Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

gobasia 17:53, 17 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Cukinie w takim rozmiarze najbardziej lubię!

Ladna ta dalia ...chyba mam podobną ,ale dopiero ma pąki

A zamiast cukinie mam dynie...hi hi hi z kupnych sadzonek
hanka_andrus 18:34, 17 lip 2016

Joku napisał(a)
Przypomniała mi się grillowana cukinia w twoim wykonaniu

Jolu zapraszam, możemy powtórzyć grillowanie cukinii. Właśnie zaczęła mi wyrastać, więc prosto z krzaczka, nie męczona! Może znajdziesz czas w okolicy weekendu 30 lipca?

uziemiona 18:48, 17 lip 2016

O a ja Haniu wpraszam się na herbatę z pysznogłówki i na pomidorki! Jak ja lubię przychodzić do Ciebie, tylko nie wiem jak to się stało, że bez śladu. Podpisuję się pod słowami Eli - elki.
A czy chodzisz na przedstawienia córci? Gratulacje dla Was!
hanka_andrus 19:33, 17 lip 2016

uziemiona napisał(a)
O a ja Haniu wpraszam się na herbatę z pysznogłówki i na pomidorki! Jak ja lubię przychodzić do Ciebie, tylko nie wiem jak to się stało, że bez śladu. Podpisuję się pod słowami Eli - elki.
A czy chodzisz na przedstawienia córci? Gratulacje dla Was!

Joasiu, miło,że zajrzałaś, Herbatkę nastawię,a ponieważ deszcz się znalazł za oknem to i herbatkę zrobimy wg gustu, nawet wzmocnić możemy co nieco, dla zdrowotności.

Na przedstawienia chodzę jak są na miejscu, aktualnie wybiera się na Hel z "Pokuciem" około 27 lipca.
hanka_andrus 19:40, 17 lip 2016

Basiu, moje dynie z sadzonek prezentowych mam, i rosną jak nakręcone, zakręcając po drodze wszystko pod swe wąsy.

Różyczka nareszcie zaczęła rosnąć tak jak powinna, chyba za słaba moja ziemia dla niej była... I zastanawiała się ,jaka ją przygoda spotkała. Mam nadzieję,że zime przeżyje i odpowiednio nam się zaprezentuje!

Dziś poszłam na kiermasz sprawdzić czy nie ma mojego Pana od róż, ale widocznie już wszystko co miał sprzedał i szykuje towar na następny sezon. Ale do domu wróciłam z lawendą i różowym przetacznikiem.

No przecież pusto wracać nie będę.... A niebieski tak kwitnie.

Basilikum 20:07, 17 lip 2016

fiu fiu ale dynie
Joku 20:21, 17 lip 2016

Haniu, pomyślę o 30.07. i dam znać.
Z tym wracaniem ze sklepu ogrodniczego ze mną tak samo. Ostatnio staram się w takie miejsca zaglądać jak najrzadziej żeby się coś do rączek nie przykleiło. Prześladują mnie na własnym terenie czekające na wkopanie doniczki z cenną zawartością , a już nie bardzo jest gdzie. Dzisiaj zastanawiałam się nad zmniejszeniem trawnika . Ale już mam pomysł o przenosinach niektórych roślin z flanki na flankę mówiąc słowami Małej Mi. Zadziwiające jak szybko teren się kurczy.
gobasia 20:48, 17 lip 2016

Haniu ale ja kupiłam sadzonki cukinii a urosły dynie...
hanka_andrus 21:01, 17 lip 2016

Jolu przypomnę się bliżej terminu.

Basiu, przypomniałaś mi jak mi mąż na ryneczku cukinie kupował. 30 lat temu dopiero u nas modna zaczęła być, a skąd nasiona? No to poszedł na rynek , może ogrodnicy rozsadę mieć będą. Wraca ucieszony kupił aż 8 sztuk, i w te pędy sadzić do ogrodu pojechał. Nie powiem dbał o nie jak o jaki skarb największy, I co urosło?
Patisony.

Od tej pory już nie kupował gotowych rozsad.
uziemiona 00:57, 18 lip 2016

Dzięki za gościnę! Na Hel przejechałabym się, ale te korki w sezonie. Za to gdyby wybierała się do Trójmiasta, to chętnie pójdę na przedstawienie.