Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:24, 13 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Widzę, że ostróżki w Pęchcinie też kupiłaś Muszą mieć sporo miejsca, to bardzo dobre sadzonki. Przytargałam w zeszłym roku z Pęchcina też takie dwie granatowe i po roku są dwukrotnie większe niż moje trzyletnie ostróżki z innego źródła

I róże też przytargałaś Jaka to? To Austin jakiś?

Dobrze wiedzieć o tych ostróżkach Mam niestety tendencję do sadzenia wszystkiego trochę za blisko Ciągle myslę, że za "goło" jest. Potem przesadzam i przesadzam. Muszę nauczyć się planować 3 lata do przodu....to trudne

Różę kupiłam za namową Any i Kasyii - angielkę Abraham Darby - jeśli nie pomyliłam nazwy Kilka dni temu kupiłam jeszcze Edenkę. Ale jadę na Święto Róż do Końskowoli tam też będą
jolanka 21:27, 13 cze 2016

Milka napisał(a)
Tez doczytałąm, że w ukryciu roślinki przemycane ważne, że masz frajdę, a szałwia po cięciu odbije

I to jaką Nie miałam czasu posadzić wszystkiego co kupiłam wcześniej i stojące doniczki baaardzo uwierały w oczy eMowi, po co dokładac jeszcze powód do komentarzy A tak, co z oczu to z serca i wszyscy są zadowoleni
jolanka 21:39, 13 cze 2016

Zana napisał(a)

Widzę, że nasza kocimiętka syberyjska też już znalazła swoje miejsce. Pokaż różankę w szerszym planie, ciągle coś tam dosadzasz, musi być już ładnie
Ta róża, którą kupiłaś zachwyca kolorem, czy ona pachnie? W tym zamieszaniu i ogólnym podekscytowaniu nawet nie spojrzałam jak się nazywa, a piękna jest

Kocimiętkę wsadziłam na tyle rabaty przy jasnym murze, jeśli nie będzie jej się podobało - oczywiście przesadzę.

Zrobię oczywiście zdjęcia, ale na razie latam jeszcze po lekarzach z moimi kolanami- dzisiaj byłam w W-wie - więc tylko dopadam trochę, co ładniejsze miejsca i roślinki fotografuję i w międzyczasie kończymy to piekielne nawadnianie.
Ponieważ nie mogę za wiele pomóc, idzie to w ślimaczym tempie. Zostały jeszcze do zamontowania spryskiwacze, próba włączenia dla sprawdzenia instalacji i w końcu zasypywanie Penie jutro i pojutrze skończymy Chyba sie upiję z radości

Ta róża to Abraham Darby (chyba)- zapach fajny z tego jednego kwiatka, który jest
jolanka 21:42, 13 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Ale to Ty w Pęchcinie miałaś blond włosy

No kochana, czy myślisz, że tylko Ciebie nie można bylo poznać z awatarka .
Włosy specjalnie na Pęchcin malowałam A tak poważnie mam takie od dawna, zdjęcie jest w takim oświetleniu, ze przekłamuje
Kobieta zmienną jest - a jej wlosy szczególnie
jolanka 21:44, 13 cze 2016

ag_zie napisał(a)
Ale dobroci kupiłaś! Oj szkoda że mnie nie było....

No właśnie, dlaczego Cie nie bylo Myślałam, że się wybierałaś

Zakupy mozna bylo zrobić bardzo fajne, ale ...musze zwolnić
jolanka 21:46, 13 cze 2016

Kasya napisał(a)

Obchody Dni Końskowoli i Święto Róż– 10 lipca (niedziela)

Rozumiem, że jedziesz Fajnie by było. tam jest także sporo szkółek tylko nie wiem czy są w niedzielę otwarte Muszę sprawdzić
jolanka 21:50, 13 cze 2016

Flower1 napisał(a)
Jolu super ze byłas w Pechcinie ,fajne zakupki Róze tez cudowne ,widze ze na rabatach wszystko kwitnie

Jechałam do Pęchcina trochę niepewna Przecież jestem tu od niedawna, ale dziewczyny były bardzo serdeczne, czułam się tak, jakbym je wczesniej znała
Na rabatach zaczyna kwitnąć, ale mam wrazenie, że troche za wolno. Sądzę, że to nowa ziemia, którą kupiliśmy w tym roku. Może rośliny muszą sie do niej przyzwyczaić

Różyczka trzyma
Makao_J 21:52, 13 cze 2016

jolanka napisał(a)

No kochana, czy myślisz, że tylko Ciebie nie można bylo poznać z awatarka .
Włosy specjalnie na Pęchcin malowałam A tak poważnie mam takie od dawna, zdjęcie jest w takim oświetleniu, ze przekłamuje
Kobieta zmienną jest - a jej wlosy szczególnie

No ja na awatarze też mam ciemne włosy. Całkiem o tym zapomniałam. Ale starałam się by chociaż uczesanie było takie samo. Hihi.

Następnym razem na spotkaniach będzie już łatwiej bo coraz mniej osób do poznawania. No nie

jolanka 22:04, 13 cze 2016

Makao_J napisał(a)

No ja na awatarze też mam ciemne włosy. Całkiem o tym zapomniałam. Ale starałam się by chociaż uczesanie było takie samo. Hihi.

Następnym razem na spotkaniach będzie już łatwiej bo coraz mniej osób do poznawania. No nie

Coraz mniej Forum coraz większe
Iwk4 22:47, 13 cze 2016

Fajne zakupy zrobiłaś.
Abrahama mam. Ale jeszcze w pąkach. Jeszcze nie kwitnie