Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Basilikum 13:02, 17 lis 2017

Irenko macham Lapka ja tez zagoniona i za niczym nie nadazam
hanka_andrus 16:23, 17 lis 2017

Iruś, zwalniaj na zakrętach! Robota nigdy nie przerobiona! Całuski.
Milka 07:07, 24 lis 2017

AniMa
fakt, leje u nas non stop, nawet był deszcz ze śniegiem, ale trafiają się dni ze słońcem, wczoraj było ładnie i weekend ma taki być, szkoda, że szybko ciemno się robi, przy braku czasu trudno coś mi w ogrodzie zrobić, liście w miarę ogarniam na bieżąco.

Wojtas2101
faktycznie drzew dużo, tak jest, jak się ogród robi bez wiedzy
dziś inaczej bym zrobiła, choc chyba i tak jest nie najgorzej

jolanka
klony lubię, szkoda tylko, że szybko tracą liście, wyjątkowo długo w tym roku trzymają się na japońskim Oridono Nisiki. Na dodatek ładne wybarwienie.
Mam wrażenie, że z miłorzębami nie ma problemu, z dostępnością, ale czasami jest tak, jak piszesz

Ula
między buksami jest rozplenica Black Beuty, sama się wysiała, niestety muszę ją stamtąd zabrać, bo wielka i zadusza mi tam róże.
Wysokie odmiany molinii też fajne, wiosną będę dzielić, bo ciut zmian jednak zrobiłam, długo byłam niezdecydowana, ale już rośliny przeniosłam, to...
kusi mnie wprawdzie teraz je dzielić, ale chyba za późno, chyba że te 13 na plusie będzie do stycznia;
tłumaczenie zrobi koleżanka, na razie nie ma do tego głowy.

ElżbietaFranka
Elu dziękuję
W poprzednim roku też miałam heliotropy w donicach, w słońcu zapach obłędny; kupuję gotowe sadzonki, nie są tak drogie, a efekt szybki
Robię się coraz wygodniejsza i bardziej leniwa, więc muszę jakoś sobie w ogrodzie upraszczaćdziś ma być u nas słonko, może coś poczyszczę na rabatach; chcę jeżówki przenieść i podzielić, tylko czy nie za późno??
pozdrawiam
Sylwia
jestem zagoniona; pomagam koleżance, ma strasznie trudną sytuację z rodzicami, zbliżają się do 90, mama jej ma Alzheimer, tata zwariował chyba, nie mieszka w Polsce, nie da rady nimi się zająć, trzeba wymyślić rozwiązanie, a te są kosztowne, nie wiem czy to udźwignie, państwo nasze nie pomaga, zresztą z moją mamą tez mam problem, też Alzheimer i musimy coś z bratem zrobić, spać nie mogę, jak o tym myślę. A koleżanka w takim stanie, że o jej zdrowie psychiczne się martwię
a co do ogrodu, pewnie za dużo tych roślin, choć każdą lubię, czas pokaże jak to dalej będzie w moim ogrodzie

trafiła się wolna chwila i słońce listopadowe
aparat był w użyciu, choć ostatnio wyleguje się w szufladzie najczęściej
marcinki w wazonie
na zewnątrz i się wybarwiają

hortensja pnąca i jej kwiatostany
śmiecą wiosną okrutnie

koraliki berberysa

Milka 07:07, 24 lis 2017

Basilikum
nie wiem, jak to jest, że idzie jesień i zima, a dalej jesteśmy zagonieni
pozdrawiam Iza

Hania
sama prawda, ogród nigdy nie do przerobienia i wszystko inne; ale choć wykopałam dalie i mieczyki abisyńskie, wyrosły, ale mi nie kwitły; dużo było deszczów i zimna i tak jakoś chęci mi brak do działań ogrodowych, chyba wypaliłam się, bo już nie budzi ogród we mnie takich emocji, jak dawniej.

