Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 17:48, 06 lut 2021

No jakoś takoś, sama jestem zdziwiona, bo aura na to nie wskazuje.
Głogowniki kupiłam chyba w 2012, 3 na pniu i 7 krzewów. Te na pniu jakieś robale mi zjadły, a miałam za mało wiedzy wtedy na ich temat. Dziś bym to ogarnęła.
Z kolei krzaki, rosły w innym miejscu i gubiły liście, w nowym są zimozielone, chyba cieplej. Rosną szybko, cięcie 3 razy, gubią jakąś część liści i spodem je widać, ale góra ulistniona.
I krzaki i na pniu kupiłam.
Rozmnażanie bezproblemowe, chyba 7 patyków żyje, ale bardzo powoli rosną, są pąki, czyli żyją. Fakt, wszystkie w donicy, wtykane, jak hortensje.
To taki test, co można osiągnąć, jak ci nie zależy.
greg66 18:01, 06 lut 2021

Cześć Irenko
W czwartek byłem w Kwiatonie mieli fajne misy jako doniczki w wyprzedaży.
Milka 18:04, 06 lut 2021

O Ty!!!
Czemu nie dałeś znać!
Jak mi brakuje tych gadek ogrodowych, niegrzeczny chłopczyk.
Pokaż, co kupiłeś?
Szef K., to mój przyjaciel, ze mną byś miałbyś wszystkiego więcej
greg66 18:11, 06 lut 2021

Irenko za dwa tygodnie w czwartek będę znowu, wczesniej zadzwonię
ElzbietaFranka 19:09, 06 lut 2021

To nie dobrze takie widoki oglądać. Jak przyjdzie mróz roślinki pomarzna szkoda będzie. Wszystko u ciebie wyrasta u mnie w ziemi zmarzniętej nic nosa nie wychyla.

Mięta to u mnie na oczku w lodzie rośnie sterczy zmarznięta.
Kret ryje małe kopczyki musi się siłować w tej zmarnuetej ziemi.

Teraz u nas -9 br zimno i zimny wiatr.

Miłej niedzieli
ElzbietaFranka 20:13, 06 lut 2021

Jeszcze chciałam odnośnie zakupów. Kupiłam sobie chodziła za mną kurtka 3/4 "Nortfolk" wiesz z jenot na kapturze. Były 3 kolory żółty, czerwony i granat. Chciałam sobie kupić żółta ale nie pasował mi ten kolor o czerwonym nie ma mowybtwarz by się zmieszała jak mi gorąco. Wzięłam granat. Wisi w szafie i patrzę na nią może przetestuje jutro.

Ciuchy też muszę opróżnić bo z 20 lat niektóre mają ale je lubię. Kupuje zawsze ciuchy dobrej jakości wełna, bawełna, wiskoza. Zawsze są na topie. Prawie nie chodzone bo lubię gaciowanie po domu.

ElzbietaFranka 15:47, 08 lut 2021

A ty swój wątek odwiedzasz - dzisiaj 8.02.br
Milka 05:41, 09 lut 2021

greg66 napisał(a)
Irenko za dwa tygodnie w czwartek będę znowu, wczesniej zadzwonię

Fajnie.
Zasypało nas strasznie, jeździ się tragicznie, a nadal ma sypać.
Milka 05:43, 09 lut 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
To nie dobrze takie widoki oglądać. Jak przyjdzie mróz roślinki pomarzna szkoda będzie. Wszystko u ciebie wyrasta u mnie w ziemi zmarzniętej nic nosa nie wychyla.

Mięta to u mnie na oczku w lodzie rośnie sterczy zmarznięta.
Kret ryje małe kopczyki musi się siłować w tej zmarnuetej ziemi.

Teraz u nas -9 br zimno i zimny wiatr.

Miłej niedzieli

Ela, no i niepotrzebne zamartwianie, bo tak sypało, nadal sypie, w nocy dziś znowu, że w tunelach śnieżnych koło domu chodzę. Na ogród nie idę, śniegu po kolana. Nie pamiętam takiego lutego. Też mróz, zawieje i śnieg. Jak jadę autem, mam stresa.
Milka 05:47, 09 lut 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze chciałam odnośnie zakupów. Kupiłam sobie chodziła za mną kurtka 3/4 "Nortfolk" wiesz z jenot na kapturze. Były 3 kolory żółty, czerwony i granat. Chciałam sobie kupić żółta ale nie pasował mi ten kolor o czerwonym nie ma mowybtwarz by się zmieszała jak mi gorąco. Wzięłam granat. Wisi w szafie i patrzę na nią może przetestuje jutro.

Ciuchy też muszę opróżnić bo z 20 lat niektóre mają ale je lubię. Kupuje zawsze ciuchy dobrej jakości wełna, bawełna, wiskoza. Zawsze są na topie. Prawie nie chodzone bo lubię gaciowanie po domu.

Pokaż kurtekę.
Ja mam pełno okryć, a niektóre też tylko wiszą w szafie.
Myślę już o wiosennej kolekcji, ale na razie ten śnieg to tylko w domowych pieleszach trzyma.

Ja różnie kupuję, musi mi wpaść w oko, kiedyś tylko firmowe, teraz raczej wygodne, a dresy u mnie najważniejsze, bo po domu tylko w nich łażę. Jak wracam z miasta, zaraz wygodnie się przebieram.
W niedzielę byłam z córą, wnuczką i psami na spacerze, tym razem krócej, bo zimno było, sypało w oczy i wiatr mroźny.