Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Alija 20:22, 04 paź 2021

Milka napisał(a)
rozchodniki ściemniały

Piękne rozchodniki i piękne trawy. Rzeczywiście u Ciebie jeszcze lato, dużo zieleni i kwiatów.
hankaandrus_44 20:37, 04 paź 2021

Irenko, też się przekonałam do rozchodników. Moje już tracą piękny kolor. przyszły deszcze. Ale i tak je lubię.
sylwia_slomc... 20:40, 04 paź 2021

Moje rozplenice miały mokro, a black beuty i moudry nie mają zamiaru kotków puszczać wcale na razie, nie wiem czy będą kwitły w tym rokuTo chyba bardziej chodzi o długość sezonu. Ciepło się zrobiło dopiero w czerwcu, maj był lodowaty.
ElzbietaFranka 21:22, 04 paź 2021

Milus Wrocław równie przepiękny jak Twój ogród.

Pozdrawiam z Wrocławia
Agania 08:14, 05 paź 2021

Milka napisał(a)

Patrzę i się rozmarzyłam jakbym była w niebie
Gardenarium 08:16, 05 paź 2021

Ja też się rozmarzyłam.

Instagram Ogrodowiska
Agania 08:18, 05 paź 2021

Milka napisał(a)

trzcinnik Brachytricha

Kolejne czarujące miejsce muszę poutykać tak moje trzcinniki, Irenka czy ty je mocno dzielisz że takie łany rosną?
Milka 07:05, 06 paź 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, u Ciebie ciągle lato! Rośliny zielone, i żeby nie kwitnące chryzantemy, to nikt nie powie, że to już październik Piękny busz gdzie nie zaglądniesz, ale to nie busz chaotyczny, a zamierzony. Ty to masz wyczucie gdzie co posadzić! Gratulacje.

Haniu, tak było, a już od 2 dni zmiana. Wiało okrutnie i mam pełno liści i igieł.
Dzięki za pochwały, staram się, ale nie zawsze mi się chce.
Milka 08:11, 06 paź 2021

Roocika napisał(a)

Fajne to hakonkowe przejście, jak idziesz to smyrgają w kostki i astry jak neonowe żarówki.

Cudnie! Zapuszkowały się

Asiu, tak właśnie jest. Potem wiosną po cięciu mam łysy trawnik.
Trzcinnik w donicy jest zupełnie inny, na rabacie podoba mi się, w donicy nie, taki paradoks.
Milka 08:16, 06 paź 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Jak patrzę na tego trzcinnika, to jest piękny, ale jak pomyślę, że nie potrafię go ujarzmić, to już mi się nie chce podchodzić do jego nabycia. Tak samo jak do stipy nie mam przekonania. Co z tego , że ładne, muszę mieć czas i okazję, żeby na nie
patrzeć.

Od Ciebie najchętniej oglądam marcinki, to takie żywe kolory u nich. Szczególnie jak jest dużo słońca. Moje rosną w cieniu, i ledwie pączkują. Muszę je przenieść, tylko gdzie? Wszędzie cień. Jest nad czym myśleć przez weekend.

Coś trzeba będzie wyautować? Może już czas najwyższy.

Hanuś, akurat ten trzcinnik jest bezproblemowy, nawet w cięciu, wiosna szybko rusza i to plus. Stipa podoba mi się w określonych porach, jej kłosy niekontrolowane już nie.
Marcinków dużo, ale niektóre źle posadziłam, bo oczywiście znowu coś zmieniałam i znowu do wykopania na przód. Ja najbardziej lubię te niższe, wysokie się pokładają.
No to jest dylemat ogrodnika, coś trzeba podciąć, coś przenieść i tak wkoło