Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Kasya 11:46, 21 kwi 2017

Milka napisał(a)

Zakupiłam ją, po hymnach pochwalnych na forum, nie wiem...może u innych ma się super, ale przynajmniej u mnie, Justyny i Kasik nie, a zatem potwierdza to moją opinię o niej,
Tej Shirazz nie chcę, szukam tych, co kwitną na przełomie kwiecień a nawet bardziej maj.
W przyszłym roku da pokaz Marie Rose, długo ma kwitnąć, pachnieć
Wiem, że korci Cię Sunrise, mam ją, jest bardzo wrażliwa, w tym roku tylko 1 kwiat był!...trzeba ja porządnie okrywać juz na jesień.
w ubiegłym było więcej

szukam podobnej, bo na rabacie pod wyspą berberysowaa chcę kolorystykę żółto, białą, ciut pomarańczu; będę tam dosadzać magnolię Sunsation, hiacynty cytrynowe, różne odmiany żonkili, żółte krokusy, białe tulipany i kilka pomarańczowych, a może i kilka białych margaretek, ale chyba nie wcisnę

a jakie jeszcze kwitną w maju ?

genie u mnie tragicznie po tych mrozach, nie wiem czy zyje bo nawet malenkie pączki liściowe wydaja sie przemrozone...

Kasya 11:47, 21 kwi 2017

Irenko u ciebie to idealne warunki dla magnolii
Milka 11:48, 21 kwi 2017

U mnie też Kasiu nie lepiej. Z braku czasu, nawet nic nie sfociłam.
Z moich ta Marie Rose, Vulcan, Daybrek, szukam innych jeszcze.
Milka 11:49, 21 kwi 2017

Kasya napisał(a)
Irenko u ciebie to idealne warunki dla magnolii

Generalnie tak, o ile nie wkradnie się mroźny wir, od razu widać jak się wije, po roślinach.
Milka 11:53, 21 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Ja dzisiaj też do ogrodu muszę, nowe róże mi już ponad kopce rosną
Może jeszcze coś się uda zdążyć, bo od jutra znowu deszcze zapowiadają...nie mam pytań

Mnie Leoś po 4 obudziła i musiałam wstać 4.18 i już się nie kładłam. Jego na dwór, a sama w ogród, sadzenie, przesadzanie, coś tam z doskoku plewiłam, bo potem juz w tempie po 8 wyjeżdżałam, zero czasu, nie lubię tak, bo ani co zrobić ani się nacieszyć ogrodem, po co mi on w takim razie
Róże w tym roku jednak fajne, Ty na bank wszystko zrobisz
5 róż do cna ścinałam;
Raphsody in Blue
Kórnik
Fairy
Astrid von Handenberg
wszystko pod cedrami.
Milka 11:56, 21 kwi 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
To tak jak i moja Cleopatra psia krew. W tym roku nie zakwitnie. Nie ma to jak starsze i pewne odmiany. Płatki częściowo zmrozi ale następne pąki się rozwijają.

Masz rację Zbysiu, trzeba chyba mniej kierowac się tymi wyszukanymi nowościami, stare kwitną i kwitną. Nadal kwitnie Susan, Wildcat, Gwiaździste, Piruettka.
A tak dumam, czy czasami też Cleopatry nie kupowałam, ale nie mam je, to co padła i wywaliłam, ot skleroza
Wiem, ze widziałam ją u ciebie i mnie kusiła
danuta_szwajcer 12:01, 21 kwi 2017

A ja chciałam dokupić magnolii, ale nie będę bo jak widzę ogród po tym mrozie to płakać się chce nie wiem czy nawet listki nie wymroziło. Oj i ten ciągły brak czasu, też tak mam i po co nam to? Moja koleżanka wszystko zostawiło rok temu i wyjechała na Gran Canarie i jest przeszczesliwa, ja z nia rozmawiam w te śniegi a ona mi zdjęcia drogi do pracy przesyła wzdłuż oceanu +32C echh. Ciepełka życze Irenko
07_Rene 12:03, 21 kwi 2017

Podziwiam za takie poranne prace ogródkowe. Ja niby w nocy regularnie wstaje do syna, nieraz zasnąć potem nie mogę, ale nikt by mnie w taki ziąb nie przekonał do wyjścia na pole o świcie Zmarzluch jestem Czekam na ciepełko.
Magnolie urodziwe pokazujesz
Kondzio 12:06, 21 kwi 2017

Buziaki zostawiam
zoja 12:11, 21 kwi 2017

Milka napisał(a)

Mnie Leoś po 4 obudziła i musiałam wstać 4.18 i już się nie kładłam. Jego na dwór, a sama w ogród, sadzenie, przesadzanie, coś tam z doskoku plewiłam, bo potem juz w tempie po 8 wyjeżdżałam, zero czasu, nie lubię tak, bo ani co zrobić ani się nacieszyć ogrodem, po co mi on w takim razie

???
rano? zimno? a Ty w ogrodzie???
w szoku jestem
ale może to tajemnica tego pięknego ogrodu