Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 23:58, 26 kwi 2021

Milka napisał(a)

a teraz odnośnie rzeźbienia
to moje dzieła, z rozlazłych jałowców, bardzo je lubię, zimą i wczesną wiosną dają życie w ogrodzie

w tle sąsiada stodoła, oni pod 90, nikt tam nic nie naprawia i nie upiększa

Witam Mikuś

Oglądam od końca któraś stronę i myślę, że masz dużo kulek do przycinania na ziemi i w powietrzu trzeba być nie złym fryzjerem aby to wszystkim ogarnąć wymodelowac. U mnie jeden bukszpan 3 kule i ledwo daje radę raz do roku tnę.

Mam tych jałowców sporo ale nie wysilam się przycinam dookoła i zrobione.

Nie boisz, że sąsiada dach że stodoly przy większym będzie w twoim ogrodzie. Ja to bym nie wytrzymała. Tam gdzie mam działkę też parę takich gospodarstw jest. Nawet jeden pijak mi się kłania.

U ciebie ciągle słonko świeci. Wszystko takie radosne. U nas zanosi się na mróz zawału dostanę jak zmarzną rośliny

Pozdrawiam
Agatorek 02:04, 27 kwi 2021

Czy jak pojawiają się listki na patykach hortensji (tych uciętych), to znaczy, że się korzenią?
beamilusia 10:28, 27 kwi 2021

Witaj Irenko. Podziwiam Twoje nasadzenia przed ogrodzeniem, ślicznie rosną te zielone i bordowe krzewy. Magnolie wspaniale kwitną, magnolia Widcat wygląda, jak drzewko różane, a Genie zawsze najpiękniejsze ma kwiaty, bo i kształt i barwa mnie urzeka. Widzę Twoje ukształtowane w kulki i inne kształty jałowce. Rośnie u mnie taki płaski ogromny krzew, ale obawiam się moich zdolności, żeby go jakoś podciąć.
I czytam, że Misia chora, Ciągle coś jej się przyczepia . wczoraj chyba byłaś u weterynarza, może coś już wiadomo, co to za guz? I taka młoda, bo 6 lat to piesek w sile wieku, a tak cierpi. Oby to nie było nic poważnego. Pozdrawiam ,Irenko.
Milka 07:37, 28 kwi 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, moj pies nigdy nie był na suchej karmie, Daję mu jego domowy przydział, czasami puszkę, czasami psią kiełbasę, do tego warzywa, mięso- podroby i chrząstki gotowane.

Nasze niestety na suchej, ale też gotowane dostawały. I dostają.
Sonia żyła najdłużej, a miała największe przejścia. Na tak dużego psa 13 lat, to i tak nieźle.
Ale pewnie, jak psiaki w domu, to żyją dłużej.
Milka 07:38, 28 kwi 2021

BASIA8 napisał(a)
Kochana ściskam mocno psinkę. Oby weterynarz jej pomógł.
Buziaki Kochana.
Miło mi było Cię gościć.

Basiu wczoraj byliśmy, bo spuchła jeszcze bardziej, źle oddycha. Dostała antybiotyki i przeciwbólowe, dziś w 3 lecznicy, tu RTG i wszystko zrobią. Mam nadzieję, ze powoli wróci do formy. Pozdrawiam Basiu.
Milka 07:42, 28 kwi 2021

Rosa napisał(a)
Irenko
moja sunia ma kilka takich guzów, tylko że na tułowiu (przy karku, pod szyją na obojczyku, na boku). Są płaskie, ale duże ok. 4-6 cm. Lekarz zrobił punkcję i nie stwierdził komórek rakowych, guzy nie są przyrośnięte, ale jest ich za dużo by operować. Diagnoza - zapalenie tkanki łącznej. Tego nie leczy się. Jak jest jeden taki guz to można operować. Moja Efee skończyła 13 lat.

Ewo, u nas już wiadomo od czego. Pękł jej ząb, ale czy tylko jeden, nie wiem. Dziś dopiero na 18, więc zejdzie długo, ale przed wolnymi dniami muszą jej pomóc.
Biedna twoja psinka, wymiziaj ode mnie.
Milka 07:43, 28 kwi 2021

oliwka napisał(a)
Irenko jak twoje magnolie zniosły dzisiejszy przymrozek?
Widziałam u nas na osiedlu magnolię w rozkwicie ale wszystkie kwiaty miały zewnętrzne płatki brązowe

Jak gadałyśmy, było ok. Wczoraj po pracy poszłam popatrzeć i oberwały. Nie wiem, co z tymi co dopiero się szykowały.
No i zapomniałam schować pelargonie i też oberwały.
Milka 07:49, 28 kwi 2021

Martka napisał(a)
Miłko, klon widzę obok UFO, jestem ciekawa efektów cięcia, jak już będzie ten etap U Ciebie UFO i te kulki i poduszki wszelakie "zawieszone w przestrzeni" cudnie wyglądają. Wszyscy wyrzucają jałowce, a Ty znalazłaś sposób na ich drugie życie. Urzekła mnie też Wildcat, chciało by się pogłaskać i napatrzeć z bliska u Ciebie zacisznie, może mrozy jej nie dokuczą? Nie wiedziałam, że hakone tak trudno potem wykopać, dobra wskazówka, by nie sadzić za gęsto, dziękuję Niech Ci Misia zdrowieje, pozdrawiam!

Na razie klon mini, to niech rośnie sobie. Fajnie, że moje kulki się podobają. Jałowce sadzone na początku drogi ogrodowej, szkoda że późno wpadłam na to cięcie. Robota jest, ale potem dają fajny efekt.
Oberwała Wildcat, kwiaty wiszą i zbrązowiały.
Też nie myślałam, że hakonki tak trudno kopać, zwłaszcza że to była 2-letnai kępa.
Na razie nie mam czasu na ogród, muszę uporządkować mój zwierzyniec i zawodowe sprawy, potem majówka, to może coś porobię. Zostało mi jeszcze ciut róż i przesadzanie. No i wywaliłam 6 buksów.
Dzięki i pozdrawiam.
Milka 07:51, 28 kwi 2021

basia3012 napisał(a)
Irenko, poczytałam o chorobie psiny. Przykre to ale wierzę, że będzie dobrze.
Zdrówka dla wszystkich.

Basiu ja też. Ma leki, a dziś zabiegi, szkoda że tak trudno o termin, ludzie nie mają lekko, ale i specjalistyczna opieka zwierzęca, też trudno się dostać., Dzięki
Milka 07:51, 28 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Biedny piesio

Wygląda tragicznie