Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 08:01, 28 kwi 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Mikuś

Oglądam od końca któraś stronę i myślę, że masz dużo kulek do przycinania na ziemi i w powietrzu trzeba być nie złym fryzjerem aby to wszystkim ogarnąć wymodelowac. U mnie jeden bukszpan 3 kule i ledwo daje radę raz do roku tnę.

Mam tych jałowców sporo ale nie wysilam się przycinam dookoła i zrobione.

Nie boisz, że sąsiada dach że stodoly przy większym będzie w twoim ogrodzie. Ja to bym nie wytrzymała. Tam gdzie mam działkę też parę takich gospodarstw jest. Nawet jeden pijak mi się kłania.

U ciebie ciągle słonko świeci. Wszystko takie radosne. U nas zanosi się na mróz zawału dostanę jak zmarzną rośliny

Pozdrawiam

Ela, przycinania mam ogrom. Cisy z tyłu domu, żywopłoty od ulicy, cisy żywopłoty 3 na ogrodzie, topiary, żywopłoty bukszpany itd. Zajmuje to sporo czasu, a najwięcej sprzątanie.
Oczywiście boję się tej stodoły, że się zawali albo jakiś pożar, bo tam pełno słomy!!
Ogród mam bardzo słoneczny, a ostatnio słonko na okrągło.
U mnie magnolie oberwały, reszta nie wiem, na razie nie mam czasu na ogród. Buziaki
Milka 08:12, 28 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Czy jak pojawiają się listki na patykach hortensji (tych uciętych), to znaczy, że się korzenią?

To jeszcze o niczym nie świadczy, bo w każdej chwili mogą paść. Jeśli te patyki zakwitną, to wtedy pewne, że korzenie są i na jesień można do gruntu dać. Tak wynika z moich obserwacji
Rosa 08:40, 28 kwi 2021

Milka napisał(a)

Ewo, u nas już wiadomo od czego. Pękł jej ząb, ale czy tylko jeden, nie wiem. Dziś dopiero na 18, więc zejdzie długo, ale przed wolnymi dniami muszą jej pomóc.
Biedna twoja psinka, wymiziaj ode mnie.

Jeśli to tylko ząb, to pod narkozą albo w znieczuleniu usuną. To najmniejszy problem jaki mógł się przydarzyć psinie.
Swoją psinkę wymiziałam i stale miziam to przylepa łasa na pieszczoty, ale jak to bywa z charakternymi sznaucerami, to ona decyduje kiedy chce być miziana .
Irenko najważniejsze, że te guzy nie są bolesne i pies nie cierpi, a że po strzyżeniu je widać, to nie ma żadnego znaczenia, bo dla mnie ona i tak jest najkochańsza i najpiękniejsza.
Basieksp 09:07, 28 kwi 2021

Trzymam kciuki za piesię, mocno:
beamilusia 11:14, 28 kwi 2021

Dobrze, że już wiadomo, co Misi dolega i weterynarze się nią zajmą.
Milka 13:12, 28 kwi 2021

beamilusia napisał(a)
Witaj Irenko. Podziwiam Twoje nasadzenia przed ogrodzeniem, ślicznie rosną te zielone i bordowe krzewy. Magnolie wspaniale kwitną, magnolia Widcat wygląda, jak drzewko różane, a Genie zawsze najpiękniejsze ma kwiaty, bo i kształt i barwa mnie urzeka. Widzę Twoje ukształtowane w kulki i inne kształty jałowce. Rośnie u mnie taki płaski ogromny krzew, ale obawiam się moich zdolności, żeby go jakoś podciąć.
I czytam, że Misia chora, Ciągle coś jej się przyczepia . wczoraj chyba byłaś u weterynarza, może coś już wiadomo, co to za guz? I taka młoda, bo 6 lat to piesek w sile wieku, a tak cierpi. Oby to nie było nic poważnego. Pozdrawiam ,Irenko.

Cześć Beatko
Od ulicy mam berberysy i ligustr.
Ja tak średnio za Gienką, zdarza jej się być piękną.
Inne są o wiele ładniejsze.
Tnij Beatko nie bój się.

Tak, z Misią jest okropnie, już nie mogę się tej 18 dziś doczekać, no bidula z niej.
Milka 13:12, 28 kwi 2021

beamilusia napisał(a)
Dobrze, że już wiadomo, co Misi dolega i weterynarze się nią zajmą.

Jak na szpilkach czekam.
Milka 13:13, 28 kwi 2021

Basieksp napisał(a)
Trzymam kciuki za piesię, mocno:

Ropa się leje, połowa głowy podwoiła wielkość. Leki i przeciwbólowe podaję.
Milka 13:15, 28 kwi 2021

Rosa napisał(a)

Jeśli to tylko ząb, to pod narkozą albo w znieczuleniu usuną. To najmniejszy problem jaki mógł się przydarzyć psinie.
Swoją psinkę wymiziałam i stale miziam to przylepa łasa na pieszczoty, ale jak to bywa z charakternymi sznaucerami, to ona decyduje kiedy chce być miziana .
Irenko najważniejsze, że te guzy nie są bolesne i pies nie cierpi, a że po strzyżeniu je widać, to nie ma żadnego znaczenia, bo dla mnie ona i tak jest najkochańsza i najpiękniejsza.

Ewa, źle to wygląda. Będzie narkoza, potem zobaczymy co i jak, na razie czekam, o 17 już pojedziemy. Wiedzą, co się dzieje, uprzedzeni, więc liczę, że szybko i dobrze pójdzie. Cierpi, widać to po niej. Dzięki Ewo. Miziaj, miziaj sznaucerkę, toż to przyjaciel.
Milka 14:54, 28 kwi 2021

U mnie okropna susza, chyba przez te wiatry czy jak...
Polazłam na ogród luknąć, coś sfocić, żeby myśli oderwać.
Psiaki w nocy za czymś ganiały, połamane tulipany, liliowce i wiele innego dobra, na cóż, trzeba się z tym pogodzić

najszybsza hortensja, pnąca

zielona i zapączkowana