Irenko co Ty piszesz.....ale się Wam rok trafił....
Alzheimer to straszna choroba, szczególnie uciążliwa dla bliskich....mieliśmy w rodzinie, a teraz koleżanki mama ma Przez piekło przechodzą.
Koniecznie trzeba opiekę dla mamy zorganizować, bo w pojedynkę chyba nie da się tego ogarnąć.
Takie życie niestety. Dobrze, że choć w ogrodzie można myśli i głowę na chwilę oderwać, taka terapia dla własnego zdrowia psychicznego jest konieczna bo by się samemu zwariowało.
Mam nadzieję, ze uda się Wam wszystko rozsądnie poukładać, a choroba mamy będzie miała łagodny przebieg. Tak też bywa
No i nie wolno Ci w tym wszystkim zapominać o swoim zdrowiu, uważaj na Siebie. Ściskam
Ogród pięknie się prezentuje, truskawki z donicami zadołuj na zimę w lesie. Doniczki streczem owiń, żeby się nie upaprały, mniej będzie roboty wiosną.
Nie wyobrażam sobie Waszego ogrodu bez tych drzew bo to one nadają mu klimatu...nie licząc Ciebie oczywiście Promyku słońca
My z bratem sobie poradzimy, bo już od dłuższego czasu to jest, teraz doszedł etap gubienia pieniędzy, całej emerytury, musimy my łożyć, co z nimi robi, gdzie je chowa jak chomik? ale koleżanka, nie wiem, pomagam ile mogę, ale jak przeskoczyć dom opieki, za 9tys miesięcznie, zanim MOPS cos zaoferuje...
zrobię, z truskawkami, jak radzisz, nie mam w tej materii doświadczenia.
U mnie jakos ok na razie i dobra nowina, mąż rzucił palenie

pozdrawiam Sylwia

w końcu i u mnie berberys Admiration widoczny