Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 05:44, 12 kwi 2019

Basilikum napisał(a)
Irenku Bozykwiat ma u mnie juz malenkie paczki

Oj, to super, dziś zerknę na mój, póki co, tylko liście widziałam
Milka 05:45, 12 kwi 2019

Gardenarium napisał(a)
Odhaczyłam fotki Pozdrawiam

I super
Dana, że ja cię nie posłuchałam z tą spartyną grzebieniastą...teraz mam problem, jak cholera.
Milka 05:46, 12 kwi 2019

Waclaw napisał(a)

To i ja podetnę swoją magnolię "tydzień po kwitnieniu". U Ciebie zawsze coś ciekawego

Wacław, jeśli jest młoda i nie wymaga cięcia, to nic nie tnij, ja tnę tylko z potrzeby
Milka 05:47, 12 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie koniecznie Kochana, ja przesadzałam raz duże karpy dzieląc od razu początkiem maja i część zakwitła jeszcze w tym samym sezonie, a druga część też pąćzki miała tylko się za późno zorientowałam, że grzyb je zaatakował i zamarły pączki, a ładne wypuściły mimo przesadzania, mniej obficie tych pączusuiów było, ale były

Nawet nie wiesz, jak się ucieszyłam z tego posta, to może i moje sobie poradzą, fajnie by było, bo to aż 7 piwonii, dumam czy kolejne nie przesadzić, w sezonie to nie realne, bo gąszcz.
Milka 05:49, 12 kwi 2019

Kindzia napisał(a)
Nooo, niby wiem, że u Ciebie wcześniej niż u mnie...ale taki pąk u piwonii bylinowej??? Toż to szok!

Cała zapączkowana, drzewiaste też
Nie wiem gdzie, ale pytałaś o porównanie Wildcat i Piruette, nie ma porównania, bo wielkość kwiatu, to jak awokado do groszku, na korzyść Wildcat, ale Piruette śliczna i ma bardzo oryginalny zapach. Rok temu wszystkie boczne gałęzie wycięłam, to mam mniej pąków w tym roku.
Milka 05:53, 12 kwi 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Miluś tak pokazujesz swój ogród, że sprawia wrażenieże jakbyś miała kilka hektarów nasadzeń.skad ty te foty bierzesz

Piszesz o wietrze na moim wątku, co ty możesz wiedzieć o wietrze. U nas to dmuchanie w każdą stronę. Twoje rośliny to mają raj na ziemi bez wiatru, w słońcu i wysoka temperatura o tej porze jak pod pierzynką. Czego chcieć więcej.

Wrzucaj do herbaty goździki lub cynamon antybakteryjne i miód w gębie.

Ha, ha, ha
Elu uśmiałam się
Mój ogród jest zakamrkowy, z dorosłymi roślinami, trzeba łazić, aby różne rośliny i miejsca pokazać, a ja czasami nie łażę, a roślin, to ja mam, co wiosna, to się dziwię, skąd tyle tego, skoro ograniczałam. Wiele roślin jest do pokazania i miejsc, ale czasu brak mi stale.
Co do wichur, oj Ela, nawet nie wiesz jakie u nas były, nawet takie że dorosłe drzewa w pół ścinało, jak laserem, nawałnice i wichury u nas często, do dziś mam ślady na drzewach.
Juz mi lepiej, ale znowu ręka mnie boli, za dużo toreb w jednej targałam, a nie powinnam
ElzbietaFranka 13:16, 12 kwi 2019

Chroń ręke(Ce) są bardzo ważne w naszym szaleństwie ogrodowym.
Przyszłam zobaczyć twoje poduszki jak zwykle dochodzenie robię bo Danusia dostała podobna jak robisz.

Miałam rację.
Milka 15:18, 12 kwi 2019

To ja Danusi na prezent urodzinowy zrobiłam
Brak mi węzłów, no to wiesz, że mam problemy.
Milka 17:40, 12 kwi 2019

jejku
zimnica
ale, co rok, jak w mordę strzelił, koniki kwitną, choć bidne, bo w nich też ćma bukszpanowa rządziła
i widać

mam je od 22 lat

żal wywalić

i hakonki pod
Milka 17:46, 12 kwi 2019

i jak leci
kabarecik ogrodowy

znowu krety