Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:49, 31 mar 2021

Iwonka napisał(a)
Irenko jakie to piękne... Cudowny kadr z pięknego zakątka. Wgapiam się
Jako cebulkowy leń, spróbuję skorzystać z twojego patentu i sadzić krokusy wiosną. Gwarancja koloru i miejscówki Niestety u nas same żonkile i hiacynty. Ale wypatrzyłam śnieżycę, droga jak diabli, wzięłam jedną doniczkę bo tak kusiła

Iwonko dziękuję, cieszę się, że przypadł do gustu.
I dobrze, że kupiłaś, na kolejną wiosnę już nie będziesz pamiętać, że było drogo. Ja tak po 5- 6 doniczek co rok kupuję, więc tak nie wali po kieszeni i co rok jest więcej.
Milka 06:51, 31 mar 2021

LIDKA napisał(a)
Alle ładne te krokusy. niezwykle intensywny kolor.

Irenka, cisy mi przyszły. Takie zwykłe. Czy z jednej sadzonki wytnę kulkę za parę sezonow? czy mam posadzić po 3 szt razem na kule?

Dałam u mnie fote. zobaczysz?

Lidka, bardzo ładne są. Mam ich najwięcej na ogrodzie, żółtych prawie nic, potem dominują białe i paskowane.
Zaraz zobaczę, jakie te cisy. Sama wczoraj w sklepie oglądałam, patrzyłam na 3 sztuki, aby kulkę stworzyć, nie wiem jakie twoje wielkie.
Zaraz lecę.
Milka 07:09, 31 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Jeśli nie chorowaliście to nic wam nie będzie, a jeśli przechodziliście już wcześniej wirusa to możliwa gorączka po szczepieniu
Nie martwić się! Będzie dobrze

Mogliśmy chorować w 2020, koniec stycznia i początek lutego, ale jeszcze wtedy nikt o covidzie nie gadał.
Tak czy siak, trzeba się zaszczepić
Milka 07:12, 31 mar 2021

mirkaka napisał(a)
Irenko, u Ciebie jak zawsze wszystko pierwsze, ślicznie
My mamy termin na 14 go kwietnia. Trochę się boję tych objawów poszczepiennych.

Mirka, taka miejscówka no i ten mur daje osłonę i ciepło.
Ja mogłam miec wcześniej, ale nie bardzo chciałam, daj znać, jak u ciebie będzie. Ponoć, tak ktoś mi napisał, że jak po szczepieniu weźmie się 2 tabletki Apapp lub Paracetamol, objawy po nie występują.
Milka 07:13, 31 mar 2021

Pola napisał(a)
Ten kadrz niebieską ławeczką cudny......wiosenne kwiaty jak zawsze u Ciebie najwcześniej, mogę sobie troszkę pooglądać.
Na razie slab apo covidzie, trzeba się oszczędzać, więc takie widokisą fajne.

Polu, trzymam kciuki za zdrówko, mam nadzieję, że nie tak ostry przebieg choroby był.
Zdrowiej, nabieraj sił.
Dzięki serdeczne
Milka 07:15, 31 mar 2021

Alija napisał(a)

Irenko! Ale u ciebie już wszystko rośnie, wszędzie pęknie. Nie mówię już o porządku, zazdroszczę (tak pozytywnie oczywiście).
Czy te żółte kwiatuszki to jaśmin nagokwiatowy?

Porządek po wietrze nie za bardzo, znowu grabienie, ale ogólnie nie mam co narzekać. Jest dobrze. Wczoraj ostatnie hortensje z tyłu domu cięłam, takie wielkie, ze 3 godziny mi zeszło. Zostały do cięcia tam, cisy. A jak przekwitną kaliny szorstkolistne, biorę się za ich cięcie, bo mi giganty urosły.

Tak, to jaśmin nagokwiatowy. Ciężko go w całości pokazać, bo tak zwisa i jednocześnie pnie się po pęcherznicy.
Milka 07:17, 31 mar 2021

Martka napisał(a)
Irenko, zachwycam się, krokusy jakie zdyscyplinowane kolorystycznie takie połączenie ma swój ogromny urok, a jeśli jeszcze w oddali tłem jest piękna niebieska ławeczka poniżej niebieskich okiennic... pięknie! Pozdrawiam!

Marta, akurat te w niebieskim zakątku kupiłam 3 lata temu gotowe, już kwitnące, więc taki sposób na dyscyplinę był.
Dziękuję, cieszę się, że podoba się tobie
BASIA8 08:33, 31 mar 2021

Milka napisał(a)

Ach jak mi się tu podoba posiedziałam dziś chwilkę na ławeczce, pocieszyłam oczęta, uściskałam Aniołka i śmignełam dalej:
Buziaki Kochana
sylwia_slomc... 09:36, 31 mar 2021

Odległość ledwie trzy godziny jazdy, a u Was jednak co roku wszystko o wiele wcześniej rusza, mikroklimat regionu i ogrodu ma ogromny wpływ na nasze rośliny.
Kasia73 10:46, 31 mar 2021

Pozdrawiam Irenko serdecznie. Pięknie już u Ciebie my jeszcze sprzątamy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies