Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

barbara_kraj... 13:43, 29 cze 2017

Milka napisał(a)

znowu burze i 33 stopnie

Pięknie i tajemniczo. Dla zakochanych alejka.
hanka_andrus 14:01, 29 cze 2017

U nas tez upał. W cieniu 28
ElzbietaFranka 14:13, 29 cze 2017

Dziekuje za odwiedziny. Te jalowce jakies wyjatkowe pod wzgledem gestosci rosna od godz 11 w cienu. Ja w przyszlym roku te moje wiosna poprzycinam zeby zA kilka lat nie zalowac ze nie przycielam jak beda luzne.

A teraz odnosnie hort. Jak kwitna i spadnie deszcz to kwiatostany nasiakniete i opadaja. Trzeba nie stety jak w zeszlym roku robilam bralam grabie i otrzasalam z wody. Z trawami tez tak mam szczegolnke z prosem.
Kiście kwiatowe po pol metra jak nasiakna do waza po kilogramie i wszystko sie lamie i potem klapa.

Jade pod wieczor jak eM wroci z pracy zobaczyc co sie tam dzieje w ogrodzie. Bo burza byla,ogromna i przyszla z tej strony.

Teraz swkeci slonko jest rzesko.
eVka 14:15, 29 cze 2017

Witam się w Pani ogrodzie. Jest fascynujący, tajejmniczy i przepełniony miłościa do roślin. Nie taki pod linijkę, żeby tylko ładnie było. Widać w nim duszę ogrodnika. Ta alejka to jest moje marzenie z dzieciństwa, taki magiczny ogród jak z alicji z krainy czarów. No to teraz musze coś takiego wyczarowac u siebie. Jeszcze nie wiem jak ale muszę... Pozdrawiam z Wrocławia
AniMa 14:15, 29 cze 2017

U nas parno straszniei kolejne burzowe chmury na horyzoncie....

Irenko - pewnie było ze 100x, ale co to za trawka:

Śliczny kolor
mira 14:17, 29 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

na 1000% ślaz piżmowy.wiem bo mam.

Czytam sobie co dzis pisze mala mi i zaśmiewam się

A przy okazji spaceruje Irenko po ogrodzie i wącham bujnosci masz cudnie wyluzuj zobacz na fotki sprzed lat
mira 14:18, 29 cze 2017

effka napisał(a)

Witam się w Pani ogrodzie. Jest fascynujący, tajejmniczy i przepełniony miłościa do roślin. Nie taki pod linijkę, żeby tylko ładnie było. Widać w nim duszę ogrodnika. Ta alejka to jest moje marzenie z dzieciństwa, taki magiczny ogród jak z alicji z krainy czarów. No to teraz musze coś takiego wyczarowac u siebie. Jeszcze nie wiem jak ale muszę... Pozdrawiam z Wrocławia

No proszę widzisz
JulkAd 14:28, 29 cze 2017

Milka napisał(a)
chwasty mam wszędzie, po kolana
szczawik mnie dobija,

I skąd ja to znam ?....wrrrr nienawidzę go inne chwasty zniesę
JulkAd 14:32, 29 cze 2017

Milka napisał(a)

stipa też sieje się gdzie i ile chce
pora zebrać siewki w kupki i w docelowe miejsca dać, ona jednak lubi sucho i ubogo, na żyznym mi marnieje.

U mnie w ogóle kiełkować nie chce ...muszę koniecznie poszukać zanim pielić na całego zacznę

Znowu powzdychałam na widok Twojego ogrodu....cieszy oczy
danuta_szwajcer 15:13, 29 cze 2017

Cudne widoki Irenko, hakone masz giganty i kiedy moje takie będą? Pięknie się komponują w tej ścieżce, no i ogrodowe hortensje do pozazdroszczenia u mnie drugą zime wymroziło kwiaty. Widzę, że już znowu pracujesz, plewisz, przesadzasz podziwiam przy takich problemach z kręgosłupem. Tym razem mnie unieruchomiło i to na dłużej, noga w gipsie po kolano/ Stopa/ echhh brak słów. Ani kto podlewac ogrodu a taki upał u mnie bez deszczu. Pozdrawiam