bluszcz w mini donicach na rynnie żyje, nawet zimuje o dziwo i wybarwia się chyba przez brak wody na czerwono
nie podlewam regularnie, tylko jak mi się przypomni

w donicy ścięłam hortensje anabelki, nie lubię tego brązu i kikutów,dałam siewki Amazon Mist, aby je okrywały
czy rusza wiosną, okaże się, jakby co, dam nowe patyki
07:20, 24 lis 2017
Milka napisał(a)

ElżbietaFranka
Elu dziękuję
W poprzednim roku też miałam heliotropy w donicach, w słońcu zapach obłędny; kupuję gotowe sadzonki, nie są tak drogie, a efekt szybki
Robię się coraz wygodniejsza i bardziej leniwa, więc muszę jakoś sobie w ogrodzie upraszczaćdziś ma być u nas słonko, może coś poczyszczę na rabatach; chcę jeżówki przenieść i podzielić, tylko czy nie za późno??
pozdrawiam
Sylwia
jestem zagoniona; pomagam koleżance, ma strasznie trudną sytuację z rodzicami, zbliżają się do 90, mama jej ma Alzheimer, tata zwariował chyba, nie mieszka w Polsce, nie da rady nimi się zająć, trzeba wymyślić rozwiązanie, a te są kosztowne, nie wiem czy to udźwignie, państwo nasze nie pomaga, zresztą z moją mamą tez mam problem, też Alzheimer i musimy coś z bratem zrobić, spać nie mogę, jak o tym myślę. A koleżanka w takim stanie, że o jej zdrowie psychiczne się martwię
a co do ogrodu, pewnie za dużo tych roślin, choć każdą lubię, czas pokaże jak to dalej będzie w moim ogrodzie

wygoda najważniejsza rzecz w zyciu ..bo jak przychodzi tzw zamęt życiowy o którym piszesz poniżej ..to ogród ma dawac wytchnienie ..a nie być dodatkowym balastem.

jeżówek Irenko juz nie tykaj ...bo im raczej tylko zaszkodzisz ..poczekaj do wiosny!

macham cierpliwości i spokoju życzę
Milka 07:41, 24 lis 2017

eee_taam napisał(a)

wygoda najważniejsza rzecz w zyciu ..bo jak przychodzi tzw zamęt życiowy o którym piszesz poniżej ..to ogród ma dawac wytchnienie ..a nie być dodatkowym balastem.

jeżówek Irenko juz nie tykaj ...bo im raczej tylko zaszkodzisz ..poczekaj do wiosny!

macham cierpliwości i spokoju życzę

Tak jest Justyno. Kiedyś były małe dzieci i wolny czas, a teraz chyba przez starzenie się i powolniejsze działanie, czasu mniej, sama nie wiem.
Dzięki za radę z jeżówkami, wstrzymam się. Pozdrawiam

w kolejnej donicy podobnie z AM.

hakonki idą w pomarańcz

w niebieskim zakątku nie ścinałam lawendy i już nie zetnę, zwariowała, cały czas kwitnie
choć przez to nie mogę tam z liści wyczyścić i mężusia te wielkie kępy drażnią, bo leżą na chodniku

Milka 07:52, 24 lis 2017

truskawki w donicach ślicznie wybarwione
nie wiem, co z nimi zrobić, gdzie je przechować, bo mogą paść, chyba że test zrobię
podobnie mają hosty i co rok pięknie rosną
perukowiec prowadzony na pniu, nadal listki trzyma
w nogach ma siewki Amazon Mist

kwiatostan miskanta Cosmopolitan

rozchodniki i hakone
Milka 08:07, 24 lis 2017

r. Fairy wciąż kwitnie

hortensje ogrodowe
lepiej podobają mi się jesienią niż bukietowe

Milka 08:24, 24 lis 2017

prymulki kwitną, ale coś je podjada, chyba ślimaki co nie śpią

a jak bliżej się przyjrzeć, to hakone mienią się różnymi kolorami