Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

sylwia_slomc... 10:00, 24 lis 2017

Milka napisał(a)

Od sąsiadów to mam liście z orzecha i winobluszczy, a te ogromne drzewa, co widziałaś, to spuścizna po Niemcach, wszyscy sąsiedzi maja ten sam problem, ale z drugiej strony, jest w nich wielkie piękno, a grabić akurat lubię, uspokaja mnie to;
mój orzech ściety juz tak nisko, jak Twój, dzięki za pomysł

Nie ma za co , planuję przycinkę tego drugiego co hamak do niego mocujemy, ale nie wiem na ile Babcia powoli bo to Ona go sadziła kiedyś. Na razie grunt urabiamMuszę go przynajmniej poskracać bo rośnie pieron jak na drożdżach, a zabiera światło brzozom koło niego posadzonym i tyczkowate się robią.
abiko 10:00, 24 lis 2017

Milka napisał(a)

Aga, w sumie nie cierpię palenia, ale nałóg robi swoje...mężowi się uda, ma mocniejszy charakter, mnie trudniej będzie...
Nie chowam, nie opatulam i sama tak z krzaka go na pniu uformowałam, powoli, ale za 4 zł uda mi się cudo zrobić

No, ale u was cieplej zawsze. I masz takie zakątki u siebie, że można je schować pewnie.

Uda na bank.. patrz jaki już ładny
Milka 10:01, 24 lis 2017

wilczomlecz Chocolate dobrze zniósł przesadzenie, był pod bukszpanami, za mało słońca miał i nie wybarwiał się
te okolice po raz nie wiem który, znowu do poprawki
chyba się starzeję, nie wychodzą mi zmiany...nie mam rzutkości

ambrowiec miał tylko żółć, krótko

azalie

miskant Zebrinus
dołem schnie
muszę usunąć z nóg kamienie
abiko 10:01, 24 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie ma za co , planuję przycinkę tego drugiego co hamak do niego mocujemy, ale nie wiem na ile Babcia powoli bo to Ona go sadziła kiedyś. Na razie grunt urabiamMuszę go przynajmniej poskracać bo rośnie pieron jak na drożdżach, a zabiera światło brzozom koło niego posadzonym i tyczkowate się robią.

Ej.. to hamaczka nie będzie? Gdzie ja się pobujam
sylwia_slomc... 10:02, 24 lis 2017

Milka napisał(a)

To fakt. Ale zatem, skoro kiedyś wszędzie powszechnie kopcili, to znaczy, że obecna żywność, sposób hodowli i etc są głównym czynnikiem chorób; umieralność wśród męzczyzn, największa w przedziale 60 plus, u kobiet 50 plus.
Nie pijam napojów gazowanych, pepsi itp, nie jadam fast-foodów, ale cóż, popalam.-
Mama nigdy nie paliła. A chorób ma tyle, że ileś osób by się obdzieliło

Reguły nie ma . Teraz cywilizacja nas wykańcza Środki chemiczne we wszystkim: żywność , tkaniny, tworzywa sztuczne, powietrze , woda......wszystko nam zdrowie odbiera. W zamian jest wygodniejsze życie. Pędu rozwoju już się nie da zatrzymać
Milka 10:02, 24 lis 2017

abiko napisał(a)

No, ale u was cieplej zawsze. I masz takie zakątki u siebie, że można je schować pewnie.

Uda na bank.. patrz jaki już ładny

Aga, niby tak, ale jak jest zima to mamy i -20 i -30.
Schowac mam gdzie, wcisnę donice do garażu, ale rok temu sadziłam, jedna zima za nim,najzimniej miał -20- nie schowany, a był młodszy
sylwia_slomc... 10:04, 24 lis 2017

Wilczomlecz śliczny, nie pamiętam czy nie takiego właśnie na targach jesiennych nabyłam, kwitnie na różowo? Ambrowiec płonął jak świeca
Milka 10:04, 24 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Reguły nie ma . Teraz cywilizacja nas wykańcza Środki chemiczne we wszystkim: żywność , tkaniny, tworzywa sztuczne, powietrze , woda......wszystko nam zdrowie odbiera. W zamian jest wygodniejsze życie. Pędu rozwoju już się nie da zatrzymać

Lepiej bym tego Sylwia nie ujęła
sylwia_slomc... 10:05, 24 lis 2017

abiko napisał(a)

Ej.. to hamaczka nie będzie? Gdzie ja się pobujam

Będzie , bo planuje go zrobić jako wyższą kulę , ale chyba jednorazowym cięciem nie przejdzie....a może
Milka 10:14, 24 lis 2017

nieustannie podziwiam trzcinnik pośredni lu inna nazwa krótkowłosy, zawsze jest piękny, będę dzielić, kusi mnie teraz
leży po Ksawerym
w nogach tatarak

a ta co?