Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 15:45, 28 lip 2017

eda napisał(a)

aleś uzbierała kolorów !!! cudnie

Fakt, szkoda tylko że poległy na ziemi
dzięki Edytko
Milka 15:50, 28 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Aj, przepięknie się te limki prezentują w środku żywopłotka. Kapitalny pomysł Ławeczka dla kuleczki

Dziękuję chwastów tam pełno, ale nie da się wejść, limki ogromne - sztuk 8, mam tam jeszcze róże Chopin- sztuk 5, 2 miłorzęby drzewa i irysy, irysy jesienią zabiorę. No i nie wiem skąd pełno siewek jeżówki, dam koleżance, obiecałam.
Milka 15:50, 28 lip 2017

zoja napisał(a)
super! - limki w żywopłocie

Też lubię
Milka 15:52, 28 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciężki ten rok jak nie ma co myślałam jutro coś więcej podziałać, ale Em do roboty musi. Walka w pojedynkę to choćby i cały dzień- efekty marne przy naszym areale, może za tydzień się uda

Bardzo ciężki. Nigdy tak miałam, zaczęło się od wiosny i tak ciągnie, aż nic mi się nie chce.
Może poprawi się i choć cokolwiek zrobimy.
Milka 15:52, 28 lip 2017

Sebek napisał(a)
Chocbys ile kwiatów pokazała to wzrok i tak ucieka mi w stronę hakone

Te to chociaż bezproblemowe i zawsze ładne
dominika_ 15:58, 28 lip 2017

U Ciebie hakone imponujące, ja chyba nie mam do nich ręki. Jedna wypadła, a druga to ledwie dwa źdźbła ma, a szkoda pisać. Lepiej sobie na Twoje popatrzę.
W tym sezonie to jest istna plaga ego bezskorupowego paskudztwa :/ ble.
Pozdrawiam i na pocieszenie dodam, że u mnie też kropi.
danuta_szwajcer 16:04, 28 lip 2017

Doskonale Twoją niechęc rozumie bo u mnie ostatnie lata to same kataklizmy przeszly przez ogród i znam to uczucie, u nas bylo do tej pory slonecznie wrecz susza, chodz dzisiaj juz dwa razy oberwanie chmury i tak akurat jak skonczyłam ogrod wykosic i w miare wysprzątać przez trzy dni z orteza na nodze i też mnie wnerwia teraz , ze wszystko leży w ogrodzie Ten rok wyjątkowy u wszystkich niestety a w upały wierze i ma byc 36C i dopiero będą burze. To mnie pocieszyłas z tym zawilcem Cisy są super u mnie od strony północnej posadziłam bo chciałam zasłonic z pergoli widok na "lepiankę" i super rosną, mus dosadzić. Hortki masz piękne i jeżówek dużo. Pozdrawiam
Milka 16:08, 28 lip 2017

dominika_ napisał(a)
U Ciebie hakone imponujące, ja chyba nie mam do nich ręki. Jedna wypadła, a druga to ledwie dwa źdźbła ma, a szkoda pisać. Lepiej sobie na Twoje popatrzę.
W tym sezonie to jest istna plaga ego bezskorupowego paskudztwa :/ ble.
Pozdrawiam i na pocieszenie dodam, że u mnie też kropi.

U mnie i skorupkowych pełno zjadają liście hortensji, płatki jeżówek i nawet buksy, plaga. Szkoda, że jakoś tak w tym roku ta pogoda nie współpracuje, chyba nigdy nie miałąm tak zapuszczonego ogrodu, aż mnie to chęci do pracy w nim odbiera, nie wiadomo za co się chwycić, bo wszstko w tyle.
U nas nie kropiło, ale lało, ściana wody, od razu jesień poczułam, ale rośliny opite na maksa
Dzięki i życzę nam obu lepszej pogody
ElzbietaFranka 16:15, 28 lip 2017

Witam Milus. Piekna ta lilia rozowa podwojna moja juz przekwitla na lodydze miala tylmo dwa kwiaty moze w przyszlym roku sie zmobilizuje.

Milka jako specjalistka od kwasolubow prosze abys zobaczyla na moim watku jak nazywa sie hortensja jest jedyna na focie. Rosnie ich kilka na sasiednim osiedlu i co roku tak pieknie kwitnie chcialabym sobie taka kupic.

Pozdrawiam
Milka 16:16, 28 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Doskonale Twoją niechęc rozumie bo u mnie ostatnie lata to same kataklizmy przeszly przez ogród i znam to uczucie, u nas bylo do tej pory slonecznie wrecz susza, chodz dzisiaj juz dwa razy oberwanie chmury i tak akurat jak skonczyłam ogrod wykosic i w miare wysprzątać przez trzy dni z orteza na nodze i też mnie wnerwia teraz , ze wszystko leży w ogrodzie Ten rok wyjątkowy u wszystkich niestety a w upały wierze i ma byc 36C i dopiero będą burze. To mnie pocieszyłas z tym zawilcem Cisy są super u mnie od strony północnej posadziłam bo chciałam zasłonic z pergoli widok na "lepiankę" i super rosną, mus dosadzić. Hortki masz piękne i jeżówek dużo. Pozdrawiam

Danusia, doskonale wszytsko ujęłaś gdyby była możliwość na bieżąco robic, to i większa przyjemność, a tak mam jakies zniechęcenie. U nas powietrze takie ciężkie, że człowiek męczy się. No ale jakoś to będzie.
Cisy są fajne, zwłaszcza jak rosną i ładnie przycięte, nawet nie zajrzałam do tych, pod 1,5m nowych, co w żywopłot sadziłam, chwasty tylko tam po pas widaćbuziaki