Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 17:27, 13 cze 2021

Dorota123 napisał(a)
Ładna ta Twoja Alchymist, u mnie może w tym roku pokaże na co ją stać. Swoją mam ze 4 lata i jakoś nie mogła się zabrać ani za rośnięcie, ani za kwitnienie. W ubiegłym roku wypuściła 2 długie pędy. Czekam na kwitnienie.
Twoje żółte róże przy murze wprawiają mnie w zachwyt kolejny rok.

Dorotko, moja tyle samo lat ma, co twoja.
Ja się z różami nie cackam, jak brzydną, trudno, wycinam, co nie pasuje. Dziś długie badyle New Dawn wycięłam, w sumie mam 2 te róże i stale mnie wnerwiają, wykopać trudno, to ciacham, coś kwitną, a potem po cięciu krzaczki i tyle.
A te przy murze już 23 lata lub i 24 i robię bez zasad, na czuja i kwitną co rok, dzięki Dorotko
Milka 17:28, 13 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Moje róże dopiero zaznaczyły kolor, a u Ciebie pełny rozkwit! Cudnie posiedzieć w takim ogrodzie i nic nie mieć do roboty, tylko ploty. I tego Wam życzę na dzień dzisiejszy.

Oj Haniu, wiesz że robota tu stale, znowu tylko część zrobiłam, potem juz mi się nie chciało, obiad i tak sobie ploty z mężem robiliśmy, teraz odpoczywamypo pysznym jedzonku i lodach dzięki kochana
Milka 17:31, 13 cze 2021

Joku napisał(a)
Zadziwia mnie z jaką szybkością wszystko rośnie, rozkwita. Jeszcze miesiąc temu były puste miejsca na rabatach a teraz jak piszesz nogi nie można wcisnąć żeby coś przyciąć, wypielić. Podczytuję po cichu, mało piszę.

Mnie to co rok dziwi Jolu.
Dalej forsycja czeka, muszę mieć natchnienie i wenę. Ja stale coś zaczynam, zostawiam, idę do drugiej roboty, nie mogę w jednym miejscu non stop, muszę tak łazić, ale w końcu i tak wszystko zrobię.
Dziś odpoczywam, jutro stres mnie czeka.
A, 3 patyczki, dają jakieś oznaki życia.
Pozdrawiam Jolu
hankaandrus_44 18:23, 13 cze 2021

Irenko, odpoczywaj, i nie stresuj się tym co będzie jutro. Będzie co ma być, i tego się trzymajmy. Robota jest w ogrodzie nieprzerobiona. Szczególnie jak sobie napchasz wszystkiego.

Moja sąsiadka, ma taki sam ogród, ale przejmuje się tylko warzywnikiem takim jak mój, i 2 rabatkami z kwiatkami. Owocowe i krzewy ogarnia mąż. Podlewa mąż, trawnik kosi mąż. I ona mi się dziwi, że ja nie mam czasu na siedzenie.

Mogłabym zapuścić też trawę dookoła, a podziwiać kwiaty, chodziłabym do sąsiadów. Ile mniej pracy, no nie? Pod warunkiem, że sąsiedzi by chcieli mnie widzieć u siebie?

Uściski dla Was. Nie biadol, Dobrze będzie.
an_tre 18:34, 13 cze 2021

Milka napisał(a)

Myślę, że tak. Ja tak dość luźno zaczęłam podchodzić do strat, że coś brzydnie, że nie wszystko się udaje i nie ze wszystkim zdąży się. Cieszę się każdą chwilą, jest, co jest. Najważniejsze, że mamy zieleń i ruch
I to jest Irenko spacery ruch, widoki i kolory, codziennie można ładować akumulatorki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
LIDKA 18:46, 13 cze 2021

Irenko róże śliczne. Napasłam oczy.

KasiaBawaria 08:17, 14 cze 2021

Milka napisał(a)

Co tu z tylu kwitnie?
zawitka 08:37, 14 cze 2021

No ten busz Twój zachwycający .Powiedz mi co robisz albo co dajesz ze hakonki masz takie piekne. Mam 2 szt i siedzą miernoty chyba ze 4 lata i zastanawiają się czy być czy nie być . Wsciekła jestem na nie juz .Ra przesadzałam ze słońca i dalej im żle .Pozdrawiam idę dalej .
SlonecznyOgrod 10:35, 14 cze 2021

Irenka pokazałam babcię, podejrzyj czy to ta Mamdame
mirkaka 15:10, 14 cze 2021

Zachwyt zostawiam nad wszystkim co pokazujesz Irenko
Nie widać u Ciebie suszy, zazdroszczę ulewy
Tyle róż już kwitnie