Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

vita 19:19, 11 cze 2021

Milka napisał(a)

Ten kącik jest super. Kula (Edward nożycoręki?), totem, trawa, piwonia i róża. Pod koronami drzew. I jeszcze bicykl i konewka. Do skopiowania
Alija 22:01, 11 cze 2021

Milka napisał(a)
i na biało

Irenko! Zakochałam się w Twojej białej piwonii, jest cudna. Róże i powojniki już w rozkwicie, u mnie kwitnie tylko biały powojnik, róże dopiero w pąkach.
Jak zwykle zachwycam się Twoim ogrodem.
SlonecznyOgrod 22:05, 11 cze 2021

Przyleciałam, bo widzę Irenka kwiatami sypnęła

Etap rozwoju kwiatów mamy taki sam, piwonie i naparstnice też już rozkwitły, tak samo irysy i róże...

Pięknie ogród Ci się skąpał w kwiatach

Alchymist mam na oku od dawna ale jeszcze nie kupiłam, szczególną uwagę jej daję i chętnie oglądam każde zdjęcie więc fajnie , że już kwitnie i pokazujesz ją
sylwia_slomc... 22:46, 11 cze 2021

Strasznie mi muli z otwieraniem fotek, ale to co zobaczyłam cudne
Agatorek 00:15, 12 cze 2021

Milka napisał(a)

Polecam te trawki, ale nie na słonko i lubią wilgoć, bardzo
Poszukaj na Allegro, powinny być, chyba że miałam farta, bo tez nigdzie ich nie widziałam.

Jak nie na słonko, to jeszcze poczekam. Mało mam miejsc bez słońca jeszcze .
Agatorek 00:29, 12 cze 2021

Ale różanie się zrobiło . Pięknie

Eden rose jaki ma kolor? Jest taka jasna?
Basilikum 07:00, 12 cze 2021

Niesamowite te pieknie. Pieknie masz i juz
Milka 12:43, 12 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
U Ciebie już roże w każdym zakątku. U mnie zapączkowane dopiero, bo prawie wszystkie startują od zera. Bardzo ucierpiały na przedwiośniu.

Ale nie narzekam, odmłodziły się krzewy, znowu na jakiś czas wystarczy cięcia gremialnego. Za tydzień pierwsze będa w rozkwicie, w takim tempie nasłonecznienia. Przyroda wyrównuje opóźnienia.

I podziwiam Irysy, bo teraz na topie razem z piwoniami. Buziaczki

Hanuś, no prawie wszystkie już, kilka dopiero ciut koloru pokazała. mam około 50 sztuk i tyle mi wystarczy. U mnie też sporo do zera cięłam, jeszcze do tej pory wycinam, tylko ciężko wejść w rabaty. Ja na jesień dość mocno tnę róże, może to źle. Ale większość ze mną 24 lata.
Zawsze mnie dziwi ile mam kwiecia, bo wiosną tego nie widać. Buziaki

a teraz pytanie do ciebie, co to jest, ładnie wygląda, chwast?
to coś zielone, jak trawa i z nasionami

miałam wywalić mój świąteczny świerk, ale z braku czasu stał i o dziwo żyje i rusza, będzie na kolejne święta; sypała się, wycięłam ciut i jest

i takie czerwone czy sliwkowe czosnki powtykane, też nie pamiętam ich

Milka 12:48, 12 cze 2021

Roocika napisał(a)
Irenka, u Ciebie to jest na czym oko zawiesić.
Ta hortensja pnąca jest niesamowita, przepiękna. Wyobrażam sobie ten zapach, musi być obłędny.
Kiedyś muszę sprawić sobie białe piwonie, chodzą za mną już od dawna
Róże pewnie u mnie będą za miesiąc

Irenka, jak szerokie i wysokie rosą u Ciebie trzcinniki brachtricha? Szukam dla swoich miejsca, a w intrenecie jest rozstrzał wysokości i szerokości.

U mnie pełno wszystkiego w tym chwastów w chodniku i brak kantów itd, ale kwiecie cieszy
hortensja tak obłędnie pachnie, że mam zapach w całym domu
Asiu zaraz róże ci zakwitną, moje są stare.
Ta piwonia od koleżanki, jest wyjątkowa, bo nic się nie pokłada i stale ma mnóstwo kwiatów
pomęczę nią, bo dziś ma być burza, to czort wie, co będzie..

Trzcinniki sama trawa około 40cm, z kwiatostanem 1m; szerokość tez tak 30-40cm, ja je uwielbiam kojarzą mi się z pampasówkami

Milka 12:51, 12 cze 2021

Martka napisał(a)
Róże obłędne, ta na murku robi niesamowite wrażenie, Irenko, dziękuję za zdjęcia, Twój ogród wprost uzależnia

Marta bardzo dziękuję zapach od róż i wszystkiego innego intensywny, a zaraz lilie,
Ta cudna nn, ciasno jej pod łukiem, kilka gałązek z tyłu, coś muszę na łukach zmienić

w pąku tak

potem tak

i tak