Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 08:51, 24 lis 2017

Susan

Ice Lady

rozplenica medium Boy nadal ciekawa

wyspa nr 2
sylwia_slomc... 08:51, 24 lis 2017

Irenko co Ty piszesz.....ale się Wam rok trafił....
Alzheimer to straszna choroba, szczególnie uciążliwa dla bliskich....mieliśmy w rodzinie, a teraz koleżanki mama ma Przez piekło przechodzą.
Koniecznie trzeba opiekę dla mamy zorganizować, bo w pojedynkę chyba nie da się tego ogarnąć.
Takie życie niestety. Dobrze, że choć w ogrodzie można myśli i głowę na chwilę oderwać, taka terapia dla własnego zdrowia psychicznego jest konieczna bo by się samemu zwariowało.
Mam nadzieję, ze uda się Wam wszystko rozsądnie poukładać, a choroba mamy będzie miała łagodny przebieg. Tak też bywa
No i nie wolno Ci w tym wszystkim zapominać o swoim zdrowiu, uważaj na Siebie. Ściskam

Ogród pięknie się prezentuje, truskawki z donicami zadołuj na zimę w lesie. Doniczki streczem owiń, żeby się nie upaprały, mniej będzie roboty wiosną.
Nie wyobrażam sobie Waszego ogrodu bez tych drzew bo to one nadają mu klimatu...nie licząc Ciebie oczywiście Promyku słońca
Milka 09:10, 24 lis 2017

spartyna grzebieniasta
rozchodzi się rozłogami
ale ładna

dereń Kousa bardzo długo trzyma w tym roku liście, na Rubrum już opadły
na murze powojniki z grupy montana, wciąż zielone

a rudbekie też w formie
znikną u mnie, komuś obiecałam żółte, bo z nasion od dziewczyn chcę mieć czerwone

Milka 09:11, 24 lis 2017

Irenko co Ty piszesz.....ale się Wam rok trafił....
Alzheimer to straszna choroba, szczególnie uciążliwa dla bliskich....mieliśmy w rodzinie, a teraz koleżanki mama ma Przez piekło przechodzą.
Koniecznie trzeba opiekę dla mamy zorganizować, bo w pojedynkę chyba nie da się tego ogarnąć.
Takie życie niestety. Dobrze, że choć w ogrodzie można myśli i głowę na chwilę oderwać, taka terapia dla własnego zdrowia psychicznego jest konieczna bo by się samemu zwariowało.
Mam nadzieję, ze uda się Wam wszystko rozsądnie poukładać, a choroba mamy będzie miała łagodny przebieg. Tak też bywa
No i nie wolno Ci w tym wszystkim zapominać o swoim zdrowiu, uważaj na Siebie. Ściskam

Ogród pięknie się prezentuje, truskawki z donicami zadołuj na zimę w lesie. Doniczki streczem owiń, żeby się nie upaprały, mniej będzie roboty wiosną.
Nie wyobrażam sobie Waszego ogrodu bez tych drzew bo to one nadają mu klimatu...nie licząc Ciebie oczywiście Promyku słońca

No ciężki ten rok, mam wrażenie, że z roku na rok, coraz cięższe..
My z bratem sobie poradzimy, bo już od dłuższego czasu to jest, teraz doszedł etap gubienia pieniędzy, całej emerytury, musimy my łożyć, co z nimi robi, gdzie je chowa jak chomik? ale koleżanka, nie wiem, pomagam ile mogę, ale jak przeskoczyć dom opieki, za 9tys miesięcznie, zanim MOPS cos zaoferuje...
zrobię, z truskawkami, jak radzisz, nie mam w tej materii doświadczenia.
U mnie jakos ok na razie i dobra nowina, mąż rzucił paleniepozdrawiam Sylwia
w końcu i u mnie berberys Admiration widoczny
sylwia_slomc... 09:24, 24 lis 2017

Brawa dla Emusia Pogratuluj Mu) czyli jednak coś dobrego też się wydarzyło
Berberysy świecą, uwielbiam je za to

