Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 09:03, 11 kwi 2019

Miluś tak pokazujesz swój ogród, że sprawia wrażenieże jakbyś miała kilka hektarów nasadzeń.skad ty te foty bierzesz

Piszesz o wietrze na moim wątku, co ty możesz wiedzieć o wietrze. U nas to dmuchanie w każdą stronę. Twoje rośliny to mają raj na ziemi bez wiatru, w słońcu i wysoka temperatura o tej porze jak pod pierzynką. Czego chcieć więcej.

Wrzucaj do herbaty goździki lub cynamon antybakteryjne i miód w gębie.

Kindzia 09:23, 11 kwi 2019

Nooo, niby wiem, że u Ciebie wcześniej niż u mnie...ale taki pąk u piwonii bylinowej??? Toż to szok!
sylwia_slomc... 10:09, 11 kwi 2019

Milka napisał(a)

Wczoraj przesadzałam piwonie, wiem, nie ten czas, ale tak je zdominowały i zdusiły rozplenice Moudry, że zero cieszenia się kwiatami. Ten rok odchorują, ale za rok odpalą. Żółtka od dołu podetnij, gałęzie, bo piękny
Nie ma kiedy odpoczywać, stale na wysokich obrotach.

Nie koniecznie Kochana, ja przesadzałam raz duże karpy dzieląc od razu początkiem maja i część zakwitła jeszcze w tym samym sezonie, a druga część też pąćzki miała tylko się za późno zorientowałam, że grzyb je zaatakował i zamarły pączki, a ładne wypuściły mimo przesadzania, mniej obficie tych pączusuiów było, ale były
Waclaw 18:04, 11 kwi 2019

Milka napisał(a)

Kasiu, zawsze. Nic im się nie dzieje, ważny jest termin, czyli pierwszy tydzień po kwitnieniu. Tnę te, co za szeroko mi idą, krzaki w formie drzewa wyprowadzam, aby dołem było miejsce na coś innego.
Wczoraj przesadzałam piwonie, wiem, nie ten czas, ale tak je zdominowały i zdusiły rozplenice Moudry, że zero cieszenia się kwiatami. Ten rok odchorują, ale za rok odpalą. Żółtka od dołu podetnij, gałęzie, bo piękny
Nie ma kiedy odpoczywać, stale na wysokich obrotach.

To i ja podetnę swoją magnolię "tydzień po kwitnieniu". U Ciebie zawsze coś ciekawego
Gardenarium 19:13, 11 kwi 2019

Odhaczyłam fotki Pozdrawiam

Instagram Ogrodowiska
Basilikum 20:17, 11 kwi 2019

Irenku Bozykwiat ma u mnie juz malenkie paczki
gosika67 22:01, 11 kwi 2019

Piękna wiosna u Ciebie, u nas ziąb, okryłam na noc magnolię, róże w donicach też.
Piwonia już z pąkiem. U mnie dopiero wyszły liście, pozdrawiam.
SlonecznyOgrod 22:07, 11 kwi 2019

Dziękuję za porady dotyczące magnolii.

Pracusiu, super Ci te szyszki wyszły czy to będzie bukiet na drucikach czy może obraz?

Judaszowca masz, o ja.... piękne są.

Hakonki faktycznie wielkie już, no i nawet stipa.
Milka 05:41, 12 kwi 2019

Dzięki Daria
Z szyszek będę robić obraz, zawiśnie w domku letnim i wianek dla koleżanki, a zimą będę robić kolejne wianki, bo w sezonie już czasu mało na to. Jak zrobię, pokażę.
Trawy ruszyły wszystkie, w weekend ma niby padać, to i reszta śmignie, ale bukszpany mnie martwią, źle wyglądają, nie wiem, jak to z nimi się skończy.
Milka 05:43, 12 kwi 2019

gosika67 napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie, u nas ziąb, okryłam na noc magnolię, róże w donicach też.
Piwonia już z pąkiem. U mnie dopiero wyszły liście, pozdrawiam.

Też chłodno u nas, ale i tak wiosennie. Byli kontrahenci z Lublina i niemal szok przeżyli, że u nas tak ciepło i prawie letnie widokimówią, że różnica ogromna. Jeśli trzeba okrywaj, mam nadzieję, ze u mnie minusów nie będzie, bo okryć nic się nie da, za duże.