Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

wiunia 15:13, 27 kwi 2020

Widzę, że te stare odmiany tulipanów są jednak najwdzięczniejszymi ze wszystkich. U mnie też te czerwone i żółte sadzone bez wykopywania kilka lat temu pięknie wyrosły i kwitły, a z nowych odmian zrobiły się karłowe lub same liście wyrosły
Irenko niezmiennie zachwycam się Twoim rajskim tak ciekawym ogrodem
Balea 16:45, 27 kwi 2020

Milka napisał(a)

teraz je lubię, mam bezpośredni kontakt ogrodem, poprzednia pergola była zamknięta.
jeszcze coś się tu wymyśli, teraz mąż wpadł na genialny pomysł, aby nad cisami zawiesić moje donice-cycki. Ginęły w innym miejscu. Teraz muszę pomyśleć, co w nich posadzić.

mam taki widok
wczoraj malowałam szyszki, robię wianek

Ale cudo. Jak sie ta magnolia nazywa?
Pola 17:23, 27 kwi 2020

Fioletowy rododendron jest boski , kwiecia wszelakiego u Ciebie dużo każda prezentuje się wspaniałe.
Wszędzie kwitną magnolie, i tulipany, u mnie ich nie ma więc mogę sobie nacieszyć oczy u Ciebie.
Dominika11 21:09, 27 kwi 2020

Magnolia powala
Dorota123 22:24, 27 kwi 2020

Milka napisał(a)

Dzięki Dorotko, miło to słyszeć.
Ogród jest bogaty gatunkowo, niczego nie brak, ale jak juz taki dojrzały, to tej wody mu brak niesamowicie.
Zaraz pokaz judaszowca, cedrówki chińskiej i kielichowców i paulowni
Moja i sąsiadki dwuletnia paulownia nie przeżyła zimy. Nie wiem co się stało obie kupowałyśmy razem i obie nie przeżyły, chociaż zimy praktycznie nie było.
gogo 22:55, 27 kwi 2020

Milka napisał(a)

Grażynko, rośnie na całym bałaganie popowodziowym, gruzie. Chciałam ją wywalić, ale nie dała się, tak te korzenie zapuściła w tym bajzlu i potem nagle zakwitła i tak sobie już rośnie. Zaraz do lampy sięgnie, chyba energetyka ją skróci.
Fajnie na ścianie by wyglądała, może nie rezygnuj

Irenko, kusisz tą hortensją
Na tej ścianie mam winorośl, nie rośnie dla owoców, tylko dla zasłonięcia tej ściany.
Problemem jest łapanie przez winorośl mączniaka i wtedy wygląda okropnie

Kolejne zdjęcia pięknego ogrodu do podziwiania
Milka 05:21, 28 kwi 2020

mirkaka napisał(a)
Irenko, ja to poranny ptaszek, wstaję koło 5 rano, wieczorem idę spać ciut po 21
Taki zegar biologiczny
Bardzo piękna ta Twoja piwonia, możemy się wymienić jesienią Może coś jeszcze poznajdujemy u siebie jak już już będziemy paczki słać Zapraszam do szukania

To mamy taki sam zegar, ja dziś już 4,20, ale usnęłam koło 20 przy tv, potem myk do sypialni. Za nic nie udaje mi się długo siedzieć wieczorem.
To szukamy, choć nie wiem czy mam na coś jeszcze miejsce. Rok temu kilka piwonii posadziłam w kole bluszczowym, wszystkie wyszły, ale na razie żadna nie zakwitnie, oby nie strajkowały i za rok kwiecie pokazały
Milka 05:22, 28 kwi 2020

Kasia73 napisał(a)
Irenko ależ u Ciebie pięknie, deszczu zazdroszczę u nas ledwo pokropiło. Hortensja pnaca przepiękna

Już śladu nie ma.
Ale Kasia patrz na prognozy, od środy aż do 5 maja ma u nas padać, oby
Fajnie byłoby się spotkać i nowy sezon odpalić, ale te ograniczenia nadal
Milka 05:28, 28 kwi 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, miłego tygodnia, oby z deszczem, bo susza jak w Egipcie.

Każda odsłona w Twoim ogrodzie zachwyca, a to nie każdemu się udaje /mnie na pewno nie/. Podziwiam i myślę co zrobić, żeby widok poprawić. Mam 2 takie miejsca niewyględne, ale nie mam koncepcji, dlatego bacznie obserwuję, gdzie i co u innych ładne. U Ciebie wiele zakątków bym zgapiła.

Hania dziękuję
Ale nie masz, co narzekać, bo twój ogród inny, a przede wszystkim masz bogactwo warzywek i kwiecia.
Mów z czym masz problem, może coś doradzę
Susza okropna, ale nawet już mi się podlewać nie chce, niby od środy ma tydzień lać, oby.
A plagi już, nornica, poskrzypka, ślimaki golce i drugie, zaraz mszyca pewnie.Cmok
Milka 05:30, 28 kwi 2020

BASIA8 napisał(a)

Witaj. Ale Masz piękną Elate Marzę o tej trawceMoże w tym roku uda się kupić.
Powiedz mi proszę ona szybko się rozrasta? Bo myślałam kupić z 2 sadzonki i poczekać aż się rozrośnie.
Buziaki zostawiam.

Basiu, Elat mam dużo, bo je bardzo lubię, wiekowe już, więc tworzą ogromne kępy.
Dosyć szybko, po 2 sezonach już taka widoczna kępa.Potrzebuje półcień i dużo wody niestety, bo inaczej ją przypala.
Kup 2, nie dziel, po 2 sezonach zobaczysz, jak się sprawdzi i wtedy wiosną sobie podzielisz, buziak