Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Alicja169 23:20, 04 mar 2017

Milka napisał(a)

Paulownia cesrskie drzewo szczęścia
Po 6 latach zakwitnie.....czyli tylko teraz szczęście mnie czeka

Irenko jeśli już zakwitnie po tylu latach to nie może być krótkotrwałe szczęście, ono już pozostanie u Ciebie (u Was) na zawsze !!
Justyna 19:10, 05 mar 2017

Ale fajnie, że masz nowy sprzęt! Teraz to dopiero pięknie pokażesz Miłkowo, fiu, fiu. Fajnie, że zakup inspiruje do rozwoju.
W lipcu będą warsztaty fotograficzne w Wojsławicach. Wybieram sie. Może się przyłączysz? Mnie głownie kręcą makro.
Buziaki
kasiek 20:24, 05 mar 2017

Milka napisał(a)
Ewo, wczoraj zaczęłam pierwsze próby, ale zaraz padł akumulator, musiał się ładować, wiadomo nowy.
Ale coś mam zresztą jeszcze statyw chcę kupić i wziąść lekcje, aby w pełni wykorzystać możliwości tego aparatu. Jego zoom to po prostu bajka
Coś mi się z kompem stało, trzeba coś zmienić, nie mogłam wcześniej, ale już pierwsze coś wstawiam

to białe, to fruwające muszki, już wiem że aby je uchwycić, muszę inny program użyć, sport i ruch
/original.JPG[/img]

Rany ale obłędne jak wrózki z bajki!
Katkak 20:29, 05 mar 2017

Irenko nie wiem jakimś cudem, ale usunęłam sobie Twój wątek z obserwowanych. Na szczęści błąd wychwycony i naprawiony . Ładniutkie fotki .
Bogdzia 20:35, 05 mar 2017

To widzę że sprzęt kupiony i dobrze sie nim juz posługujesz. Jesli te zdjecie owadów robilas zoomem bez statywu to moze on byc przyczyna rozmazania. Najlepiej robic z bliska i krótkim z czasem albo na zdjeciach sportowych bo widzę ze masz tematyczne programy..
violka171 20:54, 05 mar 2017

no musze bardzo pochwalić,fotki cudowne a ta z muszkami to jak kraina czarów
frezja 20:56, 05 mar 2017

Sprzęt pierwsza klasa..gratuluję i wyciśnij z niego wszystko
Kindzia 09:55, 06 mar 2017

Kule na mole! Jaki sprzęcior!!! Eleganki!!! Ucz się Irciu, jak ja już dojrzeję do kupna, na nauki do Ciebie przyjdę
oliwka 10:03, 06 mar 2017

Bogdzia napisał(a)
To widzę że sprzęt kupiony i dobrze sie nim juz posługujesz. Jesli te zdjecie owadów robilas zoomem bez statywu to moze on byc przyczyna rozmazania. Najlepiej robic z bliska i krótkim z czasem albo na zdjeciach sportowych bo widzę ze masz tematyczne programy..

mądrze Bogdzie rzecze
Wszystko co się rusza trzeba fotografować z krótkim czasem np 1/125 sec. Wtedy zamrozisz ruch

Żeby uzyskać rozmazane tło ustawiamy małą liczbę przesłony na trybie manualnym np
- Niska liczba przesłony(f/2.8.) dużo światła w obiektywie (oko obiektywu w środku jest rozdziawione)
- Duża liczba przesłony(f/16.) mało światła w obiektywie (oko obiektywu w środku maciupeńkie)

lub po prostu używasz tryb makro

ren133 11:26, 06 mar 2017

Zawsze były u Ciebie piękne zdjęcia a teraz z nowym aparatem będziemy oglądać z rozdziawionymi buziami

Ps a jaki masz obiektyw?