Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

hankaandrus_44 14:07, 12 cze 2021

Irenko, pytasz o trawę, to najzwyklejszy owies. Pochwalę jeszcze raz, róże wszystkie bez wyjątku, piękne. Ja może jutro do ogrodu, bo dziś deszcz z przerwami. Ale w szklarni mi nie podleje.

Dwa dni temu podwiązałam pomidory, już trzecie grono u wysokich się szykuje. i owocki też wielkości paznokcia widziałam. Karłowe, wcale takie karłowe nie są, pół metra i całe obsypane kwieciem. Dobrze będzie.
Sałatę czas ze szklarni zabrać. Szczypior już biorę z grządki, a szczypiorek kwitnie.

Miłego weekendu.
MiluniaB 14:17, 12 cze 2021

Irenko tyle różności, tyle kolorów, tyle kwiatów - nie wiem co najbardziej mi się podoba, bo wszystko

Zapytam o róże Abraham polecasz?
Edenke polecasz?
Którą bardziej?

Edit. Doczytałam, że Edenka jest pnąca
SlonecznyOgrod 16:29, 12 cze 2021

Milka napisał(a)

Ha ha
Właśnie grzmi, zawierucha straszna, oby nie było gradu
U ciebie podobny klimat Dario.

Alchymist spodobał mi się u Kindzi, u niej już nie ma, a mój ma 4m, mąż prowadzi je po pniu drzew; cięcie było słabe, bo co wysoko nie sięgałam, tylko, co niżej; jednak jej to nie zaszkodziło i kwiecia pełno na górze i niżej, teraz początek. Sfociłam z każdej strony, aby ją tobie zobrazować.
na górze

dół co cięty

z boku

Oj dziękuję Ci bardzo za zobrazowanie Alchymist, masz mnóstwo pąków to faktycznie początek. Ta odmiana jest cudna

No właśnie gdzieś ją widziałam a to możliwe, że u Kindzi na siatce a potem pomyliłam i Mirki się pytałam o nią Co się z nią stało u Kindzi?

an_tre 16:33, 12 cze 2021

Podziwiam twoje piękne różyczki, nie wiem czy z moich coś będzie, ale nie tracę nadziei na pokazanie się kwiatów
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
SlonecznyOgrod 16:34, 12 cze 2021

Madame Plantier jest boska i ma zapach starych róż, kwitnie raz, po kwitnieniu mocna cięcie

Namierzam babcię, moja już też kwitnie, jak zrobię zdjęcia to podejrzysz i porównamy

Ona jest jaka ? Krzaczasta? A płatki się szybko osypują, bo tak kojarzą mi się te babcine róże?
Basieksp 18:08, 12 cze 2021

Piękna ta biała róża Madame
BASIA8 19:35, 12 cze 2021

Irenko piękne kolorki u Ciebie
Monia81 22:57, 12 cze 2021

Róże cudne Irenko, chociaż ja bardziej miłuje piwonie piękne te Twoje od koleżanki, ciekawe jakie to odmiany zwłaszcza że sztywno stoją... a bodziszek Rozanne to u Ciebie w cieniu czy słońcu rośnie, pięknie ci kwitnie buziaki
Milka 07:46, 13 cze 2021

Urszulla napisał(a)

U mnie aż tak seledynowa nie jest

A to ciekawe. Ona taka zmienna, w tym roku bardzo dorodna. Muszę pomyśleć, jak ją prowadzić. W nogi ma posadzone hakonki Beni Kaze, młode, za rok dopiero będzie widok.

tu stare róże, 3 odmiany, jak tam w słońcu pachnie

lubię tę tojeść, mam jej pełno
Milka 08:17, 13 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, pytasz o trawę, to najzwyklejszy owies. Pochwalę jeszcze raz, róże wszystkie bez wyjątku, piękne. Ja może jutro do ogrodu, bo dziś deszcz z przerwami. Ale w szklarni mi nie podleje.

Dwa dni temu podwiązałam pomidory, już trzecie grono u wysokich się szykuje. i owocki też wielkości paznokcia widziałam. Karłowe, wcale takie karłowe nie są, pół metra i całe obsypane kwieciem. Dobrze będzie.
Sałatę czas ze szklarni zabrać. Szczypior już biorę z grządki, a szczypiorek kwitnie.

Miłego weekendu.

Dzięki, wiedziałam że pomożesz. Muszę wywalić, bo pewnie się rozsieje.
W tym roku róże biedniejsze, ale jednak kwitną.
Mieliśmy plany, ale tylko część prac zrobiliśmy, bo ulewa nadeszła, podlało solidnie. Podcinał mąż cedry libańskie, wysoko na drabinie i o mało nie zleciał. No śmiałam się potem, ale samo zajście wcale nie śmieszne;, bo niebezpieczne, ale widok.
Super, że pomidory w dużej ilości się szykują. Swoja sałata ma inny smak, mnie daje sąsiadka a ja jej ozdobne rośliny, taka wymiana sąsiedzka.
Udanej niedzieli, u nas jak obeschnie może zrobię 3 zadania, dotnę 4 trzmieliny, zerwę darń, posadzę hosty i przesadzę hakonki.

a ja się cieszę, że mąż mi nowe kółko bezdętkowe zamocował i śmigam taczusią

okrywowa w donicy ma cudne zmienne kolory, drugą mi bratki zarosły, a że ładne nie wywalam jeszcze