 08 maj 2017

No i tak niestety jest z tymi naszymi truskaweczkami... mus przykrywać... ja swoje dzisiaj przykrywałam z eMusiem
paulina_ns 21:12, 08 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Truskawki jak ci kwitną to kwiaty może umrozić i jak się czarne w środku zrobią, to bez owocu niestety będzie....

Monia no właśnie kwitną.... Nie no brakuje mi słów, jutro muszę podjechać po większą ilość agro, może w ogole rozloze po całym ogrodzie, szkoda,że chwasty nie umrozi! Czasem żałuję,że nie mam samych tuj w ogrodzie...
Aurelllia 23:20, 08 maj 2017

Sprawdzałam pogodę i w moich okolicach dzisiaj bez przymrozku - zobaczymy czy się sprawdzi jak nie, to pewnie będę bardzo żałować :/ ale dziś już nie miałam siły latać i okrywać - jutro się poprawię, bo prognozują na jutro u mnie przymrozki :/ i tak się zastanawiam, bo przecież jak pada to jest niż i nie powinno być zimno, przymrozków, bo one są wyżowe - pogoda wiosenna mi wszystkie teorie naukowe psuje !!! Ale się rozgadałam Zoja kończąc po prostu : Macham
zoja 06:56, 09 maj 2017

Ku pamieci - rano 3 st. c
W najblizszych dniach nie bede miala zbyt wiele czasu dla forum wiec wybaczcie... W dodatku sobota w pracy wiec weekend tylko 1-dniowy
Bede tylko zerkac