Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:25, 13 cze 2021

tulucy napisał(a)
Alchymist mi idzie po lilaku, ale jeden pęd się przewiesza mocno i da się powąchać. Pięknie pachnie.

Łucja, czyli też naturalne podpory ma.
To jakoś wlezę i powącham, skoro pięknie pachnie.
Milka 11:27, 13 cze 2021

Martka napisał(a)
Irenko, piękne widoki, busz też, dobrze, że mąż w całości. U Ciebie w miskanty wrastają orliki, u mnie perz, nie mam jak się pozbyć. Chyba wolałabym orliki Cudny ogród, cudne róże, pozdrawiam!

Marta dziękuję. Perz pewnie też mam i inne chwasty, ale busz zakrywa.
Co sobie z mężem przypomnę, to ryję ze śmiechu, czapeczkę miał na głowie, ani o krok się nie przesunęła, jak wisiał na pniu, wredota jestem.
Miłej niedzieli, ja wycinam orliki i inne co juz skończyły.
Ja stale wszędzie rozgrzebię, bałaganiara jakas ogrodowa jestem.
Milka 11:27, 13 cze 2021

AgaCzek napisał(a)
Piękne te róże i cała reszta tez u jak szybko ruszyły- u mnie dopiero paki mają.

Agata, no czerwiec- połowa, to juz kwitną, ale nie wszystkie.
Lecę do was
Alija 12:15, 13 cze 2021

Milka napisał(a)

to na razie początek kwitnienia

a tu te drzewa, co na nich róże

Kwitną róże, piwonie, bodziszki, super kolory i dużo zieleni, przepięknie.
Twój alchymist już w rozkwicie, u mnie dopiero powoli zaczyna otwierać pąki. Bardzo lubie tę różę, ma tylko jeden minus, nie powtarza kwitnienia, a szkoda.
Miłej niedzieli.
Milka 12:47, 13 cze 2021

Alu dziękuję.
Fakt, nie powtarza kwitnienia, ale obok na drugim drzewie mam okrywową, co się zrobiła pnąca, wielkości Alchymist i ona kwitnie od lata niemal do końca listopada.

an_tre 13:48, 13 cze 2021

Milka napisał(a)

Aniu hejka
będzie, bo jak mocno przycięte, to od ziemi młode wybiją. U mnie większość róż wiekowa. Musimy jedną Symphatię ponaciągać linkami, bo ogromna i włazi na magnolie.

Masz rację Irenko, zostały cięte dwukrotnie, bo taka była potrzeba, powypuszczały oczka, nie wszystkie a te co są nie wszystkie dość silne żeby udźwignąć życie są też już wyraźne pączki, nie ma co się martwić większość przeżyje
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Dorota123 14:47, 13 cze 2021

Ładna ta Twoja Alchymist, u mnie może w tym roku pokaże na co ją stać. Swoją mam ze 4 lata i jakoś nie mogła się zabrać ani za rośnięcie, ani za kwitnienie. W ubiegłym roku wypuściła 2 długie pędy. Czekam na kwitnienie.
Twoje żółte róże przy murze wprawiają mnie w zachwyt kolejny rok.
hankaandrus_44 15:22, 13 cze 2021

Moje róże dopiero zaznaczyły kolor, a u Ciebie pełny rozkwit! Cudnie posiedzieć w takim ogrodzie i nic nie mieć do roboty, tylko ploty. I tego Wam życzę na dzień dzisiejszy.
Joku 17:19, 13 cze 2021

Zadziwia mnie z jaką szybkością wszystko rośnie, rozkwita. Jeszcze miesiąc temu były puste miejsca na rabatach a teraz jak piszesz nogi nie można wcisnąć żeby coś przyciąć, wypielić. Podczytuję po cichu, mało piszę.
Milka 17:24, 13 cze 2021

an_tre napisał(a)
Masz rację Irenko, zostały cięte dwukrotnie, bo taka była potrzeba, powypuszczały oczka, nie wszystkie a te co są nie wszystkie dość silne żeby udźwignąć życie są też już wyraźne pączki, nie ma co się martwić większość przeżyje

Myślę, że tak. Ja tak dość luźno zaczęłam podchodzić do strat, że coś brzydnie, że nie wszystko się udaje i nie ze wszystkim zdąży się. Cieszę się każdą chwilą, jest, co jest. Najważniejsze, że mamy zieleń i ruch