Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

violka171 11:06, 24 maj 2016

No tak na ból głowy tylko domek
u nas tez Haniu gorąco,a te burze już od tygodnia zapowiadają i ani widu ani słychu
od srody do niedzieli proszę mi zamówić piękną pogodę ,będziemy się byczyć na działce
Basilikum 11:13, 24 maj 2016

mi na bol glowy praca pomaga

Viola u nas dzis pada taly dzien tak drubniutki deszczyk. Od jatra ma byc wiosenno-letnia pogoda
violka171 11:19, 24 maj 2016

Basilikum napisał(a)
mi na bol glowy praca pomaga

Viola u nas dzis pada taly dzien tak drubniutki deszczyk. Od jatra ma byc wiosenno-letnia pogoda

taki drobniutki to super na podlewanie u nas pełnia lata
wczoraj 27 st w cieniu
w nocy 22 st
a dziś 28 w cieniu
BasiaLT 11:44, 24 maj 2016

violka171 napisał(a)

taki drobniutki to super na podlewanie u nas pełnia lata
wczoraj 27 st w cieniu
w nocy 22 st
a dziś 28 w cieniu

u nas też od wczoraj miały być deszcze i burze a tu gorąc jak diabli... do bani te prognozy pogody
violka171 11:50, 24 maj 2016

wole takie upały niz zimno
dobrze jest
violka171 11:50, 24 maj 2016

DUBELEK wypadł
Przy okazji zapytam,HANIU kiedy moge podlewać ogórki gnojówką z pokrzywy? dopiero co swieze sadzonki poszły w grunt
hanka_andrus 11:59, 24 maj 2016

Violu, Po tygodniu powinny okrzepnąć w nowym miejscu. Może już w niedzielę? Sama będziesz widziała w jakim stanie są rośliny.
Gnojówkę rozcieńczamy, litr na konewkę 10 litrową, ale przedtem podlej ogórki zwykłą wodą beż nawozu.
Anda 11:59, 24 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)

Zaglądałam do Ciebie, ale tyle stron zostawiłam na dłuższy wieczór. Zdjęcia robisz cudne.
Róże pomału się zbierają, ale szału nie będzie. Najbardziej boleję nad Abrahamem Darby, Ledwie dyszy.
Muszę polować na kolejny egzemplarz tej róży.

Dzięki Haniu
Mój Abraham tez był kiepski. W zeszłym roku go wykopałam, bo chciałam go wyrzucić i zauważyłam, ze wypuszcza własne korzenie powyżej podkładki. Podkładkę obcięłam i wsadziłam go do doniczki. Nie urósł za mocno, ale sie dobrze ukorzeniła, bo w tym roku jest duży, największy do tej pory. Może Twój tez ma złą podkładkę i zaczął wypuszczać własne korzenie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 12:08, 24 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Miałam iść do ogrodu, ale coś mi dziś czerep za bardzo dźwięczy. Chyba jednak za dużo było wczoraj słońca w kapeluszu!

Po południu zapowiadają burze, ale pewnie na zapowiedzi się skończy.

u mnie też ogród w odstawce ...teraz sianokosy ,to ja mam więcej pracy przy zwierzętach,dzis i jutro i chyba będzie koniec

a orlika bardzo chętnie .mam tylko 2 posadzone w tym roku
Basilikum 12:14, 24 maj 2016

ja tez dzis nie w ogrodzie, pogoda nie pozwala. Sianokosy nawet na polmetku nie sa u nas, w Weekend ma byc ladnie wiec kolejne laki obkosimy.
Haniu mam nadzieje, ze glowa juz lepiej