Myślę, że sąsiadka musi jakoś jednak wziąć się z problemem za bary bo raczej nie do uniknięcia jest.
Mama teraz chowa....kiedyś Ktoś znajdzie niezły skarbiec, ale żyć za coś trzeba. Dobrze, że ma dzieci, które się Nią opiekują.
Takie dzieci to skarb, nie wszystkim dany.
Szkoda, że nie potrafi tego docenić, ale co poradzisz. Choroba nie wybiera

Mama koleżanki do rękoczynów się posuwa, bije, targa za włosy przy każdej zmianie pampersa( już są niestety na takim etapie)
A teść brata mojego Em wszystkich z domu wygnał , nawet ukochana żonę, nie ma siły, Policja karetkę wzywała zabierali do szpitala, potem wychodził i zaczynało się od nowa. Dlatego piszę , że to straszna choroba, ciężka do zniesienia przez najbliższych. Nadzieja w medycynie, że w końcu znajdą skuteczne lekarstwa.
Milka 09:24, 24 lis 2017

i różne ujęcia listopadowego ogrodu
z liśćmi w miarę na bieżąco, na rabatach ich sporo
może w weekend, jak aura nie nawali, doczyścimy

tu jeszcze kwiatostany hortensji nie ścięłam, najpóźniej brązowieją

azalie japońskie nabierają koloru i klon w skrzyni Oridono Nisiki
a mech już wszędzie się panoszy

Milka 09:28, 24 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Brawa dla Emusia Pogratuluj Mu) czyli jednak coś dobrego też się wydarzyło
Berberysy świecą, uwielbiam je za to

Myślę, że sąsiadka musi jakoś jednak wziąć się z problemem za bary bo raczej nie do uniknięcia jest.
Mama teraz chowa....kiedyś Ktoś znajdzie niezły skarbiec, ale żyć za coś trzeba. Dobrze, że ma dzieci, które się Nią opiekują.
Takie dzieci to skarb, nie wszystkim dany.
Szkoda, że nie potrafi tego docenić, ale co poradzisz. Choroba nie wybiera

Mama koleżanki do rękoczynów się posuwa, bije, targa za włosy przy każdej zmianie pampersa( już są niestety na takim etapie)
A teść brata mojego Em wszystkich z domu wygnał , nawet ukochana żonę, nie ma siły, Policja karetkę wzywała zabierali do szpitala, potem wychodził i zaczynało się od nowa. Dlatego piszę , że to straszna choroba, ciężka do zniesienia przez najbliższych. Nadzieja w medycynie, że w końcu znajdą skuteczne lekarstwa.

Lekarz nastraszył eMa- podziwiam go, ma przed sobą mnóstwo badań.
Musimy mieć kontrolę nad jej finansami, broni tego jak niepodległości, ale w trosce o jej dobro musimy to zrobić, bo to duże pieniądze.Pobiera i za 2 dni nic nie ma.
U mojej koleżanki to samo, dlatego jej ojciec nie wytrzymał i teraz na oddziale psychiatrycznym leży.
Medycyna na razie na początek ma 2 leki, w początkowym stadium, wiem jak straszna to choroba, nikt nie wie od czego się bierze, tak różni ludzie na nią zapadają.
sylwia_slomc... 09:32, 24 lis 2017

Oj liści to faktycznie masz masę do sprzątania, podziwiam jak udaje się Wam na bieżąco sprzątać. Ja mam plan na trocinówkach liście zostawiać jako ściółkę jak w lesie. Zobaczymy czy się to sprawdzi
wiem , że Ci w kąciku za imprezownią czerwone kolory pasują , ale nie myślałaś rozjaśnić desek , żeby klonik był bardziej widoczny?
sylwia_slomc... 09:35, 24 lis 2017

Bierz przykład z Zigiego i też rzucaj póki czas!!!
Milka 09:35, 24 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Oj liści to faktycznie masz masę do sprzątania, podziwiam jak udaje się Wam na bieżąco sprzątać. Ja mam plan na trocinówkach liście zostawiać jako ściółkę jak w lesie. Zobaczymy czy się to sprawdzi
wiem , że Ci w kąciku za imprezownią czerwone kolory pasują , ale nie myślałaś rozjaśnić desek , żeby klonik był bardziej widoczny?

A na dodatek, to nie są liście z moich drzew
A wiesz, że to dobry pomysł, przemaluję na wiosnę, też coś mi nie pasowało, dzięki Sylwia