Irenko! Zakochałam się w Twojej białej piwonii, jest cudna. Róże i powojniki już w rozkwicie, u mnie kwitnie tylko biały powojnik, róże dopiero w pąkach.
Jak zwykle zachwycam się Twoim ogrodem.
Etap rozwoju kwiatów mamy taki sam, piwonie i naparstnice też już rozkwitły, tak samo irysy i róże...
Pięknie ogród Ci się skąpał w kwiatach
Alchymist mam na oku od dawna ale jeszcze nie kupiłam, szczególną uwagę jej daję i chętnie oglądam każde zdjęcie więc fajnie , że już kwitnie i pokazujesz ją
Hanuś, no prawie wszystkie już, kilka dopiero ciut koloru pokazała. mam około 50 sztuk i tyle mi wystarczy. U mnie też sporo do zera cięłam, jeszcze do tej pory wycinam, tylko ciężko wejść w rabaty. Ja na jesień dość mocno tnę róże, może to źle. Ale większość ze mną 24 lata.
Zawsze mnie dziwi ile mam kwiecia, bo wiosną tego nie widać. Buziaki
a teraz pytanie do ciebie, co to jest, ładnie wygląda, chwast?
to coś zielone, jak trawa i z nasionami
miałam wywalić mój świąteczny świerk, ale z braku czasu stał i o dziwo żyje i rusza, będzie na kolejne święta; sypała się, wycięłam ciut i jest
i takie czerwone czy sliwkowe czosnki powtykane, też nie pamiętam ich
U mnie pełno wszystkiego w tym chwastów w chodniku i brak kantów itd, ale kwiecie cieszy
hortensja tak obłędnie pachnie, że mam zapach w całym domu
Asiu zaraz róże ci zakwitną, moje są stare.
Ta piwonia od koleżanki, jest wyjątkowa, bo nic się nie pokłada i stale ma mnóstwo kwiatów
pomęczę nią, bo dziś ma być burza, to czort wie, co będzie..
Trzcinniki sama trawa około 40cm, z kwiatostanem 1m; szerokość tez tak 30-40cm, ja je uwielbiam kojarzą mi się z pampasówkami
Marta bardzo dziękuję zapach od róż i wszystkiego innego intensywny, a zaraz lilie,
Ta cudna nn, ciasno jej pod łukiem, kilka gałązek z tyłu, coś muszę na łukach zmienić